Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Klasiskā volejbola sezona sāksies ar Superkausa izspēli vīriešiem un sievietēm

Klasiskā volejbola sezona sāksies ar Superkausa izspēli vīriešiem un sievietēm
Pagājušās sezonas Superkausa ieguvēji ''Jēkabpils Lūši''. Foto: ENL

1. oktobrī Jūrmalā ar ''Optibet'' Superkausa izcīņu sievietēm un vīriešiem sāksies jaunā klasiskā volejbola sezona Latvijā. Par Superkausu vīriešiem cīnīsies ''Jēkabpils Lūši'' pret RTU ''Robežsardze''/''Jūrmala'', bet dāmām RVS/LU un VK ''Jelgava'' komandas.

Vadoties pēc reglamenta, "Optibet" Superkausā savā starpā sacenšas iepriekšējas sezonas Latvijas čempionāta uzvarētāji un Latvijas kausa ieguvēji. Ja kausu un čempiona titulu ieguvusi viena un tā pati komanda, tad kā pretinieki tiek noteikta tā komanda, kas ieguvusi Latvijas kausa titulu iepriekšējā sezonā vai vēl sezonu pirms tās.

Sievietēm 2021./2002. gada sezonā Latvijas čempiones bija RVS/LU komanda, kuras cīnīsies pret 2021. gada Latvijas kausa ieguvējām VK "Jelgava" komandu. Par trofeju vīriešu konkurencē spēkiem mērosies 2021./2022. gada sezonas Latvijas čempioni un Latvijas kausa ieguvēji Jēkabpils "Lūši" un abu, iepriekš minēto turnīru finālisti, 2019. gada Latvijas kausa ieguvēji RTU "Robežsardze"/"Jūrmala".

Ideja par Superkausu radās 2020. gadā Jūrmalas un Jēkabpils klubiem Covid-19 ierobežojumu ietekmē. Līdz šim Superkausa izcīņa norisinājusies jau divas reizes. Vīriešu komandām abas reizes kausa ieguvēja bijusi SK "Jēkabpils Lūši" komanda. Savukārt dāmu konkurencē pirmajā reizē uzvarēja RVS/LU volejbolistes, bet otrajā VK "Jelgava".

Spēles norisināsies 1. oktobrī, Jūrmalas Valsts ģimnāzijas sporta hallē. Dāmas laukumā dosies plkst. 16:00, bet kungi plkst. 19:00. Spēļu tiešraides Best4Sport TV kanālā.

Informāciju sagatavoja:
Entuziastu Volejbola līga


RVS/LU volejbolistes. Foto: Artūrs Stiebriņš

RVS/LU volejbolistes panāka izšķirošo spēli pusfināla sērijā pret "Jelgavu"

LETA. "Rīgas Volejbola skolas"/"Latvijas Universitātes" (RVS/LU) komanda ceturtdien panāca izšķirošo spēli "Optibet" Latvijas sieviešu volejbola čempionāta pusfināla sērijā pret "Jelgavu".
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Obrumans: "Padevās planējošās serves, bija laba kopējā spēle un jāuzteic arī skatītāji"

Vakar pēc uzvaras izšķirošajā pusfināla spēlē un iekļūšanas finālā “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā vīriešiem SK “Jēkabpils Lūši” galvenais treneris Mārcis Obrumans norādīja, ka jēkabpiliešiem labi padevušās planējošās serves, bijusi laba kopējā spēle, kā arī uzslavēja skatītājus.
Foto: Jēkabpils "Lūši".
2

Jēkabpils ''Lūši'' izšķirošajā spēlē sasniedz Latvijas čempionāta finālu

LETA. Jēkabpils "Lūši" trešdien ar uzvaru savā laukumā iekļuva "Optibet" Latvijas volejbola čempionāta finālā.