Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Linda Mangale

Ratiņkērlingisti ar pēdējo metienu ekstra endā izglābjas no zaudējuma Čehijai

Ratiņkērlingisti ar pēdējo metienu ekstra endā izglābjas no zaudējuma Čehijai
Agris Lasmans
Foto: Ansis Ventiņš

Šodien, 2.maijā Latvijas jauktā pāra izlase pasaules ratiņkērlinga čempionātā Lohjā, Somijā dienas pirmajā spēlē tikās ar Čehiju. Spēle noslēdzās tikai ekstra endā, kurā pēc kļūdainu metienu sērijas mūsu ratiņkērlingisti spēja ar pēdējo metienu panākt uzvaru ar 8:7.

Latvijas izlase spēli uzsāka ar punktu pirmajā endā pie pēdējā metiena tiesībām, uz ko otrajā endā čehi atbildēja ar četriem. Arī trešajā endā mūsējiem neizdevās izcīnīt vairāk par punktu (2:4), tomēr spēles turpinājumā līdz pat astotajam endam pretinieku mēģinājumi tikt pie punktiem rezultējās ar nozagtiem mūsu izlases labā. Tas deva 7:4 pārsvaru pirms astotā enda. Savukārt astotajā čehi nospēlēja veiksmīgi, lai panāktu neizšķirtu 7:7 un spēli turpinātu ekstra endā. Kā izrādījās čehu metienu kvalitāte uzlabojās, bet mūsu izlase pieļāva kļūdas. Šo kļūdu rezultātā mūsu un arī enda pēdējais metiens bija jāizpilda pret četriem labākiem čehu akmeņiem ļoti tuvu mājas centram. Aukstasinīgi Agris Lasmans savu akmeni iemet labāku par pretinieku un tiek svinēta otrā uzvara ar 8:7.

Latvijas ratiņkērlinga izlases komentārs pēc spēles ar Čehiju:
“Sākumu mums īsti negāja. Bija ļoti ātrs ledus, nekādi nevarējām pārslēgties uz tik ātru ledu pēc vakardienas. Ar trešo endu jau izdevās uzķert ātrumu un spēle aizgāja. Astotajā endā mums bija labvēlīga situācija, bet vienā metienā čehiem sanāca “cūcene” un nākamais mūsu akmens bija par stipru, kas pretiniekiem deva trīs akmeņus labākus. Ar enda pēdējo neizdevās pastumt vienu no tiem, lai mūsējais būtu labāks, bet par laimi arī čehiete nokļūdījās un panāca neizšķirtu nevis uzvaru. Ekstra endā viena mala bija ātrāka nekā otra, tāpēc ātrākajā malā metieni izgāja cauri, bet Agris ar pēdējo pa lēnāko malu un ar atspiešanās iespēju pret pretinieku akmeni izpildīja precīzu metienu.”

Komandas vispirms aizvadīs apļa turnīru grupā. Katras grupas labākās trīs nodrošina vietu play-off kārtā. Pirmo vietu ieguvējas automātiski kvalificējas pusfinālam, savukārt A2 ar B3 un A3 ar B2 savstarpēji noskaidros atlikušos pusfinālistus. Pusfināla uzvarētāji 5.maijā plkst. 16:00 cīnīsies par pirmos pasaules čempionu titulu.

Latvijas ratiņkērlinga izlases sastāvs: Poļina Rožkova, Agris Lasmans.

Latvijas ratiņkērlinga jauktā pāra spēļu grafiks:

4:8 – Kanāda
8:9 – Norvēģija
9:5 – Vācija
8:7(EE) – Čehija
/02.05./ 16:30 – Turcija
/03.05./ 09:30 – Dānija (TIEŠRAIDE)
/03.05./ 16:30 – Slovākija
/04.05./ 09:30 – ASV

Kopvērtējums B apakšgrupā:

1. Norvēģija 5-4-1
2. Čehija 5-3-2
2. Slovākija 5-3-2
4. Vācija 4-2-2
4. Latvija 4-2-2
4. Kanāda 4-2-2
7. Dānija 5-2-3
8. ASV 4-1-3
8. Turcija 4-1-3

Latvijas ratiņkērlinga jauktā pāra izlase čempionātā startē ar Latvijas Paralimpiskās komitejas, Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu.

Online rezultāti: https://worldcurling.org/events/wwh...
Tiešraižu grafiks: https://sites.google.com/kisakallio...
Tiešraide: https://www.youtube.com/c/CurlingFi...


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.