Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Nedēļas nogalē visas Latvijas komandas uzsāks BSVL sezonu, treneru izteikumi par mērķiem

Nedēļas nogalē visas Latvijas komandas uzsāks BSVL sezonu, treneru izteikumi par mērķiem
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Visas Latvijas komandas sestdien uzsāks “Optibet” Baltijas Sieviešu Volejbola līgas (BSVL) sacensības, RVS/LU un RSU/MSĢ komandām dodoties vizītē uz Igauniju, bet VK Jelgavaun SuFA klubs/DU volejbolistēm tiekoties savstarpējā spēlē.

2021./2022. gada sezonā augstāko vietu no Latvijas klubiem ieņēma VK “Jelgava”, kas pamatturnīrā bija piektā. Šo sezonu komanda uzsākusi jauna galvenā trenera Edmunda Pūliņa vadībā, izcīnot “Optibet” Superkausu.

“Ir palikusi viena no divām cēlājām Jana Bērziņa. Klāt nākusi Agnese Pūliņa. Tāpat komandā ir palikusi Liene Šimkuse, Inese Jursone un Līva Sola. No LU komandas ir pienākušas klāt Jeļizaveta Morozova, Monta Urbāne, Ginta Vedļa, Amanda Regute un Amanda Ērgle. Šosezon nespēlēs Sanda Ragozina un Madara Nemme. Atgriezusies ir Linda Liniņa. Tagad tikai visas jāsaliek kopā. Man svarīgi ir saprast meitenes un viņām – mani,” par izmaiņām komandā saka Edmunds Pūliņš.

Pirms sezonas komanda piedalījās divos pārbaudes turnīros – Jonavā un Mārupes kausā.

“Mērķi jau “Jelgavai” nemainās. Kā vienmēr gribas iekļūt visos finālos Latvijā, bet Baltijas līgā es ļoti gribētu tēmēt uz labāko četrinieku, kur “Jelgava” kādu laiku nav bijusi. Mums ir amatieriskais režīms – meitenes mācās un strādā. Tāpēc sākumā gribētos iekļūt četriniekā,” sezonas mērķus atklāj Pūliņš.

Sesto vietu iepriekšējā sezonā pamatturnīrā izcīnīja RVS/LU. Komanda ir trenējusies no augusta sākuma. Klāt nākusi Megija Dambrehte un Anna Rīta no RSU/MVS, bet uz ārvalstīm devās Lāsma Ozola.

Septembra beigās RVS ar divām komandām piedalījās pašu rīkotajā Sadraudzības kausā Rīgā, kurā cīnījās arī citas Latvijas, Lietuvas un Norvēģijas vienības. Bez tam Igaunijā aizvadītas divas spēles ar “Audentese” SG/NK vienību.

Komandas jaunais galvenais treneris Daniele Kaprioti Latvijā pēc Latvijas izlases cīņām ieradās vien nedēļā, kad RVS/LU cīnījās par Superkausu. Viņam jaunajā sezonā palīdzēs Arvils Keišs.

“Keišs ir jauns treneris. Viņš ir pašā trenēšanas sākumā, bet ir patiešām daudzsološs, un viņa volejbola zināšanas ir patiešām kompetentas. Izvēlējos viņu arī tāpēc, ka Latvijai var būt jauns šī līmeņa treneris, kurš patiešām var sasniegt svarīgu rezultātu un varbūt var kļūt par vienu no Latvijas labākajiem treneriem,” savu palīgu slavē Daniele Kaprioti.

“Mūsu mērķis ir – būt konkurētspējīgiem BSVL, bet tas ir atkarīgs arī no līgas kopējā līmeņa, un mēs to nevaram zināt pirms spēlēm. Šobrīd man liekas, ka šī komanda var būt konkurētspējīga, un šobrīd mēs mēģinām sasniegt noteiktu līmeni, kas var dot mums iespēju, lai rezultāts būtu labāks nekā iepriekšējā sezonā, kad komanda zaudēja ceturtdaļfinālā,” turpina Kaprioti.

“Latvijas čempionātā un Latvijas kausā mums jācenšas būt finālā un jāmēģina cīnīties par kausa iegūšanu, bet CEV Izaicinājuma kausā, kas ir nopietns pārbaudījums, mums jāmēģina saprast, vai esam konkurētspējīgi šajās sacensībās. Progresēt, būt tik konkurētspējīgiem, cik varam, un ar to mēģināt būt sacensībās līdz beigām – līdz fināliem – tādi ir šīs sezonas mērķi,” stāsta Kaprioti, kuram palīdzēs arī Latvijas izlases fizioterapeits no Somijas - Roni Antero Rekola, kurš rūpēsies arī par fizisko sagatavotību, un statistiķis Mareks Maksimovs, kurš palīdzēs arī treniņos.

RSU/MVS, kas iepriekšējā sezonā pamatturnīrā ieņēma astoto vietu, pārtapusi par RSU/MSĢ un citu volejbolistu vidū talkā ņems arī četras Latvijas izlases kandidātes no MSĢ – Megiju Grundmani, Kristīni Leskinoviču un māsas Karmenu un Katrīnu Strukas, kā arī cēlāju Rūtu Lindi. Savukārt galvenajai trenerei Ingunai Minusai BSVL spēlēs palīdzēs Inga Ikauniece.

“Laikam trenējušās esam vismazāk, jo tikai 11. septembrī beidzās darbs ar izlasi. Ar divām komandām piedalījāmies RVS rīkotajā turnīrā. Mums ir jauna komanda. Ceru, ka pieredzes bagātākās spēs nodot azartu un cīņassparu jaunajām. Spēlētājas, kas bija izlasē, kļuvušas atvērtākas, augusi viņu pārliecība par saviem spēkiem. Vīzija ir. Ja izdosies salikt pa plauktiņiem, pārējām komandām nebūs viegli. Meitenes grib spēlēt,” stāsta Inguna Minusa.

“Ticu komandai, un domāju, ka katra trenera sapnis Baltijas līgā ir iekļūt finālčetriniekā. Komanda mums ir laba, bet jādabū vienots mehānisms. Latvijas kausā, spriežot pēc Superkausa spēlēm, būs divas spēcīgas komandas. Vēl Daugavpils komanda, par kuru neko nezinām. Būs cīņa. Domāju, ka būsim līdzvērtīgas, taču līdz decembrim mēs vēl varētu nebūt tik stabilas. Latvijas čempionātā cīnīsimies. Katrs grib izcīnīt kādu medaļu vai titulu,” par mērķiem saka Minusa.

Daugavpils vienībā “SuFA klubs”/DU, kura iepriekšējā sezonā finišēja 11. vietā, šosezon vairs nebūs 2003. gadā dzimušās sporta skolas audzēknes, kā arī Diana Černiševa, Amalija Petrova, Natālija Pumpiņa un Marija Čerņavska. Komandai ir pievienojies “otrais temps” Dagmāra Helēna Laurecka, cēlāja Laura Lucatnika, “pirmais temps” Kristīne Gabranova, kā arī 2008. un 2006. gadā dzimušās sporta skolas audzēknes.

Galvenais treneris, tāpat kā pagājušosezon, būs Dmitrijs Sekijevskis, Natālija Novikova ir komandas prezidente un menedžere, bet spēlētāja Inga Sauša būs arī komandas mārketinga speciāliste.

“Sezonai sākām gatavoties augusta vidū. Esam aizvadījuši divas pārbaudes spēles pret sporta skolas labākajām spēlētājām, gaidīti uzvarējām, bet ir vēl daudz, par ko padomāt, jo spēlējām nestabili,” stāsta galvenais treneris Dmitrijs Sekijevskis.

“Klubā tika pieņemts lēmums, ka komanda nespēlēs Latvijas kausā. Baltijas līgā mūsu mērķis ir ieņemt vietu tabulas vidū un iekļūt “play-off” turnīrā, bet Latvijas čempionātā mērķis ir 3. vieta,” komandas mērķus nosprauž treneris.

BSVL sacensībās startēs desmit komandas. Bez četrām Latvijas vienībām četras komandas pārstāv arī Igauniju (“Barrus/Voru” VK, Tartu TU/“Bigbank”, Tallinas “TalTech/Tradehouse” un “Audentese” SG/NK), bet divas – Lietuva (Jonavas“Aušrine-KKSC” un TK “Kaunas”).

10 komandas katra ar katru spēlēs divus apļus. Ceturtdaļfinālos iekļūs pirmās astoņas vienības, kuras ceturtdaļfinālā divās spēlēs un, ja nepieciešams, “zelta setā” līdz 15 punktiem noskaidros finālčetrinieka dalībnieces. Izšķirošās cīņas notiks 25. un 26. februārī.

Pagājušajā sezonā medaļas tika dalītas bez Latvijas klubu līdzdalības, par čempionēm kļūstot Kaunas ASU volejbolistēm.

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols


Foto: LVF

Vai "Jēkabpils Lūši" lauzīs mājinieku lāstu un kļūs par čempioniem?

Iespējams, jau šovakar Jēkabpilī uzzināsim uzvarētājus “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā. Sērijā līdz trim uzvarām SK “Jēkabpils Lūši” volejbolisti ir vadībā (2-1) pret “Ezerzeme”/DU un sērijas ceturto spēli aizvadīs savā laukumā. Cīņas sākums plkst. 19.45, tiešraide LTV7.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.