Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

"Ventspils" volejbolisti nosargā Nacionālās līgas čempionu titulu

"Ventspils" volejbolisti nosargā Nacionālās līgas čempionu titulu
"Ventspils" volejbolisti pēc uzvaras finālā
Foto: Aivars Ķesteris, ventasbalss.lv

Spraiga piecu setu cīņā pieveicot VK "Ozolnieki" komandu, otro sezonu pēc kārtas Nacionālās līgas 1. divīzijā triumfēja VK "Ventspils" volejbolisti. Bronzas medaļas izcīnīja RTU volejbolisti, kas arī piecos setos pieveica "Cēsis".

Pusfinālā abas komandas uzvarēja trīs setos – "Ventspils" tā pieveica "Cēsis" (25:16, 30:28, 26:24), bet "Ozolnieki" bija pārāki par RTU (25:23, 25:21, 25:23). Fināls arī sākās arī "Ventspils" drošu uzvaru pirmajā setā 25:17, bet nākamajos divos pelnītas uzvaras svinēja "Ozolnieki" (25:22, 25:18). Mājiniekiem nelīdzēja arī pieredzējušā spēlējošā trenera Salvja Cielava došanās laukumā, jo komandas spēle bija pajukusi un viesi to pārliecinoši izmantoja.

Ceturto setu, kas varēja būt arī pēdējais, labāk sāka mājinieki, kurus uz priekšu arvien skaļāk dzina arī tribīnes, kas noteikti deva papildus emocijas un spēku. Nu jau "Ozolniekiem" bija jāmeklē glābšanās plāni un nu jau "Ventspils" bija tā, kas to neļāva. Aizgāja komandas uzbrukums, savus pienākumus sāka pildīts bloks un arī ar servē problēmu bija mazāk, kas ceturto setu ļāva atkal noslēgt ar drošu uzvaru – 25:19.

Mača un čempionu titula liktenis izšķīrās piektajā setā, kurā līdzīga cīņa risinājās tikai pirmajās izspēlēs. Pirmie izrāvienu veica ventspilnieki, un tas arī kļuva par izšķirošo – uzvara setā 15:9 un 3:2 visā mačā. Tas nozīmēja, ka "Ventspils" otro gadu pēc kārtas triumfē Nacionālās līgas 1. divīzijās, turklāt atkal izšķirošo soli sperot savu līdzjutēju priekšā.

"Laikam jau nedaudz nokavēju ar savu iesaistīšanos spēlē, lai gan labāk būtu gribējis, lai spēlē jaunie. Tomēr nesanāca, Pēc pirmā seta laikam jau visi nosprieda, ka tāpat ies turpmāk, sākās muļķīgas kļūdas un lēmumi, tāpēc vajadzēja kaut ko mainīt. Prieks, ka tas arī izdevās un visu cieņu sāncenšiem, kas nedomāja mums kaut ko dāvināt. Pirmā sezona trenera amata sākusies ar uzvaru, par ko tiešām prieks, bet jāatzīst, ka dažkārt atrasties laukuma mala bija ļoti grūti," pēc spēles atzina Cielavs.

Kristapam Šeptem šajā mačā 25 punkti, bet pa 11 guva Askolds Jāvalds un Reinis Grinbergs, bet Ozolnieku rindās rezultatīvākais bija Emīls Elkstiņš ar 17 punktiem, bet 13 punkti Tomam Benjavam.

Arī bronzas mačā bija nepieciešami pieci seti un arī tajā neuzvarēja komanda, kas bija vadībā pēc trim setiem. Vēl vairāk – "Cēsis" setos bija vadībā 2:1, ceturtajā setā bija priekšā 20:12, tomēr pārsvaru nenoturēja (23:25). Piektajā setā RTU sāncenšus atstāja uz desmit punktiem, izcīnīja uzvaru 3:2 un bronzas medaļas.

Par vērtīgāko spēlētāju čempionu rindās atzina Andi Maksimovu, "Ozolnieku" rindās tas bija Kristers Ērglis, RTU komandā Ģirts Glāzers, bet "Cēsu" sastāvā – Gints Stūrmanis.

Nacionālās līgas 1. divīzijas Final 4

DatumsSpēleRezultāts
24.03Ventspils – Cēsis3:0 (25:16; 30:28; 26:24)
24.03Ozolnieki – RTU3:0 (25:23; 25:21; 25:23)
25.03RTU – Cēsis3:2 (23:25; 25:22; 19:25;25:23;15:10)
25.03Ventspils – Ozolnieki3:2 (21:17; 23:25; 18:25; 25:19; 15:9)

Izmantotie resursi:
ventasbalss.lv


, 2018-03-26 21:04, pirms 6 gadiem
Neko sev mums junioru izlase. Atars atlaida visus Ozolnieku puišus no VK Ozolniekiem, paņēma juniorus un Benjavu. Beigās tikai 2 vieta, lai gan ja pusfinālā tiktos ar Ventspili, būtu labi ja trešie. Tad kāda jēga bija - ja neprofisionāļi spēja paņemt 3 vietu pagāšo gad, bet "uzlabotā" tikai veiksmes dēļ ir sudrabnieki. Sūds ne treneris un jaunā volejbola paaudze sliktāka par Ozolnieku vīriešiem.
, 2018-03-26 23:49, pirms 6 gadiem
Ivulis rakstīja: Neko sev mums junioru izlase. Atars atlaida visus Ozolnieku puišus no VK Ozolniekiem, paņēma juniorus un Benjavu. Beigās tikai 2 vieta, lai gan ja pusfinālā tiktos ar Ventspili, būtu labi ja trešie. Tad kāda jēga bija - ja neprofisionāļi spēja paņemt 3 vietu pagāšo gad, bet "uzlabotā" tikai veiksmes dēļ ir sudrabnieki. Sūds ne treneris un jaunā volejbola paaudze sliktāka par Ozolnieku vīriešiem.
Izsklausās, ka esi viens no kādreizējiem ož spēlētājiem kuram sasāpējusies sirsniņa. Paši kā mazi bērni stulbības dara un brīnas, ka parāda kur ir durvis. Gunča labs un profesionāls treneris. Viens no lābākajiem Latvijā. Noteikti jātrenē kāda lielā komanda.
Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.