Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Izlases cēlājs Petrovs sasniedz Krievijas kausa pusfinālu

Emils Ozerinskis

Izlases cēlājs Petrovs sasniedz Krievijas kausa pusfinālu
Deniss Petrovs. Foto: vczenitspb

Krievijas kausa pusfinālā aizvadītajā nedēļā iekļuvusi Latvijas volejbola izlases cēlāja Denisa Petrova pārstāvētā Ņižņijnovgorodas ASK, informē Latvijas Volejbola federācija.

Deniss Petrovs kopā ar Ņižņijnovgorodas ASK sezonu uzsācis ar divām uzvarām astoņās spēlēs Krievijas kausa izcīņā. Pirmais aplis piecu komandu grupā norisinājās laikā, kad Deniss Latvijas izlases sastāvā cīnījās Eiropas čempionāta finālturnīrā Tallinā un Ostravā. Pēc četriem zaudējumiem pirmajā aplī komanda kopā ar Petrovu izcīnīja divas uzvaras otrajā un turpinās cīņas pusfinālā.

Otrajā aplī pagājušajā nedēļā ASK Sanktpēterburgā ar 0-3 piekāpās Petrova bijušajam klubam “Dinamo-ĻO”, ar 3-2 pārspēja Latvijas trenera Borisa Kolčina trenēto Belgorodas “Belogorje”, ar 1-3 zaudēja Latvijas volejbola audzēkņa Česlava Sventicka pārstāvātajai titula aizstāvētājai Maskavas “Dinamo” un ar 3-1 pārspēja vietējo “Zeņit”, kas kā fināla rīkotāja no pusfināla spēlēm būs atbrīvota.

Uzvaru grupā izcīnīja Maskavas “Dinamo” (8-0), tai ar bilanci 4-4 sekoja “Belogorje” un “Dinamo-ĻO” un ar divām uzvarām – “Zeņit” un ASK, kas ieņēma pēdējo vietu. Tomēr ņižņijnovgorodiešiem ar divām uzvarām bija labākais papildu rādītājs triju grupu pēdējo komandu vidū, un ASK spēlēs pusfinālā.

No 25. līdz 28. novembrim ASK pusfinālu aizvadīs Maskavā, vēlreiz tiekoties ar turienes “Dinamo”, kā arī Ufas “Ural” un Ņižņevartovskas “Jugra-Samotlor” Šonedēļ sāksies Krievijas čempionāts.