Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

Traumētās Ģērmanes vietu olimpiskajās spēlēs, visticamāk, ieņems Bondare

Traumētās Ģērmanes vietu olimpiskajās spēlēs, visticamāk, ieņems Bondare
Dženifera Ģērmane. Foto: Mārtiņš Mālmeisters, LOK

Traumu guvušās kalnu slēpotājas Dženiferas Ģērmanes vietu februārī gaidāmajās Pekinas olimpiskajās spēlēs, visticamāk, ieņems Liene Bondare, noskaidroja portāls Sportacentrs.com.

Gada izskaņā nopietnā savainojumā iedzīvojās talantīgā Ģērmane, kura starp dāmām ir pārliecinoši labākā Latvijas kalnu slēpotāja. Viņa bija droša braucēja uz Pekinas olimpiskajām spēlēm, taču nu debija četrgades nozīmīgākajā sporta forumā latvietei ies secen. Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) ģenerālsekretārs Agris Raugulis sarunā ar Sportacentrs.com neprognozēja, cik ilgs ārstēšanās laiks sportiste būs nepieciešams, taču provizoriski viņa varētu tēmēt uz dalību pasaules junioru čempionātā, kas marta sākumā plānots Kanādā.

Ģērmanes dalība Pekinas olimpiskajās spēlēs līdz šim bija droša, taču pēc viņas traumas Ķīnā startēs cita Latvijas kalnu slēpotāja. Gan dāmu, gan kungu sacensībās valstij ir pa vienai kvotai, bet LSF tās dos sportistiem, kuri olimpiskajā rangā sasnieguši visaugstāko vietu kādā no disciplīnām.

Starp sievietēm tā ir Ģērmane, kura slalomā ir 131. vietā. Viņa ir vienīgā latviete, kura kādā no tehniskajām disciplīnām (slaloms vai milzu slaloms) atrodas pirmajā tūkstotī. Pēc tam seko tieši 25 gadus vecā Bondare, kura slalomā ir 1494. pozīcijā.

Saskaņā ar Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) izstrādātajiem kritērijiem, sportisti slaloma vai milzu slaloma disciplīnās Pekinā var startēt, ja vidējais FIS punktu skaits konkrētajā disciplīnā viņiem ir zem 160, bet ātruma disciplīnās nobraucienā un supergigantā tam jābūt zem 80. Pēc oficiāliem datiem Bondare šobrīd varētu piedalīties tikai olimpisko spēļu slaloma sacensībās, taču kvalifikācija turpināsies līdz janvāra vidum, un ir laiks, lai izpildītu arī milzu slaloma normu.

Vīriešu konkurencē favorīts dalībai Pekinā ir Miks Zvejnieks, kurš slalomā rangā ir salīdzinoši augstajā 191. vietā - tas šobrīd ir labākais rādītājs no visiem Latvijas kalnu slēpotājiem. Viņš olimpiskajās spēlēs varētu startēt gan slalomā, gan milzu slalomā. Interesanta situācija tikmēr ir Elvim Opmanim, kurš FIS normatīvus izpildījis visās disciplīnās un būtu tiesīgs tajās startēt arī Pekinā, taču viņam atsevišķi labākā vieta ir 286. pozīcija nobraucienā, tādējādi atpaliekot no Zvejnieka rezultāta slalomā.

LSF noteikusi – kurš kādā no disciplīnām, atskaitot kombināciju, atradīsies augstākā vietā 17. janvārī, tas arī iegūs tiesības startēt olimpiskajās spēlēs Pekinā.


