Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Es par volejbolu": LVF ģenerālsekretārs aicināja biedrus nepiedalīties kopsapulcē

"Es par volejbolu": LVF ģenerālsekretārs aicināja biedrus nepiedalīties kopsapulcē
Ainārs Dakša
Foto: volejbols.lv

2017. gada 17. augustā plkst. 11.00 Jūrmalā, Baltic Beach Hotel telpās, notiks Latvijas Volejbola federācijas (LVF) kopsapulce. Kopsapulce tiek organizēta, balstoties uz 2017. gada 3. februārī vairāk nekā 1/10 daļas biedru ierosinātu un parakstītu iesniegumu LVF valdei par kopsapulces sasaukšanu, informē biedrība "Es par volejbolu", kas uzņēmusies kopsapulces vadību.

“Pēdējā pusgada laikā esam aktīvi apkopojuši Latvijas Volejbola federācijas juridisko biedru ierosinājumus par Latvijas volejbola dzīvei nepieciešamajiem uzlabojumiem. Mūsuprāt, ir nepārprotami skaidrs skatījums, kā volejbolam būtu jāattīstās un kādas strukturālās reformas jāveic, lai sasniegtu panākumus. Mūsu galvenā ziņa LVF biedriem – tieši biedri ir tie, kas var lemt par uzlabojumiem LVF dzīvē. Vēl 3. februāra kongresā bija redzams, ka LVF biedrs pēc būtības nevar izteikties un ir spiests pakļauties valdei un sekretariātam. Neaizmirsīsim, ka LVF biedri ir tie, kas ievēlē prezidentu, valdi un dod tai pilnvaras vadīt LVF ikdienas dzīvi saskaņā ar biedru vēlmēm, nevis tikai sev saprotamu mērķu vadīti,” norāda biedrības “Es par volejbolu!” valdes priekšsēdētājs Kaspars Timermanis.

Kopsapulces darba kārtībā ir iekļauti 2 punkti:
1) LVF Stratēģiskā vīzija/Darba programma 2017.–2021. gadam;
2) Grozījumu izdarīšana LVF statūtos.

K. Timermanis atzīmē, ka sapulces sasaukšanas mērķis ir miermīlīgs. Kongresā februārī ar balsojumu tika noraidīts iesniegums par stratēģijas iekļaušanu darba kārtībā. Saskaņā ar normatīvajiem aktiem un statūtiem LVF valdei bija jāsasauc valdes sēde un jālemj par atkārtotu biedru sapulces sasaukšanu, kurā tiktu izskatīts šis jautājums, bet valdes rīcības nebija. Vairākās tikšanās reizēs ar LVF viceprezidentiem Aināru Mežuli un Māri Pēkali tika pārrunāti volejbola attīstības virzieni, tomēr aktīva rīcība nesekoja.

“Mēs neesam sēdējuši, rokas klēpī salikuši, – esam apbraukājuši Latvijas reģionus, tikušies ar volejbola dzīves dalībniekiem, uzklausījuši viņus un apkopojuši viņu idejas sporta veida attīstībai. Par šīm idejām arī vēlamies netraucēti diskutēt biedru sapulcē. Mēs, LVF biedri, vēlamies lemt par sporta veida nākotni Latvijā, nevis paklausīgi māt ar galvu mūsu ievēlētajai valdei. Sapulces laikā ceram likumā noteiktajā kārtībā apstiprināt iepriekš ar biedriem pārrunātās tēmas. Tad domājam šo nodot LVF valdei kā darba uzdevumu,” teic K. Timermanis.

Pēc visu LVF biedru informēšanas par kopsapulces sarīkošanu LVF ģenerālsekretārs Ainārs Dakša ir izsūtījis e-pastu, kurā aicina LVF biedrus nepiedalīties šajā kopsapulcē, raksta biedrība "Es par volejbolu". LVF ģenerālsekretāra vēstule ir klajš mēģinājums ierobežot vienu no cilvēktiesību stūrakmeņiem – biedrošanās brīvību. LVF ir sabiedriska organizācija – biedrība, to veido biedri. LVF ģenerālsekretāram un LVF valdei nav nekādu tiesību aizliegt biedrības biedriem patstāvīgi organizēt biedru sapulci un pieņemt biedrībai saistošus lēmumus.

Plānotie LVF stratēģijas un LVF statūtu grozījumi, par ko spriedīsim 17. augusta kopsapulcē, tiks ievietoti mājaslapā: NIC Biedrība “Es par volejbolu!” tika izveidota 2017.gada sākumā, ar mērķi veicināt volejbola attīstību Latvijā un apvienot volejbola sabiedrības pārstāvjus. Līdz šim biedrība vairākkārt publiskajā telpā akcentējusi problēmsituācijas gan klasiskajā (zāles) volejbolā, gan pludmales volejbolā, ikreiz piedāvājot savu redzējumu risinājumam. Biedrību atbalsta volejbola profesionāļi no spēlētāju un treneru vidus, volejbola interesenti, izglītības speciālisti un bērnu vecāki.

