Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

Izlase un tās kandidāti

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Izlase un tās kandidāti
Liekas, pavisam nesen rakstīju par junioru Latvijas izlasē ar gulbja kaklu, bet nu Lauris Dārziņš jau pieskaitāms izlases pieredzējušo pulkam.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas hokeja izlase Aleksandra Beļavska vadībā, palīdzot vārtsargu trenerim Jurim Klodānam un fiziskās sagatavotības trenerim Vilnim Klucim, aizvadījusi septiņus treniņus, ieskaitot arī piektdienas pārbaudes spēli starp sarkanajiem un baltajiem. Kopš 23. marta izlase atkal piebriedusi un ar katru dienu tuvojas tam sastāvam, kāds varētu būt pasaules čempionātā Prāgā.

Pēc pirmajiem treniņiem, kad presē parādījās spēlētāju uzvārdi, viens otrs "VV" lasītājs šņurkājās, ka tā jau nav nekāda izlase, bet velns viņu zina kas! Daļēji šādam spriedumam var piekrist, taču ir vismaz vairāki bet. Lai treniņu process būtu normāls, vajag vismaz trīs vārtsargus. Un mazliet vairāk par četrām maiņām. Ja lielie dūži vēl atpūšas vai aizņemti maizes darbā, loģiski ir treniņos iesaistīt bijušos juniorus un pat U-18 izlases kandidātus. Kaut ir gandrīz simtprocentīgi skaidrs, ka gandrīz neviens no viņiem šopavasar Prāgu neredzēs. Kā Latvijas izlases hokejists. Un tādēļ izlases ģenerālmenedžerim Mārim Baldoniekam nepatīk lietot vārdus - izlases kandidāts. Liela daļa šo jaunekļu nav izlases kandidāti, bet vienkārši palīdz treniņu procesā, pie viena parādot jaunajam izlases trenerim savas spējas vai savu nespēku (pagaidām).

Nebija jābūt trenerim vai LHF Valdes loceklim, lai saprastu, ka pirmajos treniņos HK "Rīga" vārtsargi Mitens un Grīnfogels pilda tieši šādas funkcijas - ir treniņu partneri. Atbrauca no Dānijas Ervīns Muštukovs un Latvijas čempionātā atbrīvojās "Prizmas" vārtsargs Edgars Lūsiņš, un abi jaunekļi bija brīvi. Lūk, kāda pagaidām bijusi spēlētāju migrācija.

16. marts. Vārtsargi Kalniņš, Mitens, Grīnfogels; aizsargi Cibuļskis, Sotnieks, Jerofejevs, Ren. Demiters, K. Freibergs, Augstkalns, Zīle, Čukste, Bazevičs, uzbrucēji Indrašis, Meija, Džeriņš, Cipulis, Saulietis, Brahmanis, K. Jass, Jekimovs, T. Andersons, Jeļisejevs, Kondrāts.
17. marts. +R. Ābols, Lavrovs.
18. marts. + Muštukovs, Galoha; - Grīnfogels, Mitens.
19. marts. + K. Lipsbergs.
20. marts. + Lūsiņš; -Bazevičs, K. Lipsbergs, Zīle, Lavrovs.
23. marts. +J. Andersons, M. Širokovs, M. Jass, Dārziņš, M. Rēdlihs, Bajaruns, Lazarevs.

Vai kādam no tā radies kāds sliktums, ka Beļavskis ir darbībā redzējis Zīli (1997.), Lavrovu, Bazēviču (1994.), K. Lipsbergu (1993.) un abus jaunos vārtsargus Mitenu (1998.) un Grīnfogelu (1994.)? Jā, ēduši pie kopgalda un aizņēmuši ledu... Tagad dzirdu, kas tas tāds Marks Lazarevs un ko viņš meklē lielajā izlasē, ja netika U-20? Lazarevs ir 1996. gada uzbrucējs, kurš spēlē Šveices junioru labākajā komandā "GCK Lions" (Cīrihe) un formāli ir Šveices junioru čempions (finālstadijā gan nespēlēja). Kā stāsta treneri, Latvijas U-18 izlasē spēlējis normāli, bijis kapteiņa asistents. Kāpēc nepārbaudīt puiku? Ja nepārbauda, tad atkal vietā nosodījums, kā junioru izlasē savulaik bija ar Romānu Semjonovu un Edgaru Kļaviņu (tagad Cgojevu) - re, kā puikas griež Zviedrijā, bet tie duraki treneri...

