Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Latvijas Ziemas olimpiādē piedalīsies aptuveni 100 rīdzinieku

Ap 100 sportistu no Rīgas pārstāvēs galvaspilsētu Latvijas Ziemas olimpiādē un cīnīsies par medaļām septiņos sporta veidos: distanču un kalnu slēpošanā, kamaniņu sportā, kērlingā, snovbordā, šorttrekā un hokejā.

Plašākā Rīgas sportistu pārstāvniecība būs hokejā, kur uz laukuma izies 42 rīdzinieki, tad seko kalnu slēpošana ar 16 dalībniekiem un distanču slēpošana ar 11 sportistiem. Pārējos četros sporta veidos rīdzinieku dalība būs ap 10 vai mazāk dalībniekiem.

Jau ziņots, ka Latvijas III Ziemas Olimpiāde notiks no 6. līdz 8. martam Siguldā un atsevišķos sporta veidos arī Priekuļos, Valmierā, Ventspilī un Tukumā. Pēc Latvijas Olimpiskās komitejas ziņām, kopumā startam Latvijas III Ziemas Olimpiādē ir pieteikušies 556 ziemas sporta veidu pārstāvji no 39 Latvijas novadiem un pilsētām.

Latvijas ziemas olimpiāde ir augstākā līmeņa kompleksais sporta pasākums Latvijā, kurā noskaidrojot labākos Latvijas sportistus, piedalīsies pašvaldību komandas. Olimpiāde notiek reizi četros gados. Līdz šim visas Latvijas ziemas olimpiādes (2005.gadā un 2010.gadā) norisinājušās Siguldā. Jāpiezīmē, ka Latvijas III Ziemas olimpiādei bija jānotiek pagājušajā gadā, taču ziemai neraksturīgo laika apstākļu dēļ, olimpiādes sacensības tika pārceltas uz 2015.gadu.

Rīgas dalību Latvijas III Ziemas olimpiādē finansiāli atbalsta Rīgas pašvaldība, sedzot transporta, naktsmītņu, ēdināšanas pakalpojumu, kā arī parādes formu iegādi un sportistu apdrošināšanu, komandas dalību sacensībās koordinē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Informāciju sagatavoja:
Indra Vilde,
Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.