Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2984, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Volejbola klasikās šovakar tiks noskaidroti Latvijas kausu ieguvēji un ieguvējas

Volejbola klasikās šovakar tiks noskaidroti Latvijas kausu ieguvēji un ieguvējas
"RTU/Robežsardze/Jūrmala" komandas emocionālais līderis un komandas kapteinis Gatis Slavēns. Foto: LVF

“Cewood” Latvijas kausa izcīņas finālā volejbolā piektdien “Rimi” Olimpiskajā centrā Rīgā iekļuva pašreizējie kausa ieguvēji no VK “Jēkabpils Lūši” un pēdējā Superkausa glabātāja “RTU/Robežsardze/Jūrmala”, kā arī divas Rīgas vienības sieviešu sacensībās – RSU/MSĢ un RVS/LU. Fināli notiks šovakar – sievietēm izšķirošā cīņa par kausu plkst. 17.30, bet vīriešiem – plkst. 20.45.

Piektdien pirmajā pusfinālspēlē sievietēm noskaidrojās, ka Latvijas kauss mainīs īpašnieces, jo RSU/MSĢ pārspēja pašreizējās kausa glabātājas no VK “Jelgava” – 3:1. Arī RVS/LU, kas šosezon startē arī Eirokausos, svinēja panākumu četros setos, pieveicot “SuFA klubs”/DU ar 3:1. Tādējādi pēdējo gadu volejbola klasikā, kuru ik pa laikam izjaukusi Jelgavas komanda, šodien noskaidrosies kausa ieguvējas. Finālu pārraidīs Latvijas sabiedrisko mediju portāls LSM.lv.

Vīru finālā pilnīgi mierīgi varēja neiekļūt pēdējo gadu Latvijas volejbola vadošā komanda “Jēkabpils Lūši”, kura spēles gaitā pamanījās nonākt iedzinēju lomā (1:2) pret vienu no Nacionālās līgas vadošajām vienībām VK “Vecumnieki”. Ar nelielu izbīli, taču jēkabpilieši ir finālā. Tur viņiem šovakar pretī stāsies “RTU/Robežsardze/Jūrmala”, kas pusfinālā trijos setos pieveica “Ezerzeme”/DU volejbolistus.

Tādējādi jēkabpilieši lūkos aizstāvēt pirms gada izcīnīto kausu. Abas komandas šosezon savstarpējās spēlēs tikušās jau četras reizes. Sezonas pašā ievadā Superkausā panākumu svinēja jūrmalnieki, kuri uzvarēja pēdējo savstarpējo spēli Baltijas līgā, taču pirms tam divas reizes laukumu pameta kā zaudētāji, panākumus ļaujot svinēt jēkabpiliešiem.

Lai pieveiktu jūrmalniekus Jēkabpils komandai pirmkārt būs jātiek galā ar Matīsa Gabdulļina vareno stāvu. Viņš bija rezultatīvs vakar pret daugavpiliešiem (24 gūti punkti), un šodien savu rezultativitāti centīsies atkārtot. Tikmēr “robežsargu” galvenais ienaidnieks būs Mārcis Obrumans un viņa sagatavotie taktiskie rēbusi. Jēkabpils komandas galvenā trenera kāršu kavā ir darītāji, kuri pie pareizās pašatdeves un attieksmes var cīnīties par kausu arī šogad, lai gan uz papīra izskatās, ka variantu jēkabpiliešiem maz, jo komandu pamatīgi paplucinājuši savainojumi. Visvairāk pietrūkst Armanda Āboliņa, kurš arī savai komandai nepalīdz savainojuma dēļ. Fināla tiešraide LTV7 kanālā.

Biļetes uz Cewood Latvijas kausa izcīņas fināliem bezridas.lv.

Komandas, kuras uzvarēs Latvijas Kausā izcīnīs iespēju piedalīties CEV Izaicinājumu kausā 2023./2024. gada sezonā. Covid-19 iespaidotajā 2020./ 2021. gada sezonā Eirokausiem bija pieteikušās pat trīs Latvijas komandas, bet šogad savus spēkus Eiropā pārbauda vienīgi RVS/LU dāmas, piedaloties CEV Izaicinājuma kausā.

Paralēli pieaugušo sacensībām Latvijas kausa ieguvēji šajā nedēļā tiek noskaidroti arī klasiskajā volejbolā zēniem un meitenēm U14, U16, U19 vecuma grupās un pludmales volejbolā U14, U16, U18 vecuma grupās. Līdz ar to šajās divās dienās (vakar un šodien) volejbols no deviņiem rītā notiek ne tikai trijās Rimi Olimpiskā centra zālēs, bet arī Rīgas 49. vidusskolā.

Lielais volejbols "Rimi" Olimpiskajā centrā šovakar:

Plkst. 17:30 - RSU/MSĢ un RVS/LU
Plkst. 20:45 - RTU/Robežsardze/Jūrmala - Jēkabpils Lūši

Latvijas kausa ieguvēji:

GadsKomanda
2008. gadsVK Rīga/Lāse-R
2009. gadsLāse-R/Rīga
2010. gadsPoliurs/Ozolnieki
2011. gadsPoliurs/Ozolnieki
2012. gadsVK Biolars/Jelgava
2013. gadsVK Biolars/Jelgava
2014. gadsRTU/Robežsardze
2015. gadsBiolars/Jelgava
2016. gadsJēkabpils Lūši
2017. gadsJēkabpils Lūši
2018. gadsJēkabpils Lūši
2019. gadsRTU/Robežsardze/Jūrmala
2020. gadsturnīrs netika aizvadīts
2021. gadsJēkabpils Lūši

Latvijas kausa ieguvējas

GadsKomanda
2016. gadsSK Babīte
2017. gadsSK Babīte
2018. gads.Mārupes SC
2019. gadsRīgas Volejbola skola
2020. gadsturnīrs netika aizvadīts
2021. gadsVK Jelgava

RSU/MSĢ volejbolistes. Foto: LVF

RSU/MSĢ volejbolistes uzvar viesos un panāk izšķirošo finālsērijas cīņu

Uzvaru ceturtajā Optibet Latvijas čempionāta volejbolā sievietēm finālsērijas spēlē šodien Rīgā svinēja RSU/MSĢ volejbolistes, kuras Rīgas Volejbola skolas sporta zālē pamanījās apspēlēt mājinieci RVS/LU komandu (3:1), tādejādi panākot piekto izšķirošo sērijas ciņu, kas norisināsies jau rīt Rimi Olimpiskajā centrā.
Antons Nazarovs. Foto: Ezerzeme/ Daugavpils Universitāte

"Ezerzeme"/DU sarūgtina Jēkabpils pilnās tribīnes un izlīdzina finālsēriju

Latvijas vīriešu volejbola čempionāta finālsērijā izlīdzinājumu 1-1 panākusi "Ezerzeme"/DU, izbraukumā četros setos ar 25:23, 23:25, 25:21, 25:23 pārspējot Jēkabpils "Lūšus". Titula liktenis izšķirsies līdz trim uzvarām.
Inguna Minusa un Inga Ikauniece. Foto: Artūrs Stiebriņš, LVF

RVS/LU neizmanto iespēju noslēgt sēriju, RSU/MSĢ uzvar un atjauno intrigu

RVS/LU volejbolistes šodien neizmantoja iespēju noslēgt "Optibet" Latvijas sieviešu volejbola čempionāta finālsēriju. Esot sērijas vadībā ar 2-0, šodien spēlē, kas tiks izspēlēta Liepājas Olimpiskajā centrā, RVS/LU volejbolistes trijos setos piekāpās (0:3) RSU/MSĢ vienībai.