Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Basketbola, volejbola un florbola federācijas panāk vienošanos ar Latvijas Universitāti

Basketbola, volejbola un florbola federācijas panāk vienošanos ar Latvijas Universitāti
Foto: volejbols.lv

Par sadarbību volejbola jomā topošajā Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskajā centrā Pārdaugavā 1. decembrī vienojās LU un vairāku sporta spēļu federācijas Latvijā, paziņojusi Latvijas Volejbola federācija.

Sanāksme otrdien notika tiešsaistes režīmā, un tajā tika parakstīts nodomu protokols, kurā LVF atbalsta Sporta mājas celtniecību Ziepniekkalnā LU Akadēmiskā centra ietvaros. Sadarbība LU Akadēmiskajā centrā pie Torņakalna dzelzceļa stacijas plānota “abu pušu darbības mērķu un uzdevumu maksimāli efektīvai sasniegšanai”.

“Kopā ar basketbolistiem un florbolistiem parakstījām vienošanos 1. decembrī,” apstiprina LVF prezidents Jānis Buks. “Mūs interesē gan augstas klases sporta celtne, gan duālā karjera. Turklāt esam sākuši sarunas par to, ka LU varētu kļūt arī par jauno volejbola treneru kalvi, jo futbolistiem un basketbolistiem šāda treneru apmācības iespēja jau pastāv.”

LU plāno uzbūvēt Sporta māju tā, lai tā būtu piemērota starptautisko sacensību uzņemšanai vairākos sporta veidos, arī volejbolā. Zinot to, ka Rīgā šādām sacensībām piemērotu sporta centru skaits ir ierobežots, kā arī to noslogotību, LVF atbalsta LU centienus radīt perfektus apstākļus saviem studentiem, kuru vidū ir daudzi volejbolisti.

Skaitļi liecina, ka volejbolu LU studenti labprāt izvēlas savām sporta aktivitātēm. Volejbols ir apmeklētāko sporta veidu sešiniekā, un sadarbība ir izdevīga abām nodomu protokola slēdzējām pusēm. Svarīgas ir gan studentu iespējas trenēties iemīļotajā sporta veidā, gan volejbolistu iespējas iegūt labu izglītību. Kā raksta federācija, volejbols ir viena no inteliģentākajām sporta spēlēm, kurā vajadzīgs ass prāts un zibenīga lēmumu pieņemšana. Augstas klases volejbolisti ir studenti ar augstu potenciālu, tāpēc, studējot LU, viņi bagātina augstskolas vidi, bet augstskola pēc Sporta mājas tapšanas sniegs pretī augstvērtīgus treniņu apstākļus un starptautiskajām prasībām atbilstošu sacensību vidi.

Viens no plānotās sadarbības punktiem ir duālās karjeras nodrošināšana, sportistiem apvienojot profesionālo karjeru ar studijām un profesijas apguvi laikam, kas pienāks pēc sportista karjeras beigām. Duālā karjera ir arī viens no LVF volejbola attīstības stratēģijas 2018.–2021. gadam studentu volejbola sadaļas stūrakmeņiem. Un LVF ir gandarīta, ka vairāk nekā 90 gadus ilgusī kombinācija, kas ietver augstas klases volejbolistus LU rindās, ir vainagojusies ar spīdošām nākotnes izredzēm.

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola federācija vienojas par...


, 2020-12-07 13:40, pirms 3 gadiem
Kāds tur Ziepniekalns. Tas taču ir Torņakalns. Jelgavas ielas un Vienības gatves rajonā.
, 2020-12-07 17:13, pirms 3 gadiem
Belash rakstīja: Kāds tur Ziepniekalns. Tas taču ir Torņakalns. Jelgavas ielas un Vienības gatves rajonā.
Značit Himalaji!
Foto: volejbols.lv
1

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:36, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.