Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Barselonas smiltīs triumfē Vācijas duets

Jānis Celmiņš

Barselonas smiltīs triumfē Vācijas duets
No labās Brinks un Dīkmans
Foto: fivb.com

Kārtējā FIVB Pasaules kausa posmā pludmales volejbolā, kurš šajā nedēļā risinājās Spānijas pilsētā Barselonā uzvaru svinēja vācieši Julius Brinks un Kristofs Dīkmans. Viņi finālā ar 2:1 pieveica Krievijas duetu - Barsuku / Kolodinski.

Pirmais sets iesākās līdzīgā cīņā, taču seta vidusdaļā Krievijas duetam izdevās iegūt nelielu pārsvaru (11:8) un noturēt vadības grožus savās rokās līdz pat "partijas" beigu daļai (16:14), taču tad Vācijas duets saņēmās un izlīdzināja rezultātu (17:17) un pat izvirzījās vadībā (18:17). Krievijas duets bija spiests ņemt pārtraukumu, kas nepalīdzēja un spraigā galotnē, pieļaujot divas kļūdas uzbrukumā, Barsuks / Kolodinskis bija spiesti atzīt Vācijas dueta pārākumu (20:22).

Otrā seta sākumā dueti guva punktus pie pretinieku serves, bet divu punktu pārsvaru kādam no duetiem (Barsukam / Kolodinskim) izdevās iegūt vien tad, kad bija izspēlēti jau 16 punkti (9:7). Pēc veiksmīgas Igora Kolodinska bloku sērijas krievi panāca jau 13:8. Arī seta turpinājumā dominēja Krievijas duets (17:10, 19:12) un uzvarēja visai pārliecinoši 21:13, tādejādi izlīdzinot rezultātu arī pa setiem 1:1.

Viss izšķīrās trešajā setā, kuru veiksmīgāk iesāka vācieši. Pēc divām Brinka neatvairāmām servēm Vācijas duets panāca trīs punktu pārsvaru (5:2) un kā vēlāk izrādījās šis tad arī bija izšķirošais pārsvars. Vācieši turpināja spēlēt veiksmīgi (8:5, 10:8), seta galotnē gan veiksmīgi servējot Kievijas duets spēja pietuvoties un izlīdzināt rezultātu (12:12), taču izšķirošajos brīžos labāki bija vācieši un uzvarēja (16:14).

Interesanti, ka Spānijā abi šie, finālā spēlējoši, dueti bija vienīgie, kuri spēja pārspēt Latvijas čempionus Mārtiņu Pļaviņu un Aleksandru Samoilovu.

Dāmu konkurencē Spānijas smiltīs labākās izrādījās amerikānietes Nikola Branaga un Elaine janga, kuras finālā ar 2:0 apspēlēja brazīlietes - Renatu / Talitu.

Jau nākamajā nedēļā Polijā risināsies nākamais FIVB Pasaules kausa posms kā vīru tā dāmu duetiem. Var prognozēt, ka uz šo posmu dosies ļoti daudz volejbola draugi (līdzjutēji) arī no Latvijas, lai atbalstītu mūsu duetus. Šajā posmā savu dalību pieteicis rekordskaits Latvijas duetu - kopskaitā astoņi!

Izmantotie resursi:
fivb.com

     [+] [-]

, 2008-06-01 16:03, pirms 16 gadiem
nakamais posms vispaar paarpildiits
cerams ka buus vismaz tikpat veiksmiigs kaa shis !