Iespējams, ka šonedēļ atkal kādu no izlases atskaitīs, bet varbūt ļaus visiem trenēties līdz pārbaudes spēlēm ar Baltkrieviju. Iespējami abi varianti.
Plānots, ka trešdien uz ledus varētu būt Krišjānis Rēdlihs, "Volvo" hallē gaidīti tiek arī Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums, kuram otrdien tur vajadzēja būt, lai aprunātos ar treneriem. Jā vārdu ir devis Jānis Sprukts. Amerikā savās darīšanās atrodas Oskars Bārtulis. Varbūt jau šīs nedēļas beigās Rīgā būs Elvis Merzļikins - Elvim ir ļoti labi treniņu apstākļi Lugāno, tāpēc viņš netika raustīts.
Savos klubos brīvi ir Armands Bērziņš, Guntis Galviņš, bet WCHA čempionam Teodoram Bļugeram vēl svarīgākās spēles priekšā.

Treniņā, kuru no sākuma līdz pašām beigām neskatījos, redzēju interesantu vingrinājumu - viduszonā, kas "Volvo" hallē ir stipri šaura, viss bars vienlaicīgi driblēja ripas, divos pretējos virzienos... Ar pierēm nesaskrējās.

P. S. Treniņā diemžēl nekur neredzēju, kur piesieties Gintam Meijam, kurš svētdien hokejistu zolītes turnīrā Mārupē man dalīja ļoti sliktas kārtis. Ļoti sliktas kārtis... Cits zolmanis (J. Klodāns) bija lielīgs, ka turnīru par godu Mārupes 90. dzimšanas dienai pabeidzis ar +58.

  +1 [+] [-]

, 2015-03-24 19:00, pirms 9 gadiem
Vai ta Bļugers ir brīvs? Viņiem tur nav vel kkāds čempionu turnīrs tagad?

     [+] [-]

, 2015-03-24 19:17, pirms 9 gadiem
sandis444444 rakstīja: Vai ta Bļugers ir brīvs? Viņiem tur nav vel kkāds čempionu turnīrs tagad?
Paldies. Nav brīvs. NCAA fināls - aprīļa vidū.

     [+] [-]

, 2015-03-24 20:40, pirms 9 gadiem
Jēkabs Rēdlihs.

     [+] [-]

, 2015-03-24 23:29, pirms 9 gadiem
Karsums spēlēs!?

     [+] [-]

, 2015-03-25 08:45, pirms 9 gadiem
Edgars Masaļskis vairs nevienam nav interesants?

Viņam sezonas arī jau labu laiku kā beigusies bet pilnīgi nekas nav dzirdēts par Edžas plāniem!

     [+] [-]

, 2015-03-25 09:21, pirms 9 gadiem
sandis444444 rakstīja: Edgars Masaļskis vairs nevienam nav interesants?

Viņam sezonas arī jau labu laiku kā beigusies bet pilnīgi nekas nav dzirdēts par Edžas plāniem!
Nu man ir iespēja Tev paskaidrot: Masaļskis nav brīvs, Ambri spēlē Šveices A līgas play-out finālā, līdz četrām uzvarām ar Rapersvīlu (Punnenovs). Ir 3-1 Masalas labā, spēles 26., 28., 31. martā. Pēdējās divas, protams, ja vajadzēs.

     [+] [-]

, 2015-03-25 09:44, pirms 9 gadiem
dainiss rakstīja: Jēkabs Rēdlihs.
Klubam izkrišanas spēles Čehijā.

