Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Gada treneri Latvijas volejbolā - Finsters un Kēls

Gada treneri Latvijas volejbolā - Finsters un Kēls
Rihards Finsters ar savām audzēknēm un Āvo Kēls. Foto: LVF

Izvērtējot aizvadītā gada sasniegumus sporta veidā, par 2020. gada Latvijas labāko treneri volejbolā atzīts igauņu speciālists Avo Kēls, kurš trenē Latvijas vīriešu izlasi, bet pludmales volejbolā šī atzinība tika vairāku Latvijas vadošo pāru trenerim Rihardam Finsteram, ziņo LVF.

Avo Kēlam nopelni šovasar jādala ar Latvijas treneru kolektīvu izlasē un puišiem, kuri noticēja treneru stāstītajam un pēc ļoti ilga pārtraukuma nodrošināja vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā, septembrī kvalifikācijas sacensībās Kiprā apsteidzot Spāniju, Moldovu un Kipru. Lielākā daļa šīs izlases volejbolistu vēl nebija dzimuši, kad Latvijas izlase līdz šim vienīgo reizi spēlēja finālturnīrā, kas notika 1995. gadā Grieķijā.

“Šis visiem bija neparasts gads. Tas bija gads, kad pozitīvs rezultāts bija slikts un negatīvs tika uztverts ar sajūsmu,” joko Kēls, atgādinot gada galveno “varoni” Covid-19.

“Gada sākumā un pavasarī Covid-19 sajauca visas kārtis. Tāpēc mums – Latvijas izlasei – bija labi, ka visu vasaru varējām strādāt. Neviens nesaslima, un Latvijas Volejbola federācija (LVF) paveica labu darbu sarunās, kas beidzās ar kvalifikācijas turnīra aizvadīšanu septembrī,” nianses uzskaita igauņu speciālists, ņemot vērā, ka šī bija vienīgā kvalifikācijas turnīra grupa gan vīriešiem, gan sievietēm, kurā tika aizvadītas spēles.

“Tāpēc varējām piepildīt savu sapni, realizēt to, kam mēs strādājām. Un spēlētāji saņēma tādu rezultātu, kādu bija nopelnījuši ar savu darbu,” saka 2020. gada labākais volejbola treneris Latvijā.

Raibs gads šis padevās arī pludmales volejbola trenerim Rihardam Finsteram. Tā sākumā nebija skaidrības, vai darbs būs vispār, bet no 1. jūlija līdz decembra vidum viņš strādāja bez brīvdienām, ja par tādām neuzskata sacensības nedēļu nogalēs.

Viņš pamatoti lepojas ar savām audzēknēm Varvaru Brailko un Aneti Namiķi, kuru spožākais sasniegums bija uzvara Eiropas U-20 čempionātā, kā arī ar Artūra Rinkeviča un Rūdolfa Stankeviča izcīnīto dalīto piekto vietu Eiropas U-22 meistarsacīkstēs Turcijā. Šogad viņš uzsāka sadarbību arī ar ilgstoši Latvijā labāko pludmales volejbola duetu Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, “pieskatot” abus, kamēr galvenais treneris itālietis Marko Solustri nebija Latvijā.

“Protams, liels prieks ir par Varvaru un Aneti, kā arī Artūru un Rūdolfu, bet milzīgs izaicinājums man kā jaunākam par viņiem bija sadarbības uzsākšana ar Samoilovu un Šmēdiņu,” saka Finsters. “Marko gandrīz visu laiku Covid-19 situācijas dēļ bija projām, un par Jāņa un Aleksandra treniņiem Latvijā bija jāgādā man.”

“Šis laikam ir bijis smagākais gads manā mūžā, jo likās, ka neizturēšu milzīgo slodzi. Bez darba ar “lielajiem” sportistiem man pludmales volejbola hallē “Beach Box” ir arī pilnas bērnu grupiņas “gepardu” skolā. Arī jauniešiem starp volejbola skolām ir sīva sāncensība, un bērnus nedrīkstu atstāt novērtā. Zināju, ka jāiztur, un būs panākumi,” saka Latvijas gada treneris pludmales volejbolā Rihards Finsters.

LVF jau ziņoja, ka par gada volejbolistiem tika atzīti Atvars Ozoliņš un Marta Levinska, gada volejbola komanda ir Andreja Odinokova un Pāvela Seļivanova trenētā RVS/LU, gada pludmales volejbola komanda – duets Varvara Brailko/Anete Namiķe.

Gada labāko arhīvs

Kategorija201820192020
VolejbolisteMarta LevinskaMarta LevinskaMarta Levinska
VolejbolistsHermans EgleskalnsDeniss PetrovsAtvars Ozoliņš
Volejbola komanda-Jēkabpils LūšiRVS/LU
Pludmales volejbolisteAnastasija KravčenokaAnastasija Kravčenoka-
Pludmales volejbolistsEdgars TočsEdgars Točs-
Pludmales volejbola komanda-Graudiņa/KravčenokaBrailko/Namiķe
Uzlecošā zvaigzneEdgars TočsZigurds AdamovičsVarvara Brailko
Treneris volejbolāUģis KrastiņšUģis KrastiņšAvo Kēls
Treneris pludmales volejbolāGenādijs SamoilovsGenādijs SamoilovsRihards Finsters
Tiesnesis volejbolāSalvis KurtišsIlgvars OzoliņšIļja Miņins
Tiesnesis pludmales volejbolāEgīls TišanovsEgīls TišanovsJānis Ivanovs

Izmantotie resursi:
Gada treneris volejbolā – Kēls, pludmales...


Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Obrumans: "Padevās planējošās serves, bija laba kopējā spēle un jāuzteic arī skatītāji"

Vakar pēc uzvaras izšķirošajā pusfināla spēlē un iekļūšanas finālā “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā vīriešiem SK “Jēkabpils Lūši” galvenais treneris Mārcis Obrumans norādīja, ka jēkabpiliešiem labi padevušās planējošās serves, bijusi laba kopējā spēle, kā arī uzslavēja skatītājus.
Foto: Jēkabpils "Lūši".
2

Jēkabpils ''Lūši'' izšķirošajā spēlē sasniedz Latvijas čempionāta finālu

LETA. Jēkabpils "Lūši" trešdien ar uzvaru savā laukumā iekļuva "Optibet" Latvijas volejbola čempionāta finālā.
RSU/MSĢ komanda. Foto: RSU Sporta Klubs.

Rīgas Stradiņa universitātes komanda pirmoreiz kopš 2019. gada sasniedz LČ finālu

Šosezon Baltijas Volejbola līgā triumfējusī "Rīgas Stradiņa universitāte"/"Murjāņu Sporta ģimnāzija" arī Latvijas meistarsacīkšu pusfināla otrajā spēlē pārspēja "Spēka un fiziskās attīstības klubu"/"Daugavpils Universitāti".