Informāciju sagatavoja:
Kaspars Timermanis
EPV
Mareks Matisons
EPV PR


, 2017-08-10 14:25, pirms 7 gadiem
Arī ārkārtas kopsapulce cik zinu jāsasauc federācijai nevis kaut kādai mistiskai organizācijai. Viņa var sasaukt savu kaut kādu interešu biedru sapulci nevis federācijas biedru sapulci. Ja federācija pati nesasauc pēc 1/10 biedru praaības tad droši vien ir citi veidi kā uz to reģēt.
Bet pēc miermīlīgas tas neizskatās, kā pauž šie cilvēki, tātad jau pamatos ir melīgi. Kāda atšķirība tad? Atvēsiniet savas ambīcijas nevis kašķējieties kašķa dēļ. Arī tas ka sapulce tiek saukta laikā kad Jūrmalā notiek turnīrs neliecina par miermīlīgu un loģisku rīcību, bet kaitniecisku un ikdienas darbu traucējošu.
, 2017-08-10 14:39, pirms 7 gadiem
Dakša? Tu?
, 2017-08-10 15:03, pirms 7 gadiem
Calvin rakstīja: Dakša? Tu?
timmermani, Tu?
, 2017-08-10 16:01, pirms 7 gadiem
boleks rakstīja: timmermani, Tu?
Mežulis, Pēkalis, Dakša, Trupavnieks, Sausnitis ir sila!
, 2017-08-10 17:38, pirms 7 gadiem
Manuprāt viss ļoti korekti.
Biedrību un nodibinājumu likuma 36.pantā - Biedru sapulces sasaukšana ir 4 punkti. Atbilstoši 1.punktam - to sasauc valde, atbilstoši 2.punktam valdei ir nekavējoties (bez vainojamas vilcināšanās) jāsasauc, ja to ir prasījuši ne mazāk kā 1/10 daļa biedru, atbilstoši 3.punktam - ja valde nav sasaukusi pēc 2.punkta, tad biedri patstāvīgi var sasaukt. Savukārt 4.punkts nosaka, ka ja grib aizskart statūtus, valdi vai likvidēt biedrību, tad biedriem jābūt paziņotai darba kārtībai - no raksta saprotu, ka darba kārtībā ir divi "miermīlīgi" jautājumi. Tātad biedrība nevar tikt likvidēta vai lemts par izmaiņām valdē, jo tas nav izziņots.
Biedrība ir tās biedri - tieši federācijas biedri ir tie, kuru interesēs būtu jādarbojas federācijai. Un šī darbība ir uz attīstību un izaugsmi vēsta, vai ne. Nevis valdes vai amatpersonu intereses..
, 2017-08-10 18:33, pirms 7 gadiem
Mareks Matisons rakstīja: Manuprāt viss ļoti korekti.
Biedrību un nodibinājumu likuma 36.pantā - Biedru sapulces sasaukšana ir 4 punkti. Atbilstoši 1.punktam - to sasauc valde, atbilstoši 2.punktam valdei ir nekavējoties (bez vainojamas vilcināšanās) jāsasauc, ja to ir prasījuši ne mazāk kā 1/10 daļa biedru, atbilstoši 3.punktam - ja valde nav sasaukusi pēc 2.punkta, tad biedri patstāvīgi var sasaukt. Savukārt 4.punkts nosaka, ka ja grib aizskart statūtus, valdi vai likvidēt biedrību, tad biedriem jābūt paziņotai darba kārtībai - no raksta saprotu, ka darba kārtībā ir divi "miermīlīgi" jautājumi. Tātad biedrība nevar tikt likvidēta vai lemts par izmaiņām valdē, jo tas nav izziņots.
Biedrība ir tās biedri - tieši federācijas biedri ir tie, kuru interesēs būtu jādarbojas federācijai. Un šī darbība ir uz attīstību un izaugsmi vēsta, vai ne. Nevis valdes vai amatpersonu intereses..
"no raksta saprotu".. Vai gadījumā pats rakstu nesagatavoji? Tā vismaz apakšā pēc parakstiem saprotu. Man nav nekāda sakara ar volejbola federāciju, kā te dažiem liekas, vienkārši dzīvē esmu pietiekoši atskatījies dažādus abmiciozus tipiņus kuriem viss pofig, ka tikai traci uztaisīt un par katru cenu nomest kaut kur kādu un pašiem tikt vietā. Tā teikt nomest vienu no savu interešu fīrēšanas un tikt klāt pašiem savu interešu fīrēšanai. Ja viss ir tā kā raksti, un vēl esiet biedri, ok. Vienīgi atklāts ir jautājums par piemērotāko brīdi šādai sapulcei. Bet ja tur ar federāciju nav nekāda sakara, tad vienalga. Taču tie "miermīlīgie" jautājumi ir blefs - raksta apakšā tieši ir minēts, ka plānoti statūtu grozījumi.
, 2017-08-10 18:49, pirms 7 gadiem
boleks rakstīja: "no raksta saprotu".. Vai gadījumā pats rakstu nesagatavoji? Tā vismaz apakšā pēc parakstiem saprotu. Man nav nekāda sakara ar volejbola federāciju, kā te dažiem liekas, vienkārši dzīvē esmu pietiekoši atskatījies dažādus abmiciozus tipiņus kuriem viss pofig, ka tikai traci uztaisīt un par katru cenu nomest kaut kur kādu un pašiem tikt vietā. Tā teikt nomest vienu no savu interešu fīrēšanas un tikt klāt pašiem savu interešu fīrēšanai. Ja viss ir tā kā raksti, un vēl esiet biedri, ok. Vienīgi atklāts ir jautājums par piemērotāko brīdi šādai sapulcei. Bet ja tur ar federāciju nav nekāda sakara, tad vienalga. Taču tie "miermīlīgie" jautājumi ir blefs - raksta apakšā tieši ir minēts, ka plānoti statūtu grozījumi.
Lietu fīrēšanai....
, 2017-08-11 00:30, pirms 7 gadiem
EPV esam fleksibli - darām lietas deleģējot, tā kā - daļa satura mana, daļa kolēģu
Tas pirmām kārtām.
Otrkārt - par ambicioziem tipiņiem nezinu, bet - jā man ir ambīcijas redzēt (kā līdzjutējam tribīnēs vai pie TV) Latvijas spēles pasaules finālturnīros klasikā. Man ir ambīcijas redzēt meiteņu pārus pludmales volejbolā nevis sestajā Eiropas reitingu desmitā, bet pirmajā desmitniekā - pašam aug meita, spēlē un kādu reizi dara vecākiem prieku.
Ja šīs ir ambīcijas, kuras nav Tavuprāt adekvātas - sarunu beidzam.

Trešām kārtām - jāt ar beigtu zirgu ir neproduktīvi - LVF līdzšinējie statūti savā būtībā ir beigts kleperis (manas, nejurista domas) - neelastīgi, nestrukturēti. Lai iedzīvinātu trijgades plānu, lai panāktu reālu attīstību pludmales un klasikas atzaros - vienkārši šis dokuments "jāver vaļā" LVF juridiskajiem biedriem - klubiem, skolām un cilvēkime, kas ikdienā saskaras ar sporta veidā notiekošo un, nereti, klibojošo.
Ja šī ir lietu fīrēšana - lai tas tā būtu.

Galvenais - LVF jāspēj saprast, ka fīrēšana, šeptēšana, zvani draugam un tamlīdzīgas metodes ir padomijas anahronisms un tā varbūt var dažā pelējumiem klātā partijas birojiņā vai nolupušā namā rīkoties, bet ne 2017.gadā modernā Eiropā, situācijā, kur konkurenti IR mūsdienīgā / modernā manierē strādājoši (es ar šo konkurenci domāju dažādas citas individuālo un komandu sporta asociācijas).

Piedod, ja garāk - ceru izlasīsi.

boleks rakstīja: "no raksta saprotu".. Vai gadījumā pats rakstu nesagatavoji? Tā vismaz apakšā pēc parakstiem saprotu. Man nav nekāda sakara ar volejbola federāciju, kā te dažiem liekas, vienkārši dzīvē esmu pietiekoši atskatījies dažādus abmiciozus tipiņus kuriem viss pofig, ka tikai traci uztaisīt un par katru cenu nomest kaut kur kādu un pašiem tikt vietā. Tā teikt nomest vienu no savu interešu fīrēšanas un tikt klāt pašiem savu interešu fīrēšanai. Ja viss ir tā kā raksti, un vēl esiet biedri, ok. Vienīgi atklāts ir jautājums par piemērotāko brīdi šādai sapulcei. Bet ja tur ar federāciju nav nekāda sakara, tad vienalga. Taču tie "miermīlīgie" jautājumi ir blefs - raksta apakšā tieši ir minēts, ka plānoti statūtu grozījumi.
RVS/LU volejbolistes. Foto: Artūrs Stiebriņš

RVS/LU volejbolistes panāka izšķirošo spēli pusfināla sērijā pret "Jelgavu"

LETA. "Rīgas Volejbola skolas"/"Latvijas Universitātes" (RVS/LU) komanda ceturtdien panāca izšķirošo spēli "Optibet" Latvijas sieviešu volejbola čempionāta pusfināla sērijā pret "Jelgavu".
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Obrumans: "Padevās planējošās serves, bija laba kopējā spēle un jāuzteic arī skatītāji"

Vakar pēc uzvaras izšķirošajā pusfināla spēlē un iekļūšanas finālā “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā vīriešiem SK “Jēkabpils Lūši” galvenais treneris Mārcis Obrumans norādīja, ka jēkabpiliešiem labi padevušās planējošās serves, bijusi laba kopējā spēle, kā arī uzslavēja skatītājus.
Foto: Jēkabpils "Lūši".
2

Jēkabpils ''Lūši'' izšķirošajā spēlē sasniedz Latvijas čempionāta finālu

LETA. Jēkabpils "Lūši" trešdien ar uzvaru savā laukumā iekļuva "Optibet" Latvijas volejbola čempionāta finālā.