Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Volejbolists Buivids nākamajā sezonā spēlēs Igaunijā

Volejbolists Buivids nākamajā sezonā spēlēs Igaunijā
Edvarts Buivids

LETA. Latvijas volejbola izlases spēlētājs Edvarts Buivids 2022./2023.gada sezonā atgriezīsies Igaunijā, pārstāvot Veru "Barrus", sarunā ar ziņu aģentūru LETA apstiprināja volejbolists.

Par līgumu ar 28 gadus veco volejbolistu klubs paziņoja otrdien.

"Spēlēšu Igaunijā, Veru klubā, kas jau iepriekš ir spēlējis Baltijas līgā," otrdien sarunā ar LETA apliecināja volejbolists.

Komandas izvēli ietekmēja pavasarī veiktās operācijas celim un pēdai, pēc kurām tika anulēts jau noslēgtais līgums ar Šveices virslīgas klubu no Lozannas.

"Šobrīd vēl atrodos rehabilitācijas procesā. Sāku meklēt komandu, kur varētu rehabilitēties un vienlaicīgi ieiet sacensību ritmā. No variantiem visatbilstošākais bija Veru kluba variants," par nokļūšanu Igaunijā stāsta volejbolists.

"Klubs dod laiku atveseļoties. Šonedēļ pievienošos komandai un savā ritmā pamazām ieiešu komandas apritē," saka Latvijas izlases dalībnieks 2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā Igaunijā.

Arī šosezon Buivids spēlēs "diagonāles" pozīcijā.

Pēc trim sezonām "Lāse-R"/"Rīga" komandā Buivids divas sezonas spēlēja ASK/"Kuldīga" komandas rindās, bet profesionālo karjeru ārvalstīs uzsāka 2016./2017.gada sezonā kopā ar Tomu Švanu un Aleksandru Kudrjašovu Kēla vadītajā Igaunijas vienībā "Parnu".

Pēc tam pa vienai sezonai tika pavadīts Vācijā Dīrenes "SWD Powervolleys" un Somijā Kokolas "Tiikerit", bet Šveicē volejbolists aizvadīja trīs sezonas - divas Lucernas klubā un vienu Amrisvilā.

Buivids ir ticis pie Šveices, Igaunijas, Latvijas un Baltijas līgas sacensību medaļām, kā arī izcīnījis Igaunijas kausu 2016./2017.gada sezonā.

Buivids bija arī atzīstams pludmales volejbola spēlētājs. Bez cīņām pasaules un Eiropas jauniešu čempionātos viņš 2014.gada sezonā spēlēja kopā ar Ruslanu Sorokinu.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2022-09-07 13:52, pirms 2 gadiem
Ko nozīmē anulēts līgums? Klubs izpirka?
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Obrumans: "Padevās planējošās serves, bija laba kopējā spēle un jāuzteic arī skatītāji"

Vakar pēc uzvaras izšķirošajā pusfināla spēlē un iekļūšanas finālā “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā vīriešiem SK “Jēkabpils Lūši” galvenais treneris Mārcis Obrumans norādīja, ka jēkabpiliešiem labi padevušās planējošās serves, bijusi laba kopējā spēle, kā arī uzslavēja skatītājus.
Foto: Jēkabpils "Lūši".
2

Jēkabpils ''Lūši'' izšķirošajā spēlē sasniedz Latvijas čempionāta finālu

LETA. Jēkabpils "Lūši" trešdien ar uzvaru savā laukumā iekļuva "Optibet" Latvijas volejbola čempionāta finālā.
RSU/MSĢ komanda. Foto: RSU Sporta Klubs.

Rīgas Stradiņa universitātes komanda pirmoreiz kopš 2019. gada sasniedz LČ finālu

Šosezon Baltijas Volejbola līgā triumfējusī "Rīgas Stradiņa universitāte"/"Murjāņu Sporta ģimnāzija" arī Latvijas meistarsacīkšu pusfināla otrajā spēlē pārspēja "Spēka un fiziskās attīstības klubu"/"Daugavpils Universitāti".