Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

"Dinamo". Pagaidām tikai ieskrienas

Jānis Matulis
Jānis Matulis

"Dinamo". Pagaidām tikai ieskrienas
Kaspars Saulietis Ņižņekamskā parādīja, kā jāmet ripas vārtos.
Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Varbūt tas man tikai tā šķiet, taču liekas, ka vairākiem cilvēkiem Latvijā šīs hokeja sezonas tīkamākā ziņa būtu - "Dinamo" bankrotējis un pārstājis savu līdzdalību KHL, kas vienlaicīgi ir arī Krievijas atklātais čempionāts hokejā. Taču, kamēr šāda ziņojuma nav, varbūt mazliet parunāsim par hokeju.

Neesmu dažādu ezoterisko un līdzīgu teoriju kvēls piekritējs, taču domājošam cilvēkam tāpat skaidrs, ka runas par naudas neesamību vai tās esamību līdz novembra beigām (var tikt saukts jebkurš mēnesis) nevar vairot hokejistu meistarību. Un, ja vēl kāds no vadības rumpīšiem murkšķ, ka nepaēdis jau neviens nav, ka varētu arī vienu gadu uzspēlēt par brīvu, ka tās nav ne skolotāju, ne medmāsu algas, ko saņem "Dinamo" hokejisti. Pag, pag! Kungi un biedri! Eksprezidenti, ekspremjeri un bijušie čekisti! Ar varu taču tauta jūs nepiespieda kļūt par TAUTAS komandas akcionāriem. Paši tur iesēdāties un sešas sezonas par sevi jūsmojāt. Un varbūt runas par algu samazinājumu (vai spēlēšanu par velti) vajadzētu sākt ar tiem, ar kuriem parakstīti līgumi, nevis publiskajā telpā, cerot uz klausītāju/lasītāju iejūtību un cerībām, ka tiks atvērts valsts maks. Pēc tādas pļurkstēšanas kā Ulmaņa k-gam piektdien viesnīcā "Lielupe", vispār ir brīnums, ka komanda vēl spēlē un izcīna četrus punktus Ņižņekamskā un Toljati. Ja es spēlētu "Dinamo", tad uzaicinātu Ulmani atjaunot veco uzvārdu un atteikties arī no valsts garantētajām ekstrām, iztiekot ar pensiju, kādu nu jaunā valsts maksā medmāsai vai skolotājam. Tā teikt - solidarizējoties ar "Dinamo" hokejistiem.

Skaidrs, ka pēc turnīriem Ufā un Rīgā daudzi gaidīja, ka "Dinamo" sezonu sāks bez ieskrējiena. 3:2 pret "Salavat Julajev", 2:0 pret Magņitku, 6:3 pret Kazaņu un 1:0 bullīšos ar "Lokomotiv" deva pārliecību, ka Ābola brigāde šoruden ir tik gatava kā nekad. Pēc uzvarām pārbaudes spēlēs man gan allaž atmiņā nāk latviešu hokeja vecmeistara Ērika Koņecka spēļu dalījums punktu spēlēs un pārējās... Ufā šķita, ka Sējējs klonējis Robinsonu - tik pārliecinošs bija Genovejs, pēc pirmajām punktu spēlēm nezin kāpēc atceros uzvārdu Svets... Kas noticis ar Genoveju, kurš Ufā uzbrukuma zonā lidinājās kā taurenītis, veidojot saspēli vairākumā? Ufā it kā tika veidots uzbrukuma trijnieks Indrašis - Džeriņš - Dārziņš, bet bac! Sākas čempionāts, un Džeriņš tikai ceturtajā maiņā... Labi, savainojums, bet, vai nav tā, ka savējam neuzticamies, jo viņš jau tāpat neko nevar, bet svešzemnieku ceļam saulītē. Man nav nekas pret zviedru uzbrucēju Videllu, bet, piedod, Normund, pagaidām es vēl neesmu pamanījis viņa zviedriskā hokeja neatsveramos plusus. Varbūt esmu vecmodīgs, ko nekad nenoliedzu, bet man ausīs skan n-to treneru atgādinājumi, ka uzbrukums sākas no iemetiena. Zaudēts iemetiens nozīmē, ka visai komandai izmisīgi jāsitas, lai atgūtu ripu. Šaubos, vai tā ir Ābola brigādes stratēģija - zaudēt iemetienos, tad jau tikpat laba ir stratēģija, piemēram, sākt spēli no 0:2. Bet! PIRMĀS maiņas centrs Vidells uzvarējis 18 iemetienos no 55, kas ir 32,7%. Kad zviedru uzbrucējs parādījās Rīgā, dažs steidza viņu salīdzināt ar Spruktu. Nu, nu...

