Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Slovāks par Latvijas volejbolistiem: ''Viņi ir mūsu svara kategorijas konkurenti''

Slovāks par Latvijas volejbolistiem: ''Viņi ir mūsu svara kategorijas konkurenti''
Slovākijas volejbola izlase. Foto: CEV

6. septembrī plkst. 17.00 Latvijas vīriešu volejbola izlase Tallinā aizvadīs trešo spēli Eiropas čempionāta finālturnīrā. Mūsu pretinieki horvāti lēš, ka viņiem tā būs viena no divām atslēgas spēlēm cīņā par iekļūšanu astotdaļfinālā.

Slovākijai un Latvijai būs svarīga savstarpējā spēle cīņā par tikšanu tālāk. "Ja samazināsim kļūdu skaitu, spiedīsim uz servēm un izmantosim vidējos spēlētājus, tad, domāju, mums viņi būtu jāuzvar," prāto slovāku izlases otrā tempa spēlētājs un kapteinis Tomāšs Kriško.

Slovāku treneris jau pirms čempionāta paziņoja, ka grupā viņu svarīgākās spēles būs pret Latviju un Horvātiju. Finālturnīra pirmajā mačā slovāki ar 2-3 zaudēja igauņiem, nopelnot punktu. Pirmdien viņiem pretī stāsies Latvijas izlase. "Ja mums izdotos uzvarēt, tas būtu lieliski," atzīst Slovākijas izlases galvenais treneris Mareks Kardošs. "Tad mēs atgrieztos cīņā par tikšanu tālāk. Pēc tam redzēsim, kas būs vajadzīgs spēlē pret horvātiem [8. septembrī], tas mums ir ļoti svarīgi. Jāsagatavojas pēc iespējas labāk."

"Svarīgi uzvarēt abos atslēgas mačos. Ticu, ka mums izdosies. Viņi ir mūsu svara kategorijas konkurenti, daudz kas būs atkarīgs no mūsu snieguma. Ja nospēlēsim labus mačus, noteikti būs iespēja gūt panākumus," saka slovāku otrā tempa spēlētājs Patriks Pokopecs.

"Latviešiem ir divi galvenie spēlētāji, kuri uzbrūk - ja pret viņiem spēsim aizstāvēties, mums varētu būt vieglāk," norāda slovāku cēlājs Filips Palguts.

Latvija un Slovākija iepriekš sacentās 2019. gada Eiropas Zelta līgā, toreiz pirmajā mačā mūsu volejbolisti zaudēja (2-3), bet otrajā spēlē uzvarēja ar 3-1.

Eiropas meistarsacīkstēs Slovākija piedalījusies pēdējos astoņos turnīros. 2011. gadā slovāki sasniedza piekto vietu, tomēr kopš tā laika nav izdevies iekļūt pat desmitniekā un katru reizi viņu rezultāts kļuvis sliktāks. Kad slovāki guva savu līdz šim augstāko sasniegumu (piektā vieta), Slovākijas izlasi vadīja itāļu speciālists Emanuele Zanini - tagadējais Horvātijas valstsvienības treneris un slovāku pretinieks Tallinā.

D grupas kopvērtējums

V.IzlaseSUU5Z5ZSetiAttiecībaP
1.Vācija220006-0150:1086
2.Francija220006-0151:1166
3.Latvija210105-4206:2134
4.Igaunija301024-8259:2632
5.Horvātija301023-8229:2662
6.Slovākija200112-6158:1871

Izmantotie resursi:
sportnet.sme.sk
cas.sk
svf.sk


, 2021-09-06 07:41, pirms 3 gadiem
Savukārt, ja Latvija uzlabos Libero spēlētāja prasmes, saistībā ar servju uzņemšanu un mazliet pieliksim blokus prasmīgāk viss būs ok. Savukārt, ja aizvadīsim spēli kā pret Horvātiem (vismaz 4 vai 5 setu), tad būs auzas. Ceru, ka galvas ir sakārtotas, visas trūkstošās nianses Kēls ir sakārtojis šo dienu laikā un redzēsim tādu pat spēli kā pret Igauņiem. Par lielu Latviju.
, 2021-09-06 07:54, pirms 3 gadiem
vozā rakstīja: Savukārt, ja Latvija uzlabos Libero spēlētāja prasmes, saistībā ar servju uzņemšanu un mazliet pieliksim blokus prasmīgāk viss būs ok. Savukārt, ja aizvadīsim spēli kā pret Horvātiem (vismaz 4 vai 5 setu), tad būs auzas. Ceru, ka galvas ir sakārtotas, visas trūkstošās nianses Kēls ir sakārtojis šo dienu laikā un redzēsim tādu pat spēli kā pret Igauņiem. Par lielu Latviju.
Un kur tad otro tempu uzņemšana un arī Petrova daudzveidīgāka spēle.
, 2021-09-06 09:03, pirms 3 gadiem
Nu ko mega svariga spele, lai izdodas
, 2021-09-06 14:38, pirms 3 gadiem
3-2 uzvara!
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.
RTU/“Robežsardze/Jūrmala”. Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Formanickis: "Vienmēr prieks par medaļām, bet ir neliels rūgtums, ka medaļa nav zelta"

Pēc vakardienas uzvaras un izcīnītās bronzas medaļas “Optibet” Latvijas volejbola čempionātā vīriešiem RTU/"Robežsardze/Jūrmala" spēlētājs Aleksejs Formanickis atzina, ka ir prieks par medaļu, bet neslēpa rūgtumu, ka nav iegūtas zelta medaļas. Tikmēr Kaspars Kronbergs norādīja, ka šis nav bijis komandas labākais gads jo starpsezonā esot aizgājuši abi pirmā tempa spēlētāji un viens ceturtās zonas spēlētājs, kuru vietā nākuši jauni puiši.