Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2982, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Nedēļas nogalē Baltijas līgā par pirmo uzvaru cīnīsies RTU un Jelgavas volejbolisti

Nedēļas nogalē Baltijas līgā par pirmo uzvaru cīnīsies RTU un Jelgavas volejbolisti
Foto: "Biolars/Jelgava/MSĢ"/Mats Baranausks

Nedēļas nogalē plānotas ''Credit24'' Baltijas līgas spēles volejbolā vīriešiem, kur par pirmajām uzvarām sezonā cīnīsies ''RTU Robežsardze''/''Jūrmala'' un VK ''Biolars/Jelgava'' komandas. Sestdien abas aizvadīs savstarpēju spēli, bet svētdien jelgavnieki uzņems Avo Kēlu, Tomu Švanu un Pērnavas komandu.

Šosezon klubs uzsācis sadarbību ar Murjāņu Sporta ģimnāziju, kuras audzēkņi veido jaunās Jelgavas komandas sastāvu, un šosezon tā startē arī ar jaunu nosaukumu – "Biolars/Jelgava/MSĢ". "Klubā sākas jauna ēra. Esam beiguši sadarbību ar visiem līdzšinējiem kluba spēlētājiem un treneru korpusu, un kluba restartam ir atrasta jauna koncepcija. Esam uzsākuši sadarbību ar Murjāņu Sporta ģimnāziju, kurā mācās un trenējas arī Latvijas U-20 volejbola izlases kandidāti, un mūsu ideja ir, ka Jelgavas klubs šiem jaunajiem spēlētājiem būs kā ceļš uz izaugsmi, iespēja krāt pieredzi, spēlējot Baltijas līgā, attīstīt savas spēles prasmes. Jaunās komandas sastāvu veido ģimnāzijas volejbola nodaļas audzēkņi – Latvijas labākie jaunie volejbolisti," stāsta Andrejs Jamrovskis.

Šosezon komandai nav augstu uzstādījumu, galvenais ir spēlēt un strādāt uz izaugsmi, lai spēlētāji progresētu, krātu pieredzi un tieši Jelgavas komandā izaugtu jaunie volejbola talanti. Komandas galvenā trenera pienākumi uzticēti Latvijas U-20 volejbola izlases un Murjāņu Sporta ģimnāzijas trenerim Laurim Iecelniekam, bet viņa asistents ir ģimnāzijas volejbola treneris Klāvs Zaļkalns.

"Biolars/Jelgava/MSĢ" sezonas pirmo spēli aizvadīja pagājušajās brīvdienās, izbraukumā ar rezultātu 0:3 (12:25, 12:25, 19:25) zaudējot "Amber-Arlanga". Nākamā spēle komandai būs 23. oktobrī izbraukumā, bet pirmā mājas spēle gaidāma 24. oktobrī pulksten 16 Zemgales Olimpiskajā centrā pret Igaunijas klubu “Parnu VK”, kuri pirms desmit dienām ar 3:0 pārspēja "RTU/Robežsardze/Jūrmala''. Ja epidemioloģiskā situācija to ļaus, spēle notiks ar skatītājiem – ieeja bez maksas, uzrādot Covid-19 sertifikātu par vakcinēšanas vai pārslimošanu un personu apliecinošu dokumentu. Spēles laikā skatītājiem būs jāievēro visas spēkā esošās epidemioloģiskās drošības prasības.

Bez cīņas pret Pērnavas komandu, sestdien Jelgavas volejbolisti spēkosies pret ''RTU Robežsardze''/''Jūrmala'', kura sezonu arī sākusi ar neveiksmēm. Savukārt Optibet Baltijas līgā sievietēm šajā nedēļā spēles nav paredzētas, taču tādas notiks Latvijas čempionātā. Svētdien 24. oktobrī paredzētas septiņas spēles Rīgā un Jelgavā. Tajā divas spēles dienā paredzētas piecām komandām, bet vienīgā no čempionāta astoņām vienībām, kura sezona vēl nesāks, būs RVS/LU komanda.

Credit24 Baltijas līgas kalendārs vīriešiem

DatumsLaiksSpēle
23.1017:00RTU Robežsardze/Jūrmala - VK Biolars/Jelgava
24.1016:00VK Biolars/Jelgava - VK Parnu

Kalendārs Latvijas čempionātam sievietēm

DatumsLaiksSpēle
24.1012:00DU/MiLATss - VK Gulbene
24.1012:00MSĢ - RSU/MVS
24.1014:00Mārupes SC - DU/MiLATss
24.1015:00RSU/MVS - Latvijas Universitāte
24.1016:00VK Gulbene - Jelgava
24.1018:00Jelgava - Mārupes SC

Izmantotie resursi:
jelgava.lv


2024. gada Baltijas Volejbola līgas uzvarētāja Tallinas "Selver"/"TalTech". Foto: TalTech Volleyball

"Selver" piecu setu kaujā pieveic Tartu un Širjakovu, izcīnot astoto titulu Baltijas līgā

Baltijas Volejbola līgā vīriešiem astoto reizi vēsturē triumfējusi Tallinas "Selver"/"TalTech", kura savā laukumā notikušo finālčetrinieka sacensību kulminācijā ar 3-2 (16:25, 25:15, 20:25, 25:22, 15:12) pārspēja latvieša Andra Širjakova pārstāvēto Tartu "Bigbank".
RSU/MSĢ volejbolistes. Foto: TalTech Volleyball
4

RSU/MSĢ volejbolistes triumfē Baltijas līgā

Baltijas Volejbola līgā sievietēm negaidīti uzvarējusi "Rīgas Stradiņa universitātes"/"Murjāņu Sporta ģimnāzijas" komanda, kura finālčetrinieka sacensības Tallinā noslēdza ar 3-1 (25:22, 20:25, 25:21, 25:19) uzvaru pār "Tartu Ülikool"/"Bigbank".
"Jēkabpils Lūšu" volejbolisti Armands Āboliņš (Nr. 5), Zigurds Adamovičs (Nr. 11) un Eduards Stieģelis (Nr. 17). Foto: SK Jēkabpils Lūši

"Jēkabpils Lūši" apspēlē daugavpiliešus un trešo reizi Baltijas līgā izcīna bronzu

Baltijas Volejbola līgā vīriešiem šosezon uz goda pjedestāla kāpusi "Jēkabpils Lūšu" komanda, Tallinā notiekošā finālčetrinieka sacensību spēlē par trešo vietu ar 3-0 (25:18, 25:19, 25:22) pārspējot "Ezerzemi"/"Daugavpils Universitāti".