Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Latvijas volejbolistēm 14. vieta pasaules universiādē, mūsu studentiem pirmā uzvara

Latvijas volejbolistēm 14. vieta pasaules universiādē, mūsu studentiem pirmā uzvara
Latvijas volejbola studentes Taivānā
Foto: Sandra Škutāne, Latvijas Augstsk. sporta sav.

Taivānā turpinās pasaules universiāde. Latvijas studenšu volejbola izlase pēdējā mačā zaudēja kanādietēm (0-3) un sacensību noslēgumā ierindojās 14. pozīcijā. Mūsu studenti šodien apspēlēja kipriešus un pēdējā spēlē spēkosies ar amerikāņiem par 17. vietu.

Kā jau ziņots, pasaules universiādē mūsu volejbolistes sāka ar četriem 0-3 zaudējumiem pret Taizemi, ASV, Japānu un Brazīliju, kas ir sieviešu volejbola lielvalstis. Pēc tam tika izcīnīta pirmā uzvara (3-0) pret Kolumbiju, kas sieviešu volejbolā nav lielvalsts.

Mačā par 13. vietu Latvijas studentes svētdien piekāpās Kanādas izlasei - 14:25, 15:25, 10:25. Latvijas punktu guvējas: Embrekte 9, Tetere 6, Morozova 4, Hrapāne 3, Pastare 1, Treija 1, Dikmane 1. Pasaules rangā Kanāda atrodas 19. pozīcijā, bet Latvija ir 66. vietā. Mūsu dāmas ierindojās 14. vietā (no 16) un faktiski sasniedza maksimumu. Aiz mums palika Meksika un Kolumbija - valstis, kas pasaules rangā pozicionējas augstāk (#26 un #28). Zeltu ieguva Krievija, sudrabu izcīnīja Japāna, bet bronzu nopelnīja Ukraina.

Volejbola studenšu izlase: Elvita Dolotova (LU), Ieva Tetere (LU), Linda Jakobsone (LU), Anna Embrekte (RSU), Rūta Treija (RSU), Alise Elizabete Pastare (RSU), Krista Mihelsone (RISEBA), Mārīte Brice (RISEBA), Maija Strazdiņa (RJA), Jeļizaveta Morozova (LSPA), Terēze Hrapāne (DU), Elizabete Dikmane (SSE).

Vīriešu pusfinālā par 17. vietu Latvijas studenti šodien izcīnīja pirmo uzvaru - 25:19, 22:25, 25:23, 25:22. Latvijas punktu guvēji: Cinne 16, Lancmanis 14, Samuilovs 12, Zadovskis 10, Cimoška 8, Liniņš 2, Nazarovs 1, Visockis 1. Otrdienas finālā par 17. vietu pretī stāsies ASV izlase, kas tagad gan ir tālu no optimālā sastāva.

Volejbola studentu izlase: Raimonds Liniņš (LSPA), Kārlis Krauze (LLU), Antons Nazarovs (RTU), Edgars Igaunis (VRK), Māris Lancmanis (RTU), Jānis Muižnieks (RTU), Pēteris Lanka (RTU), Andris Zadovskis (LLU), Aleksandrs Samuilovs (VRK), Vitālijs Cinne (RTU), Andis Cimoška (LLU) un Vladimirs Visockis (RTU).

Kā jau ziņots, pirms diviem gadiem pasaules universiāde notika Dienvidkorejā, toreiz Latvijas vīriešu volejbola izlases sastāvs bija krietni spēcīgāks - ierindā bija arī Romāns Saušs, Matīss Gabdulļins, Ingars Ivanovs, Toms Švāns, Toms Vanags un Aleksandrs Samuilovs. 2015. gada universiādē tika izcīnīta 7. vieta. Savukārt mūsu dāmas pasaules universiādē iepriekš spēlēja tālajā 1993. gadā.

Latvijas augstākie sasniegumi pasaules universiādē (2017)

VietaSportists (-te)disciplīna
2.Gunta Latiševa-Čudare200m sprints
3.Māra Grīvatrīssoļlēkšana
3. vai 4.Latvijas izlasebasketbols
6.Anete Kociņašķēpmešana
7.Santa Matuletrīssoļlēkšana
7.Dāvis Dūda90 kg džudo
8.Jānis Višķerspusmaratons
8.Māra Grīvatāllēkšana
9.Filips Mikuckis81 kg džudo
9.Reinis Krēgersdesmitcīņa

Izmantotie resursi:
Women's Volleyball - 2017.taipei
Men's Volleyball - 2017.taipei


Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.
RTU/“Robežsardze/Jūrmala”. Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Formanickis: "Vienmēr prieks par medaļām, bet ir neliels rūgtums, ka medaļa nav zelta"

Pēc vakardienas uzvaras un izcīnītās bronzas medaļas “Optibet” Latvijas volejbola čempionātā vīriešiem RTU/"Robežsardze/Jūrmala" spēlētājs Aleksejs Formanickis atzina, ka ir prieks par medaļu, bet neslēpa rūgtumu, ka nav iegūtas zelta medaļas. Tikmēr Kaspars Kronbergs norādīja, ka šis nav bijis komandas labākais gads jo starpsezonā esot aizgājuši abi pirmā tempa spēlētāji un viens ceturtās zonas spēlētājs, kuru vietā nākuši jauni puiši.