Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Freidenfeldi sāk un beidz ātri

Jānis Celmiņš

Freidenfeldi sāk un beidz ātri
Jānis Freidenfelds
Foto: fivb.com

Zaudējumu FIVB Pasaules kausa posmā, kurš šajā nedēļā risinās Polijas kūrortpilsētā Stare Jablonki piedzīvojuši Latvijas pludmales volejbolisti Jānis un Mārtiņš Freidenfeldi. Pirmajā kvalifikācijas sacensību kārtā latvieši atzina Čehijas dueta Habra / Monika pārākumu (0:2) un no turnīra izstājās.

Pirmo setu veiksmīgāks iesāka Čehijas duets un latvieši nonāca zaudētājos ar 5:10, arī seta turpinājumā vadību noturēja Habrs un Moniks un tehniskajā pātraukumā dueti devās pie rezultāta 13:8 par labu Čehijas duetam. Arī pēc tehniskā pārtraukuma Filips Habrs / Milans Moniks spēja noturēt piecu punktu pārsvaru un uzvarēja visai pārliecinoši 21:16.

Otro setu brāļi Freidenfeldi iesāka krietni labāk un palīdzot veiksmei spēja izvirzīties vadībā ar 6:3. Pēc brīža gan brāļi šo nelielo pārsvaru izsēja un rezultāta tablo jau vēstīja neizšķirtu - 7:7. Vēl vairāk Čehijas duets pēc brīža jau izvirzījās vadībā ar 9:7. Lai arī latviešiem rezultātu uz brīdi izdevās izlīdzināt (11:11) arī otrajā setā uzvaru ar 21:16 svinēja Filips Habrs / Milans Moniks. Uzvarot spēlē ar 2:0, Čehijas duets "aizsūtīja" latviešus mājās un iekļuva otrajā kvalifikācijas turnīra kārtā.

Pirmās kārtas spēlē noskaidrojušies Latvijas šī brīža spēcīgākā dueta Mārtiņa Pļaviņa un Aleksandra Samoilova pretinieki kvalifikācijas sacensību otrajā kārtā. Tie būs mājinieki Dominiks Vicaks / Gregors Klimeks, kuri pirmajā kārtā ar 2:0 guva virsroku pār Ukrainas duetu Oleksiju Klimaru / Andreju Kucmusu.

Pļaviņš un Samoilovs, kuri kvalifikācijas turnīrā izsēti ar augsto 3. numuru otrās kārtas spēli šodien uzsāks pulksten 15.00 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
fivb.com