Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas Jaunatnes čempionātā U-15 meiteņu grupā volejbolā triumfē RVS

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas Jaunatnes čempionātā U-15 meiteņu grupā volejbolā triumfē RVS
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Valstī esošās situācijas dēļ aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas Jaunatnes čempionāta finālsacensības U-15 meitenēm volejbolā tika pārceltas uz Rīgas Volejbola skolu, kurā piedalījās 4 komandas, divām no tām pārstāvot Rīgas Volejbola skolu, trešā Rīgas komanda pārstāvēja Minusas Volejbola skolu un viena komanda bija ieradusies no Limbažu novada Sporta skolas.

Fināla sacensībās paredzētas bija 6 komandas, taču valstī esošās situācijas dēļ divas komandas diemžēl nevarēja piedalīties, kā rezultātā fināls tika aizvadīts nedaudz citādāk kā ierasts, komandām spēlējot pēc apļa sistēmas.

Stiprākās šoreiz izrādījās mājinieces Rīgas Volejbola skolas meiteņu komanda, kuru vada trenere Viktorija Korbuta. Fināla spēlē Rīgas meitenēm izdevās apspēlēt Limbažu novada Sporta skolas komandu ar rezultātu 3:1. Otrajā setā limbažnieces tomēr izrādīja pārākumu un spēja setu pabeigt savā labā, taču mājinieces neļāvās spiedienam un izcīnīja uzvaru.

Par trešo vietu cīnījās Rīgas Volejbola skolas komanda Andra Vitauta Kļaviņa vadībā pret Minusas Volejbola skolas meitenēm, kuras trenē Agija Zadovska. Līdzvērtīgā cīņā, bronzas medaļas ar rezultātu 3:1 izcīnīja Rīgas Volejbola skolas meitenes.

Uzvarētāju komandas trenere Viktorija Korbuta pēc finālspēles atzīmēja: “Neskatoties uz Covid situāciju, meitenes treniņu apmeklē ļoti labi. Strādājam pie aizsardzības un servēm, kas šodien tieši arī nostrādāja. Cēlāja šodien nospēlēja diez gan labi, dodot iespēju visām uzbrucējām izpildīt uzbrukuma sitienu. Manuprāt, tas ir ļoti labi.” Jautāta par to, kāda viņasprāt būtu situācija pirms diviem gadiem, kad viss vēl bija “pa vecam”, viņa saka: “Mūsdienu situācijā ir ļoti grūti, pirms diviem gadiem meitenes bija daudz labākā fiziskajā formā. Tagad vairāk ir jāmotivē meitenes, tāpēc arī meklējam turnīrus, iespējas kur spēlēt un kaut ko darīt, jo bērniem tas ir svarīgi. Bet meitenes ir tomēr pielikušas daudz, jo viņas tagad iet arī uz fiziskās sagatavotības treniņiem, uzlabojumi ir acīm redzami – lēcieni ir daudz labāki, kā arī izturība palielinājusies un visas regulāri nāk uz treniņiem.”

Vaicājot, pie kā vēl būtu jāpiestrādā, trenere atzīst, ka noteikti gribētu, lai meitenēm ir vairāk drošības sajūta uz laukuma, bet to iespējams īstenot ar praksi, braucot uz turnīriem, kā arī taisīt draudzības spēles, ko trenere arī izmanto, spēlējot pret citām Rīgas Volejbola skolas komandām. Trenere atzīst: “Spēlējot draudzības spēles dod motivāciju gan manām meitenēm, gan pretiniecēm. Arī tā var redzēt pie kā vajag strādāt, kādas kļūdas pieļauj. Arī draudzības spēle ir nedaudz stress meitenēm, jo visas grib uzvarēt.”

Kopumā trenere Korbuta meitenēm vēl iespēju tikt izlasē, jo, viņasprāt tur var ļoti augt meistarībā, kā arī noteikti visām novēl trenēties un trenēties smagi, lai sasniegtu rezultātus.

Katrā komandā tika izvēlētās arī labākās spēlētājas. Uzvarētājām divas labākās bija Elizabete Barone un Elīza Janičenoka, Limbažu komandai Marta Beatrise Gintere, Andra Kļaviņa trenētajai Rīgas Volejbola skolas komandai Anabella Maļina un Minusas Volejbola skolas komandā labākā spēlētājas gods tika Helēnai Rītai.

Limbažu novada Sporta skolas komandas labākā spēlētāja Marta saka: “Es domāju, ka mani izvēlējās par labāko spēlētāju, jo man izdevās uzmundrināt komandu, kā arī izdevās uzbrukuma sitieni un serves. Emocijām uz laukuma ir ļoti liela nozīme, ja būs klusums uz laukuma, tad nekas neizdosies.” Vaicāta pie kā vajadzētu piestrādāt, Marta saka, ka tā noteikti ir aizsardzība un komunikācija, kā arī savai un citām komandām pavasara čempionāta posmā viņa novēl cīnīties un iet tālāk!

Šajā nedēļā 5. un 6. februārī finālspēles paredzētas U-17 vecuma grupas jauniešiem. Meitenes dosies uz Daugavpili, taču zēni spēles aizvadīs Jelgavā.

Latvijas Volejbola federācija vēlas izteikt lielu pateicību Rīgas Volejbola skolai, kas uzņēma U-15 meiteņu grupas finālspēles, kā arī atbalstītājiem – JOMA, EK Sistēmas, Smiltenes piens, Rāmkalni, Izglītības un zinātnes ministrija un Latvijas Sporta federāciju padome.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija