Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Eiropas līgas vadībā Nīderlande un Vācija

Jānis Celmiņš

Aizvadītajā nedēļas nogalē izspēlētas vēl 12 Eiropas volejbola līgas spēles. A grupas vadībā joprojām atrodas Nīderlandes vīriešu volejbola izlase, bet B grupas spicē atrodama Vācijas valstsvienība.

A grupas pārliecinošā vadībā šobrīd atrodas Slovākijas izlase, taču tikai tādēļ, ka Nīderlandes izlase aizvadījusi par trim spēlēm mazāk. Atcerēsimies, ka tieši nīderlandieši bija vieni no Latvijas izlases pretiniekiem Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā vasaras sākumā.

Nīderlande šobrīd ir vienīgā Eiropas līgas komanda, kura nav jutusi zaudējuma rūgtumu - deviņas uzvaras, deviņās spēlēs.

B grupā situācija ir krietni vien sarežģītāka. Uz iekūšānu turnīra "Final Four" sacensībās joprojām pretendē trīs no četrām izlasēm - Vācija, Turcija, Baltkrievija.

Jau nākamajā nedēļas nogalē (11. - 13. jūlijs) tiks izspēlētas pēdējās pamatsacensību spēles pēc kurām tad arī noskaidrosies to valstu izlases, kuras 19. un 20 jūlijā spēlēs sacensīb "Final Four" turnīrā. Finālsacensību norises vieta pagaidām gan nav zināma.

A grupas turnīra tabula

1. Slovākija 12 8-4
2. Nīderlande 9 9-0
3. Grieķija 9 3-6
4. Portugāle 9 2-7
5. Lielbritānija 9 2-7

B grupas turnīra tabula

1. Vācija 9 6-3
2. Turcija 9 5-4
3. Baltkrievija 9 5-4
4. Austrija 9 2-7

Izmantotie resursi:
cev.lu