     [+] [-]

, 2015-03-25 10:30, pirms 9 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Paldies. Nav brīvs. NCAA fināls - aprīļa vidū.
pagaidām nav brīvs, taču var gadīties, ka brīvs jau būs nākamnedēļ (ja zaudēs šosestdien vai svētdien): msumavericks.com .

     [+] [-]

, 2015-03-25 10:34, pirms 9 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Klubam izkrišanas spēles Čehijā.
nav tiesa. Karlovi Vari sezona jau beigusies - klubs vietu Ekstralīgā nosargāja

     [+] [-]

, 2015-03-25 10:47, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: nav tiesa. Karlovi Vari sezona jau beigusies - klubs vietu Ekstralīgā nosargāja
Jā. Beidzās 22. martā.

     [+] [-]

, 2015-03-25 11:20, pirms 9 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Nu man ir iespēja Tev paskaidrot: Masaļskis nav brīvs, Ambri spēlē Šveices A līgas play-out finālā, līdz četrām uzvarām ar Rapersvīlu (Punnenovs). Ir 3-1 Masalas labā, spēles 26., 28., 31. martā. Pēdējās divas, protams, ja vajadzēs.
Paldies un jācer ka ar viņu rēķinās, jo Gudļevskis diez vai tiks uz izlasi šogad, šaubos vai Muštukovs un Merzļikins varēs pavilkt izlasi uz saviem pleciem.. visu cieņu pārējiem v/sargiem kas ir izlases treniņos, bet šaubos vai kādam ir izredzes uz Prāgas pavasari!

Jā un kas ar Punnenovu, viņš ir vesels vai traumēts?

     [+] [-]

, 2015-03-25 11:25, pirms 9 gadiem
sandis444444 rakstīja: Paldies un jācer ka ar viņu rēķinās, jo Gudļevskis diez vai tiks uz izlasi šogad, šaubos vai Muštukovs un Merzļikins varēs pavilkt izlasi uz saviem pleciem.. visu cieņu pārējiem v/sargiem kas ir izlases treniņos, bet šaubos vai kādam ir izredzes uz Prāgas pavasari!

Jā un kas ar Punnenovu, viņš ir vesels vai traumēts?
kādu laiku atpakaļ kaut kur ķēru, ka Punnenovs būšot pēc pāris nedēļām atveseļojies - tātad, kuru katru brīdi viņam jābūt uz strīpas

  +2 [+] [-]

, 2015-03-25 11:30, pirms 9 gadiem
sandis444444 rakstīja: Paldies un jācer ka ar viņu rēķinās, jo Gudļevskis diez vai tiks uz izlasi šogad, šaubos vai Muštukovs un Merzļikins varēs pavilkt izlasi uz saviem pleciem.. visu cieņu pārējiem v/sargiem kas ir izlases treniņos, bet šaubos vai kādam ir izredzes uz Prāgas pavasari!

Jā un kas ar Punnenovu, viņš ir vesels vai traumēts?
Šogad būs trīs E. M. - Edgars, Ervīns, Elvis; Masaļskis, Muštukovs, Merzļikins. Izvietojums trijniekā - pēc katra paša izvēles.

     [+] [-]

, 2015-03-25 11:32, pirms 9 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Šogad būs trīs E. M. - Edgars, Ervīns, Elvis; Masaļskis, Muštukovs, Merzļikins. Izvietojums trijniekā - pēc katra paša izvēles.
Punnenovu pilnībā izslēdz? RJ Lakers' Ivars Punnenovs expected back in... .

     [+] [-]

, 2015-03-25 11:42, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: Punnenovu pilnībā izslēdz? RJ Lakers' Ivars Punnenovs expected back in... .
Tā ir 7. marta ziņa, šodien - 25., Punis vārtos vēl nav bijis, Masaļskis gan arī šajā sērijā nav spēlējis.
Vai Punnenovu izslēdzu? Nekad labi nav beigušies mēģinājumi ar tikko apārstētu traumu uzreiz ielekt PČ. Vai viņam jāriskē? Un vai tas ir vajadzīgs? Nezinu.

     [+] [-]

, 2015-03-25 11:44, pirms 9 gadiem
Nu, re! Krišjānis arī jau uz ledus!

     [+] [-]

, 2015-03-25 11:57, pirms 9 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Tā ir 7. marta ziņa, šodien - 25., Punis vārtos vēl nav bijis, Masaļskis gan arī šajā sērijā nav spēlējis.
Vai Punnenovu izslēdzu? Nekad labi nav beigušies mēģinājumi ar tikko apārstētu traumu uzreiz ielekt PČ. Vai viņam jāriskē? Un vai tas ir vajadzīgs? Nezinu.
Bet ja Punnenovs jau rīt stājas vārtos un aizvada klubā vēl kādas 5-6 spēles?

     [+] [-]

, 2015-03-25 12:05, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: Bet ja Punnenovs jau rīt stājas vārtos un aizvada klubā vēl kādas 5-6 spēles?
Abrag! No vienas puses - Tu mani visu laiku dzen; no otras puses - liec gaidīt. Kā man dzīvot?
Pienāks 1. maijs un mēs visu ieraudzīsim!

     [+] [-]

, 2015-03-25 12:12, pirms 9 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Abrag! No vienas puses - Tu mani visu laiku dzen; no otras puses - liec gaidīt. Kā man dzīvot?
Pienāks 1. maijs un mēs visu ieraudzīsim!
ta nē!
Es kā šahā - analizēju pozīciju

  +1 [+] [-]

, 2015-03-25 12:20, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: ta nē!
Es kā šahā - analizēju pozīciju
Tu nevis analizē pozīciju, bet kā Tāls - visu laiku uz galdiņa taisi haosu! Kas viņam ļāva uzvarēt Botviņņiku.

     [+] [-]

, 2015-03-25 12:33, pirms 9 gadiem
Jucheru aicinas uz nometni?
Auzinsh? Ka izskatas Kalnins?
Vai ir planots pasaukt kadu no Metallurga, Kurbada vai Mogo?
No redzetiem klatiene loti pozitivu iespaidu atstajis Gricinskis. Protams, nav lielas jegas izsaukt cilvekus uz izlases velkajam nometnem, ja tev nav izredzes noklut sastava.
Cepuri nost Lusinam par to ka vinsh vienmer ir gatavs but izlase, bet redzejot klatiene Prizma shogada speles nevaru pateikt ka vinsh bijis ists glabejs.

     [+] [-]

, 2015-03-25 14:46, pirms 9 gadiem
Skatoties kas notiek pie dažādiem rakstiem par un ap Latvijas izlases gaitām ir liels prieks ka šis ikpavasara hokeja trakums arī šogad pārņem cilvēku prātus un ka tas arī šogad nav zudis

  +1 [+] [-]

, 2015-03-25 16:08, pirms 9 gadiem
Man intresē tāds kadrs kā Ēriks Ševčenko, pagājušajā gadā šķiet tikai trauma neļāva šim zellim debitēt PČ, izskatījās ka ir viens no Teda favorītiem!

Protams Saryarka jau ir tālu aizspēlējusies VHL, bet domāju ka izlasei tāds aizsargs noderētu!

     [+] [-]

, 2015-03-25 19:06, pirms 9 gadiem
Lauva_no_bara rakstīja: Jucheru aicinas uz nometni?
Auzinsh? Ka izskatas Kalnins?
Vai ir planots pasaukt kadu no Metallurga, Kurbada vai Mogo?
No redzetiem klatiene loti pozitivu iespaidu atstajis Gricinskis. Protams, nav lielas jegas izsaukt cilvekus uz izlases velkajam nometnem, ja tev nav izredzes noklut sastava.
Cepuri nost Lusinam par to ka vinsh vienmer ir gatavs but izlase, bet redzejot klatiene Prizma shogada speles nevaru pateikt ka vinsh bijis ists glabejs.
Jučers? Viņam vēl spēles KAZ. Kad būs brīvs? Tad jau varbūt 3 vārtsargi būs priekšā.
Auziņš? Šobrīd nav aktuāls. 3 M viņš nevar izkonkurēt. Vismaz pagaidām.
Kalniņš? Viņam būs iespēja uzspēlēt. Droši vien pret BLR. Pēc tam arī runāsim.
Gricinskim (1988) priekšā ir vismaz 15-18 uzbrucēji. Aicināt aicināšanas dēļ? Diezin vai tas vajadzīgs.
No Liepājas, MOGO un Kurbada var kādu uzaicināt tikai tad, kad viņi būs beiguši LČ. Daudzi lobē Zabi un Gipteru. Ja Liepāja šodien zaudē, tad var aicināt, bet... Vai viņi ir baigi redzami pret Kurbadu?

     [+] [-]

, 2015-03-25 19:07, pirms 9 gadiem
sandis444444 rakstīja: Man intresē tāds kadrs kā Ēriks Ševčenko, pagājušajā gadā šķiet tikai trauma neļāva šim zellim debitēt PČ, izskatījās ka ir viens no Teda favorītiem!

Protams Saryarka jau ir tālu aizspēlējusies VHL, bet domāju ka izlasei tāds aizsargs noderētu!
Ševčenko ir vērts pārbaudīt. Kaut vai no pusaprīļa, vai kad viņš būs brīvs.

     [+] [-]

, 2015-03-25 19:29, pirms 9 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Ševčenko ir vērts pārbaudīt. Kaut vai no pusaprīļa, vai kad viņš būs brīvs.
Pētot izlases sastāvu, (pašreizējos kandidātus + tos kas vel pievienosies) vai tas šogad Prāgā varētu būt spēcīgāks (spējīgāks) kā Minskas sastāvs?

  +1 [+] [-]

, 2015-03-25 20:02, pirms 9 gadiem
sandis444444 rakstīja: Pētot izlases sastāvu, (pašreizējos kandidātus + tos kas vel pievienosies) vai tas šogad Prāgā varētu būt spēcīgāks (spējīgāks) kā Minskas sastāvs?
Vēl jau nav zināms par Ķēniņu, Girgensonu, Gudļevski...

     [+] [-]

, 2015-03-25 20:34, pirms 9 gadiem
Man jau liekas ka Gudis jau atkrīt jo Tampa izskatās ka play off spēlēs ilgi un pat ja Sirakūza izkritīs no AHL play off gan jau ka Tampa Kristeru pieslēgs kā 3 v/sargu lielajai komandai uz play off laiku, kkā tā varētu būt, jo šaubos ka Tampa riskēs play off spēlēt ar 2v/sargiem, noteikti būs arī 3ais un tas būs Gudļevskis.

Par Ķēniņu kkas lidzigs varētu būt, būs pie Canuks tikmēr kamēr beigsies šiem play off, bet pēc tam dosies uz Jūtiku pie Comets ja tie vel kapāsies AHL play off!

Tikai abiem ir atšķirīgas situācijas, ja Ķēniņš NHL spēlē un spēlēs tad Gudim tā situācija ir daudz bēdīgāka..

Par Zemgu gan māc šaubas ka viņš varētu spēlēt, jo tā trauma tāda nepatīkama un ilgi arī nav spēlējis, te jau gan jau ka savu vārdu teiks Sabres vadība - sak, puis labāk ārstējies, izlasē vel paspēsi uzspēlēt citu gadu

  -2 [+] [-]

, 2015-03-25 22:44, pirms 9 gadiem
Kas ar Gudlevski ?

  +1 [+] [-]

, 2015-03-26 09:03, pirms 9 gadiem
martins2268 rakstīja: Kas ar Gudlevski ?
Viss kārtībā cik dzirdēts!
restorāni Rīgā - saņem atlaides