Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Latvijas izlase uz Grieķiju dodas bez Jansona, Blumberga un Medeņa

Latvijas izlase uz Grieķiju dodas bez Jansona, Blumberga un Medeņa
Foto: volejbols.lv

Gatavojoties ilgi gaidītajam Eiropas čempionāta finālturnīram, Latvijas vīriešu volejbola izlase 14 spēlētāju sastāvā šodien izlido uz pārbaudes spēlēm, kas 22. un 23. augustā norisināsies Grieķijas pilsētā Karpenisi. Svētdienas spēles sākums plkst. 19.00.

Latvijas izlases sastāvs, dodoties uz pārbaudes spēlēm Grieķijā: cēlāji Deniss Petrovs un Edvīns Skrūders, diagonālie uzbrucēji Hermans Egleskalns, Kristaps Platačs un Kristers Dardzāns, pirmā tempa uzbrucēji Toms Švans, Renārs Jansons un Gustavs Freimanis, otrā tempa uzbrucēji Atvars Ozoliņš, Romāns Saušs, Kristaps Šmits un Edvarts Buivids, libero Ingars Ivanovs un Artems Petrovs.

Uz pēdējām pārbaudes spēlēm līdzi nedodas Jānis Jansons, Vladislavs Blumbergs un Jānis Medenis. Avo Kēla trenētā vienība sestdien izlido uz Atēnām, no kurienes ar autobusu jābrauc uz vairāk nekā 250 kilometrus attālo Karpenisi. Spēles notiks svētdien un pirmdien, savukārt otrdien komanda atgriezīsies Rīgā.

"Iepriekšējos mačos mēs diezgan krasi mainījām sastāvu, bet Grieķijā, pieļauju, ļoti vairs nemainīsim. Jāskatās, kā veidosies situācija un kā jutīsies spēlētāji. Domāju, ka vairāk tiks pieslīpēts jau konkrētais sastāvs," informē Latvijas izlases galvenā trenera asistents Austris Štāls. "Uzdevums ir nostabilizēt to sešinieku, dot saspēlēties."

Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) vīriešu izlašu rangā Grieķija atrodas 18. vietā, bet Latvija ieņem 23. pozīciju. Arī grieķi tagad briest Eiropas čempionāta finālturnīram. Grieķijas izlases kandidāti jau 11. jūnijā sāka gatavoties Karistosā, no 8. jūlija darbojās Aleksandropolē, bet kopš 12. augusta trenējas Karpenisi, gaidot spēles pret Latvijas valstsvienību, kas šomēnes aizvadījusi jau četrus pārbaudes mačus.

Pārbaudes spēles pirms EČ finālturnīra

6. augusts: Latvija - Somija 3-0 (25:22, 25:17, 25:19)
7. augusts: Latvija - Somija 3-1 (25:22, 27:25, 18:25, 25:22)
13. augusts: Latvija - Čehija 1-3 (21:25, 25:19, 21:25, 21:25)
14. augusts: Latvija - Čehija 1-3 (16:25, 19:25, 25:23, 18:25)
22. augusts: Latvija - Grieķija
23. augusts: Latvija - Grieķija

Eiropas čempionāta finālturnīrs sāksies 1. septembrī Igaunijā, Somijā, Polijā un Čehijā, piedaloties 24 izlasēm. Latvija nokļuvusi D grupā - Tallinā sacentīsies arī Igaunija, Francija, Vācija, Slovākija un Horvātija.

Latvijas izlases kandidātu saraksts dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā:

cēlāji - Deniss Petrovs (Ņižņijnovgorodas ASK, Krievija), Edvīns Skrūders (Jēkabpils "Lūši"), Jānis Jansons (Nikosijas "Apoel", Kipra);
otrā tempa uzbrucēji - Romāns Saušs ("Valepa", Somija), Jānis Medenis, Kristaps Šmits (abi - Jēkabpils "Lūši"), Atvars Ozoliņš ("Parnu", Igaunija), Edvarts Buivids ("Lindaren Volley Amriswill", Šveice);
diagonālie spēlētāji - Kristers Dardzāns (Jēkabpils "Lūši"), Hermans Egleskalns (Pirejas "Olympiacos", Grieķija), Kristaps Platačs ("Parnu", Igaunija);
pirmā tempa spēlētāji - Renārs Pauls Jansons ("RTU Robežsardze"/"Jūrmala"), Toms Švans ("Parnu", Igaunija), Gustavs Freimanis, Vladislavs Blumbergs (abi - Jēkabpils "Lūši");
"libero" - Ingars Ivanovs ("RTU Robežsardze"/"Jūrmala"), Artems Petrovs ("Lotos").

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola izlase aizvadīs pēdējās ...


Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Ap 5000 jauniešu cīnījušies par "top! kausu" volejbolā

Pagājušo svētdien, 21.aprīlī, Rīgā norisinājās 20. vispārizglītojošo skolu volejbola turnīra “top! kauss” 2024 finālsacensības. Kopumā tajās piedalījās 4772 skolēni no 602 komandām un 247 skolām, pārstāvot 34 novadus un 6 valstspilsētas. Septiņu stundu laikā tika izspēlētas 672 spēles uz 16 laukumiem, četrās grupās, ar 7 minūšu laika ierobežojumu un neierastu segumu - iekštelpu zālienā, kā arī uz diviem dažādiem grīdu segumiem.
Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.