Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2984, Did:0, useCase: 3

Šajā nedēļas nogalē atklās Latvijas jaunatnes čempionāta sezonu volejbolā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas Jaunatnes čempionāts volejbolā 2021./2022. gada sezonā sāksies jau šajā nedēļas nogalē, 9. un 10. oktobrī. Kā pirmie sacensības uzsāks U17 meiteņu un U16 zēnu komandas, kuras tiksies dažādās Latvijas pilsētās – Liepājā, Gulbenē, Rīgā, Talsos, Mārupē un Daugavpilī.

Katru gadu turnīrs tiek rīkots 7 vecuma grupām gan meitenēm, gan zēniem, taču U19 vecuma grupā tiks rīkota Kausa izcīņa, jau tradicionāli aizvadot finālu decembrī kopā ar pieaugušo komandām. Šajā sezonā izspēļu formāts tika pielāgots valstī esošajai situācijai un Jaunatnes čempionāts sadalīts 3 dažādos posmos – rudens, ziemas un pavasara, lai, pastiprinātu ierobežojumu gadījumā, spētu izspēlēt vismaz vienu no čempionāta posmiem.

Pašlaik sacensībām šosezon pieteiktas 225 komandas, no kurām 94 zēnu konkurencē un 131 meiteņu. Taču jāpiemin, ka pieteikšanās U-13 un U-12 vecuma grupām vēl notiek un noteikumi paredz, ka drīkst pieteikties 15 dienas pirms sacensību sākuma, tādējādi tiek prognozēts, ka kopējais komandu skaits vēl palielināsies.

Latvijas Kausa izcīņa U-19 vecuma grupai sāksies vēlāk. Zēnu konkurencē pieteiktas 12 komandas, kuras sadalītas 4 apakšgrupās, taču meitenēm pieteikumu iesniegušas 19 komandas, kas arī sadalītas 4 dažādās grupās. Ņemot vērā meiteņu komandu skaitu, grupas sadalītas divās Daugavas Labā krasta (Madona, Līvāni, Rīga, Rēzekne, Gulbene, Preiļi, Cēsis, Rēzekne) grupās un 2 Kreisā krasta grupās (Rīga, Kuldīga, Aizpute, Tukums, Liepāja, Jūrmala, Bauska).

Kuldīgas novada Sporta skolas zēnu U-19 un U-13 vecuma komandu treneris Jānis Jerumanis uzsver: “Skatoties uz situāciju valstī, domāju, ka dalība čempionātā un pati organizācija būs sarežģīta, ņemot vērā, ka katru nedēļu kāda no klasēm dodas karantīnā un līdz pat sacensību priekšvakaram nav īsti skaidrs vai izdosies nokomplektēt komandu.”

Jautāts par to kāds ir šī brīža kopskats gan treniņu, gan sagatavotības ziņā, Jānis saka, ka esot daudz maz jau atguvušies, bērni ļoti gaida, kad atkal varēs doties uz sacensībām. Treneris uzsvēra: “Ja jauniešiem šis gads būs līdzīgs iepriekšējam, tad tas būs nopietns trieciens viņu izaugsmei!”

Pēdējo reizi Latvijas Kausa finālturnīrs notika 2019./2020. gada sezonā, taču Latvijas Čempionāts tā arī netika izspēlēts Covid-19 pandēmijas dēļ. Tieši tas bija iemesls, kāpēc 2020./2021. gada sezonā netika noskaidrotas spēcīgākās komandas, ņemot vērā valstī esošos drošības noteikumus un ierobežojumus.

Šajā sezonā ceram arī bērnu un jauniešu vidū noskaidrot, kuras komandas sadalīs pirmās 3 godalgotās vietas un iegūs Latvijas čempiona titulu.

Jauniešu čempionātu volejbolā atbalsta Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas Sporta federāciju padome, sporta apģērbu un inventāra veikals “Sporta Punkts”, par saldām balvām rūpējas SIA “Rāmkalni”.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija