Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Zināmi visi 17. Vasaras spēļu volejbolā bērniem un jauniešiem finālisti

Zināmi visi 17. Vasaras spēļu volejbolā bērniem un jauniešiem finālisti
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Sacensības Siguldā bija pēdējais posms, kurā tika noskaidroti Vasaras spēļu volejbolā finālisti labā krasta zēnu konkurencē.

Nedēļas sākumā “Fischer” slēpošanas bāzē Siguldā trijās vecuma grupās Daugavas labā krasta zēnu sacensībās spēkiem mērojās 39 komandas, aizvadot 154 spēles. Finālsacensībās iekļuva pa astoņām labākajām komandām katrā no trijām vecuma grupām. U-15 grupā uzvarēja Daugavpils BJSS vienība “Turbo”, kurā spēlēja Aleksejs Čemodanovs, Kristers Rokjāns, Kristers Kriviņš, Ivars Punculis un Dmitrijs Novičonoks.

U-13 grupā pie pirmās vietas tika Cēsu pilsētas Sporta skolas komanda “Cēsis”, tajā spēlējot Marisam Rasam, Ernestam Pastaram, Emīlam Ķirsim, Ralfam Kirilovam un Robertam Golubevam. Savukārt ar trim komandām finālu sasniedza Aivja Kokina trenētie jēkabpilieši, ieņemot otro, trešo, astoto un devīto vietu.

“Cēsis uzvarēja ar stabilitāti un mazāku kļūdu skaitu. Šajā vecumā biežāk uzvar tas, kurš mazāk kļūdās. Līdz seta beigām cīņa rit līdzīgi, bet tad kādu bumbu izsitam autā, ieservējam tīklā…” par posma iznākumu saka Kokins, piebilstot, ka viņa komandu sniegumu ietekmēja darbs treniņos un pieredze.

“Finālam komandām atļaušu gatavoties brīvā režīmā, jo pats būšu atvaļinājumā”, bilst treneris, kurš kā statistiķis līdzi Latvijas pludmales volejbola labākajam pārim Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka jau devies uz Eiropas čempionātu Minhenē. “Finālā mēģināsim spēlēt uz svaiguma.” Savukārt U-11 grupā uzvaru posmā svinēja Jēkabpils Sporta skolas vienība “Krikši” ar Reini Zuti, Tomu Karpovu, Kristoferu Tiltiņu, Martinu Karānu un Rolandu Dišleru ierindā.

Finālā iekļuva pa sešām Daugavpils BJSS un Jēkabpils Sporta skolas vienībām, kā arī trīs Rīgas Volejbola skolas komandas.

Fināls notiks 21. augustā Ozolnieku vidusskolas stadionā, tajā piedaloties 96 labākajām komandām no visas Latvijas. 21. augustā Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā norisināsies Latvijas vīriešu izlases Eiropas Čempionāta kvalifikācijas spēle. Pēc 17. Vasaras spēļu noslēguma, finālistiem tiek dota iespēja atbalstīt Latvijas vīriešu izlasi spēlē pret Austriju.

Pavisam atlases sacensībās 4 posmos kopā piedalījās 126 meiteņu un 87 zēnu komandas.

Sacensības, kas agrāk bija pazīstamas arī ar nosaukumu “TIO Volejs”, “PŪRE Chocolate” un “Kinder Volley Fest”, ar Latvijas Volejbola federāciju (LVF) rīkotāja lomā un sadarbībā ar novadu pašvaldībām, sporta skolām un sporta centriem šādā formātā notiek jau 17. gadu. Sacensību mērķis ir iesaistīt bērnus un jauniešus brīvdabas volejbola aktivitātēs, popularizēt veselīgu un aktīvu dzīvesveidu un dāvāt viņiem sacensības kā volejbola svētkus visas vasaras garumā.

Šogad jau otro reizi Covid-19 ietekmē posmu sacensības norit atsevišķi zēniem un meitenēm. Uzvarētāji tiek noskaidroti 3 vecuma grupās meitenēm un 3 vecuma grupās zēniem. Finālsacensībās katrā vecuma grupā piedalīsies katra krasta 8 labākās zēnu un meiteņu komandas. Par biļeti uz finālu Ozolnieku Sporta skolas stadionā komandas cīnījās posmu sacensībās Kuldīgā (Daugavas kreisā krasta zēnu komandām), Valgundē (Daugavas kreisā krasta meiteņu komandām), Litenē (Daugavas labā krasta meiteņu komandām) un Siguldā (Daugavas labā krasta zēnu komandām).

Komandas sacensībām drīkst pieteikt ne vairāk kā 8 spēlētājus, bet katrā posmā drīkst piedalīties ne vairāk kā 5 spēlētāji. U-11 vecuma grupā spēles tiek aizvadītas formātā trīs pret trīs, U-13 un U-15 vecuma grupās spēlē četri pret četri.

Vasaras spēles atbalsta Latvijas Sporta federāciju padome, Izglītības un zinātnes ministrija, Kuldīgas, Gulbenes, Jelgavas un Siguldas novada pašvaldības un zīmoli, “Venden”, A/S “Smiltenes piens”, Maiznīca “Flora”, kooperatīvs ,,Kuldīgas labumi’’, A/S “Rīgas Dzirnavnieks”.

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols


Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.
RTU/“Robežsardze/Jūrmala”. Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Formanickis: "Vienmēr prieks par medaļām, bet ir neliels rūgtums, ka medaļa nav zelta"

Pēc vakardienas uzvaras un izcīnītās bronzas medaļas “Optibet” Latvijas volejbola čempionātā vīriešiem RTU/"Robežsardze/Jūrmala" spēlētājs Aleksejs Formanickis atzina, ka ir prieks par medaļu, bet neslēpa rūgtumu, ka nav iegūtas zelta medaļas. Tikmēr Kaspars Kronbergs norādīja, ka šis nav bijis komandas labākais gads jo starpsezonā esot aizgājuši abi pirmā tempa spēlētāji un viens ceturtās zonas spēlētājs, kuru vietā nākuši jauni puiši.