Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Aizsaulē aizgājis volejbola treneris un entuziasts Andris Leitis

Aizsaulē aizgājis volejbola treneris un entuziasts Andris Leitis
Andris Leitis

75 gadu vecumā mūžībā aizgājis Rīgas Volejbola skolas (RVS) pirmais un ilggadējais direktors, arī treneris un tiesnesis Andris Leitis. Viņa ieguldītais darbs RVS attīstībā ir neizmērāms un viņa laikā izvirzītie skolas mērķi tiek turpināti vēl šodien.

Rīgas Volejbola skola savu vēsturi sākusi veidot 1971. gadā, kad tika dibināta Rīgas Volejbola bērnu – jauniešu sporta skola. Skolā tika apvienotas vairākas volejbola nodaļas no Rīgas 1, 3, 5, 6 Bērnu un jauniešu sporta skolām. Skolas direktora pienākumus toreiz uzņēmās veikt Andris Leitis. Tieši pateicoties viņam sporta veids Rīgā ieguva cieņu un popularitāti jauniešu vidū.

Leitis darbojies arī kā treneris. Viņu par savu pirmo treneri sauc tādi mūsdienās aktīvi volejbolisti kā Ansis Medenis, Jānis Pēda, Mārtiņš Pļaviņš, Vilnis Vilkaušs, Ainārs Vanags un citi. Treneris bija mīlēts un cienīts savu audzēkņu vidū, turklāt pat savā cienījamajā vecumā aktīvi sekoja gan savu audzēkņu, gan Latvijas volejbola izlašu un komandu sekmēm. Leitis bija olimpiskā čempiona Pāvela Seļivanova pirmais sporta skolotājs.

Ilggadējais volejbola treneris un sporta veida entuziasts savulaik absolvējis Bulduru Dārzkopības tehnikumu, kā arī Fizkultūras Institūtu.

Andra Leiša iesākto nu turpinās viņa dēli Jānis un Agris Leiši, kuri aktīvi darbojas volejbola lauciņā, gan strādājot ar jauno Latvijas volejbola paaudzi, gan mūsu dāmu valsts izlasi.


Foto: Jēkabpils "Lūši".
2

Jēkabpils ''Lūši'' izšķirošajā spēlē sasniedz Latvijas čempionāta finālu

LETA. Jēkabpils "Lūši" trešdien ar uzvaru savā laukumā iekļuva "Optibet" Latvijas volejbola čempionāta finālā.
RSU/MSĢ komanda. Foto: RSU Sporta Klubs.

Rīgas Stradiņa universitātes komanda pirmoreiz kopš 2019. gada sasniedz LČ finālu

Šosezon Baltijas Volejbola līgā triumfējusī "Rīgas Stradiņa universitāte"/"Murjāņu Sporta ģimnāzija" arī Latvijas meistarsacīkšu pusfināla otrajā spēlē pārspēja "Spēka un fiziskās attīstības klubu"/"Daugavpils Universitāti".
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Pirms EČ kvalifkācijas Latvijas U20 volejbolisti aizvadīs divas draudzības spēles ar Ukrainu

Pirms Eiropas U20 čempionāta kvalifikācijas otrās kārtas turnīra, kas norisināsies nākamnedēļ Daugavpilī, Mārča Obrumana vadītie Latvijas volejbolisti šīs nedēļas nogalē aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Ukrainas U20 izlasi.