, 2022-01-04 19:38, pirms 2 gadiem
Varbūt nevajag. Āfrikānietes meklēs kartē, kur tāda Latvija un kāpēc sliktāk šļūc par viņām
, 2022-01-04 20:11, pirms 2 gadiem
nicks rakstīja: Varbūt nevajag. Āfrikānietes meklēs kartē, kur tāda Latvija un kāpēc sliktāk šļūc par viņām
Vispār jau kvotas izmantošana nav obligāta
, 2022-01-04 20:34, pirms 2 gadiem
Puišiem situācija tiešām “interesanta”. Pirmkārt, jāizšķiras, vai Latvijas sportists būs uz starta divās vai piecās disciplīnās. Otrkārt, pieredze liecina, ka augsta līmeņa sacensībās tieši Alpu kombinācijā mūsu sportistiem visbiežāk ir izdevies iegūt augstākās vietas. Taču LSF ir lēmusi šo disciplīnu vispār neņemt vērā. Treškārt, kopsavilkuma Olimpiskajā FIS listē katram sportistam tiek ieskaitīti divu disciplīnu labākie rezultāti (Olympic Winter Games 2022 Allocation List Alpine Skiing (fis-ski.com)). Šādi skatoties, Mikam ir viens augstāks rezultāts, taču pat otras tehniskās disciplīnas - milzu slaloma rezultāts ir sliktāks par Elvja rezultātu slalomā. Taču LSF izvēle ir bijusi citāda...
, 2022-01-05 22:46, pirms 2 gadiem
...tiešām labāk nevajag...
, 2022-01-07 22:48, pirms 2 gadiem
Marita Gintere rakstīja: Vispār jau kvotas izmantošana nav obligāta
Piedalīties visās disciplīnās piedalīšanās pēc arī nav obligāti
, 2022-01-08 14:27, pirms 2 gadiem
vaļāmati rakstīja: Piedalīties visās disciplīnās piedalīšanās pēc arī nav obligāti
Pielīdzināt 1494. vietu rangā 305. tā kā ne visai pamatoti
, 2022-01-08 23:58, pirms 2 gadiem
Marita Gintere rakstīja: Puišiem situācija tiešām “interesanta”. Pirmkārt, jāizšķiras, vai Latvijas sportists būs uz starta divās vai piecās disciplīnās. Otrkārt, pieredze liecina, ka augsta līmeņa sacensībās tieši Alpu kombinācijā mūsu sportistiem visbiežāk ir izdevies iegūt augstākās vietas. Taču LSF ir lēmusi šo disciplīnu vispār neņemt vērā. Treškārt, kopsavilkuma Olimpiskajā FIS listē katram sportistam tiek ieskaitīti divu disciplīnu labākie rezultāti (Olympic Winter Games 2022 Allocation List Alpine Skiing (fis-ski.com)). Šādi skatoties, Mikam ir viens augstāks rezultāts, taču pat otras tehniskās disciplīnas - milzu slaloma rezultāts ir sliktāks par Elvja rezultātu slalomā. Taču LSF izvēle ir bijusi citāda...
No visiem sportistiem, kuri izpildījuši FIS atlases kritēriju C. punktos minētās prasības un ir iekļuvuši FIS Olimpiskajā Punktu listē saskaņā ar punktu C.3.2.1., LSF izvēlēs sportistu, kurš atrodas augstāk kādā no disciplīnām SL; GS; SG; DH; neņemot vērā sportistu rezultātus AC disciplīnā.
- Starp citu šis kritērijs ir apstiprināts LSF darba grupas sēdē, tā kā uztraukums par vīriešu atlasi uz OS ir absolūti lieks, ir skaidrs kurš no puišiem kādā no disciplīnām kotējas augstāk
, 2022-01-10 16:18, pirms 2 gadiem
vaļāmati rakstīja: No visiem sportistiem, kuri izpildījuši FIS atlases kritēriju C. punktos minētās prasības un ir iekļuvuši FIS Olimpiskajā Punktu listē saskaņā ar punktu C.3.2.1., LSF izvēlēs sportistu, kurš atrodas augstāk kādā no disciplīnām SL; GS; SG; DH; neņemot vērā sportistu rezultātus AC disciplīnā.
- Starp citu šis kritērijs ir apstiprināts LSF darba grupas sēdē, tā kā uztraukums par vīriešu atlasi uz OS ir absolūti lieks, ir skaidrs kurš no puišiem kādā no disciplīnām kotējas augstāk
Nožēlojami, ja par saviem lēmumiem un viedokli tik ļoti kauns, ka aiz svaigi reģistrēta pseidonīma jāslēpjas ...
, 2022-01-17 13:29, pirms 2 gadiem
Nožēlojami ir neskatīties patiesībai acīs un nesaprast, ka kāds ir labāks!
Mans lēmums šeit ir bijis tikai viens- reģistrēties, pārējais kā , piemēram, kritēriji ir arī daļa no jūsu lēmuma
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.