Nezinu, kā citiem, bet man kā pirmās maiņas centrs daudz sakarīgāks izskatījās pašu Miks. Tas, kurš Indrašis. Ar Cipuli un Dārziņu pa malām. Taču pēc trešās spēles, kad Cipulim bija labākie rādītāji komandā (mikromači 2-0, vārti - 5:2), viņš un Bukarts (2-0, 2:0) nākamās divas spēles nav tikuši līdz pieteikumam. Var jau būt, ka kāda mikrotrauma, par ko prese nezina. Indrašis, par kuru dažs pirms pāris gadiem izteicās kā par diezgan vieglprātīgu jaunekli, bija šīs maiņas urbējs un bīstamu situāciju veidotājs. Ar savām garajām rokām labi cīnījās gar apmalēm, ar acīm pamanot arī, kur jāpiespēlē ripa.

Lai nebūtu tā, ka uzbrauciens tikai importam, jāpaskatās arī, ko spēj divi bijušie miljonāri. Proti, Dārziņš un Miķelis Rēdlihs. Kuri bija cerēti kā šā "Dinamo" vilcēji. Miķelis jau skrien un cīnās, bet šī viņa trakošana brīžiem ir bezjēdzīga. Ja šo "Dinamo" trenētu vecais Tihonovs, tad pēc mača ar "Lokomotiv", kad rezultātam esot 2:0, Miķelis viduszonā nopelnīja pilnīgi nevajadzīgu noraidījumu, viņš sēdētu rezervē ne vienu spēli vien. Bet Dārziņam smagi esot bijuši jau treniņi Valmierā. Ir arī viedoklis, ka labi paēdis cilvēks diez cik aizraujošas dzejas rindas nespējot uzrakstīt... Man gan gribas domāt, ka abiem latvju metējiem tas ir tikai sezonas sākums un drīz vien ripas birs vārtos un abi konkurēs ar Hosu. Kuram gan ir 2+1, bet sliktākais lietderības koeficients komandā (-6). Meijam (-4), Genovejam un Jurčinam (-3), bet Krišjānis Rēdlihs piecās spēlēs pamanījies savākt tikpat rezultativitātes punktus kā Hosa - 1+2, kā arī labāko lietderības koeficientu komandā (+2). Kopā ar Skvorcovu un Saulieti... Kurš Ņižņekamskā guva nu ļoti smukus vārtus. Tā turēt!

Tāpat kā pērn un citus gadus turpināšu savu mikromaču spēli. Tikai vairs ne "SA+", bet "Vienos vārtos".
"Dinamo" mikromačos

Uzvārdsspēlesuzv-zaudēti m/mvārti m./m
Cipulis32-05:2
Bukarts32-02:0
Skvorcovs52-02:0
Saulietis32-02:0
Ščastļivijs53-26:3
Pujacs52-15:3
Dārziņš52-14:2
Indrašis52-14:3
Cibuļskis31-04:2
Porejs21-02:1
K. Rēdlihs52-26:5
M. Rēdlihs52-24:3
Bičevskis21-11:1
Vidells41-11:2
Genovejs51-24:5
Upītis51-21:2
Džeriņš50-12:4
Hosa51-34:7
Sotnieks50-32:6
Meija50-30:4
Jurčina50-30:6

     [+] [-]

, 2014-09-16 17:43, pirms 10 gadiem
Tas Videls vispār ir centrs vai tik iebāzts tur?

     [+] [-]

, 2014-09-16 18:31, pirms 10 gadiem
Vidells bezjedzīgs pirkums.
Varēja labāk nopirkt labu kanādeti, amerikāni, kas ir jau Eiropā sevi parādijuši. Zviedriem nekad nav labi gājis Dinamo sastāvā!!

     [+] [-]

, 2014-09-17 01:20, pirms 10 gadiem
huy rakstīja: Tas Videls vispār ir centrs vai tik iebāzts tur?
Viņš ir kārtējais malējais, kurš RD varot būt arī centrs.
restorāni Rīgā - saņem atlaides