Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Buivids kļuvis par Šveices vicečempionu, Krastiņa komanda vadībā Ukrainas finālā

Buivids kļuvis par Šveices vicečempionu, Krastiņa komanda vadībā Ukrainas finālā
Edvarts Buivids ar komandas biedriem. Foto: LVF

Šveices finālsērijā ar sudraba medaļām bija spiesta samierināties Buivida pārstāvētā vienība, Grieķijā Līgas kausa pusfinālā zaudējumu cieta Egleskalna pārstāvētā Pirejas “Olympiacos”, bet Ukrainas čempionāta finālā divas uzvaras izcīnīja Krastiņa vadītā Ļvivas vienība. Piedāvājam Latvijas Volejbola federācijas apkopojumu.

Vīrieši

Grieķijā Hermana Egleskalna pārstāvētā Pirejas “Olympiacos” pēc Grieķijas čempiona titula nodrošināšanas pēdējā spēlē mājās ar 3-0 (25:17, 25:12, 25:11) pārspēja Saloniku PAOK. Latvijas izlases diagonālais uzbrucējs guva 13 punktus, no kuriem divus – blokā. Ar 50 punktiem 20 spēlēs “Olympiacos” ieņēma pirmo vietu, par deviņiem punktiem apsteidzot tuvākos sekotājus. Uzvarēt neizdevās Līgas kausa izcīņā, kuras pusfinālā Pirejas klubs ar 0-3 (17:25, 20:25, 20:25) zaudāja vicečempionei un vēlākajai Līgas kausa ieguvējai Sirosas “Foinikas”. Egleskalns šajā mačā sakrāja desmit punktus.

Šveices čempionāta sudrabu ieguva Edvarta Buivida pārstāvētā pamatturnīra uzvarētāja “Lindaren Volley Amriswil I”, kas ceturtajā finālspēlē viesos ar 0-3 (26:28, 21:25, 20:25) piekāpās Ženēvas “Chenois”. Buivids ar 16 punktiem, vienu punktu gūstot ar bloku un uzbrūkot ar fantastisku 75% efektivitāti, kļuva par komandas rezultatīvāko spēlētāju. Sērijā ar 3-1 uzvarēja Ženēvas volejbolisti.

Ukrainas meistarsacīkšu finālā pirmajās divās spēlēs ir uzvarējusi Uģa Krastiņa vadītā Ļvivas “Barkom-Kažaņi” vienība, kas mājās ar 3-0 (25:23, 25:15, 25:21) pārspēja Hmeļņickas “Epicentri-Podoļaņi”. Sērijā ar 2-0 vadībā ir Ļvivas vienība.

Sievietes

Francijas otrajā līgā Enijas Bidzānes pārstāvētā Vilžuifas “Union Sportive De Villejuif” cīņā par 13.-18. vietu mājās ar 1-3 (22:25 26:24, 18:25, 19:25) piekāpās “ASS Sportive de Monaco”. Latvijas volejboliste nospēlēja visu maču. Ar 11 punktiem septiņās cīņās Vilžuifas klubs D grupā ieņem trešo vietu sešu komandu vidū.

Kalendārs

Vīrieši

Ukraina, treneris Uģis Krastiņš
22.04. 17.00 Hmeļņickas “Epicentri-Podoļaņi” – Ļvivas “Barkom-Kažaņi”
23.04. 15.00 Hmeļņickas “Epicentri-Podoļaņi” – Ļvivas “Barkom-Kažaņi” (ja nepieciešams)

Sievietes

Francija, EFB, Enija Bidzāne
24.04. 20.00 “ASS Sportive de Monaco” – “Stella EDU SP Calais”

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija


Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.
RTU/“Robežsardze/Jūrmala”. Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Formanickis: "Vienmēr prieks par medaļām, bet ir neliels rūgtums, ka medaļa nav zelta"

Pēc vakardienas uzvaras un izcīnītās bronzas medaļas “Optibet” Latvijas volejbola čempionātā vīriešiem RTU/"Robežsardze/Jūrmala" spēlētājs Aleksejs Formanickis atzina, ka ir prieks par medaļu, bet neslēpa rūgtumu, ka nav iegūtas zelta medaļas. Tikmēr Kaspars Kronbergs norādīja, ka šis nav bijis komandas labākais gads jo starpsezonā esot aizgājuši abi pirmā tempa spēlētāji un viens ceturtās zonas spēlētājs, kuru vietā nākuši jauni puiši.