Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Latvijas juniori cīnīsies par vietu kērlinga elitē

Latvijas juniori cīnīsies par vietu kērlinga elitē
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas junioru puišu un meiteņu komandas no 4. līdz 10. janvārim piedalīsies pasaules junioru kērlinga čempionāta B grupas sacensībās. 21 meiteņu un 24 puišu komanda no 26 valstīm cīnīsies par trijām ceļazīmēm uz pasaules čempionāta A grupu.

Gan puišu, gan meiteņu komandas ir sadalītas trīs apakšgrupās, kur no 4. līdz 8. janvārim aizvadīs apļa turnīra spēles. Savukārt 9. un 10. janvārī risināsies izslēgšanas spēles. Katras apakšgrupas divas labākās komandas un labākā no trešo vietu ieguvējām uzreiz kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet pēdējā ceturtdaļfināliste tiks noskaidrota starp pārējām divām trešo vietu ieguvējām. Izslēgšanas spēlēs tiks noskaidrotas spēcīgākās četras komandas, medaļniekiem nodrošinot vietu pasaules čempionāta A grupā, kas no 5. līdz 13. martam notiks Erzurumā, Turcijā. Tajā vietu jau garantējusi Turcija kā čempionāta rīkotāja un pagājušā gada sešas spēcīgākās junioru komandas puišu un meiteņu konkurencē.

Latvijas puišu izlase ir ielozēta A apakšgrupā kopā ar Honkongu, Japānu, Jaunzēlandi, Koreju, Lietuvu, Poliju un Vāciju.

Komandas treneris Raimonds Vaivods pauž, ka komandas mērķis ir iekļūt ceturtdaļfinālā: “Izvērtējot apakšgrupas un to sastāvus, jādomā, ka startēsim ļoti interesantā un spēku ziņā līdzvērtīgā grupā. Lai cīnītos par iekļūšanu sacensību ceturtdaļfinālā, kas arī ir komandas mērķis, domāju, vajadzēs izcīnīt vismaz 4 vai 5 uzvaras. Ļoti būtiski būs kā komanda spēs pielāgoties sacensību vietas un ledus apstākļiem, pirmo spēļu rezultātiem un LSD metienu izpildei. Zināmas bažas rada arī apstākļi, ka vairākas čempionāta spēles komanda aizvadīs agri no rīta, kā arī tas, ka apakšgrupu spēles notiks vienā laikā, ierobežojot apakšgrupas pretinieku komandu izpēti. Lai cīnītos par uzvaru jebkurā no spēlēm izšķiroša nozīme šoreiz būs stratēģijas un taktikas izvēlei katrā no spēlēm, kā arī psiholoģiskajai noturībai. Komandas minimālais mērķis čempionātā ir izcīnīt 3 uzvaras.”

Mūsu meiteņu izlase A apakšgrupā aizvadīs spēles ar Japānu, Jaunzēlandi, Krieviju, Norvēģiju, Spāniju un Rumāniju.

Trenere Iveta Staša-Šaršūne uzskata, ka no mūsu spēlētājām var sagaidīt jebko: “Krievija viennozīmīgi ir mūsu grupas favorīte. Par pārējo komandu spēkiem ir grūti ko teikt, viss būs atkarīgs no mūsu meiteņu spēles. Sagatavošanās turnīrs Oslo pierādīja, ka varam līdzvērtīgi cīnīties ar jebkuru komandu. Protams, gribētos, lai meitenes iekļūst spēcīgāko komandu trijniekā, kas viņām ir pa spēkam, bet daudz kas būs atkarīgs no pašu rādītā snieguma un arī sportiskās veiksmes.”

Spēļu rezultātiem būs iespējams sekot līdzi čempionāta mājaslapā: curling.fi

No C celiņa ir paredzētas video translācijas: Curling Channel WebTV | Curling.fi Tas nozīmē, ka būs iespējams vērot arī trīs spēles ar Latvijas komandu dalību: 4. janvārī pulksten 17:45 puišu spēle pret Jaunzēlandi un 6. janvārī pulksten 8:00 puišu spēle pret Honkongu un pulksten 21:00 meiteņu spēle pret Krieviju
.
Puišu izlases sastāvs: Jānis Bremanis, Andris Bremanis, Kristaps Vilks, Anrijs Mikuss Briežkalns, Gundars Bremanis. Treneris Raimonds Vaivods.

Meiteņu izlases sastāvs: Santa Blumberga, Madara Bremane, Helma Gerda Bidiņa, Evelīna Barone, Tīna Siliņa. Trenere Iveta Staša-Šaršūne.

Abas izlases sacensībās piedalās ar Latvijas Kērlinga asociācijas, Izglītības un Zinātnes ministrijas, Talsu novada domes, Ventspils domes un Ķekavas novada domes finansiālu atbalstu.

PČ B grupa, puiši

DatumsSākumsPretiniece
04.01.2016.08:00Japāna
04.01.2016.17:45Jaunzēlande - video tiešraide
05.01.2016.11:15Koreja
06.01.2016.08:00Honkonga - video tiešraide
07.01.2016.08:00Polija
07.01.2016.17:45Vācija
08.01.2016.14:30Lietuva

PČ B grupa, meitenes

DatumsSākumsPretiniece
04.01.2016.11:15Norvēģija
04.01.2016.21:00Jaunzēlande
05.01.2016.17:45Spānija
06.01.2016.21:00Krievija - video tiešraide
07.01.2016.14:30Rumānija
08.01.2016.17:45Japāna

Plašāka informācija:
Curling.Lv
facebook.com
Finnish Curling Association | Curling.fi

Informāciju sagatavoja:
Artis Zentelis


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.