Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" tuvojas Izraēlas izlases uzbrucējs un jaunais treneris

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Dinamo" tuvojas Izraēlas izlases uzbrucējs un jaunais treneris
Normunds Sējējs jau pirmajā sapulcē spēlētājiem paziņoja, ka šosezon negrasās apvienot galvenā trenera un ģenerālmenedžera amatus
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" iesniedzis dokumentus un saņēmis apstiprinājumu, ka drīkstēs piedalīties nākamajā sezonā. Aiz muguras pirmā treniņu nedēļā bez galvenā trenera, kurš gan paguvis šķērsot Latvijas robežu, bet pirmdien pievienosies jaunie ārzemnieki. Arī uzbrucējs, kurš pārstāvējis Izraēlas valstsvienību.

Lai gan Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" nākotne ilgu laiku bija miglā tīta, spēlētāji prata saglabāt optimismu un vēsu prātu, pacietīgi gaidot jaunumus. Vienīgais, kurš izvēlējās zīli rokā, nevis medni kokā, bija centra uzbrucējs Andris Džeriņš, kurš aizvadīja atzīstamu pasaules čempionātu un saņēma uzaicinājumu no Čehijas Ekstralīgas kluba Hradeckrāloves "Mountfield".

Čehija ir virziens, kurā vasarā lūkojās daudzi sezonu Rīgas "Dinamo" pavadījušie spēlētāji. Ceļu izlauza Roberts Bukarts, kurš ātri kļuva par Zlīnas kluba uzbrukuma līderi un noslēdza līgumu uz nākamajām divām sezonām. Tiek baumots, ka viņa alga sniedzas virs astoņiem tūkstošiem eiro.

Pēcāk Bukarts, kurš pasaules čempionātā septiņās spēlēs sakrāja četrus punktus, intervijā stāstīja, ka Čehijā septiņi astoņi vadošie komandas spēlētāji saņem lielāku atalgojumu nekā "Dinamo" trešās un ceturtās maiņas spēlētāji. Un tieši tāpēc viņš gribētu, lai tiktu publiskotas spēlētāju algas - lai līdzjutēji var pārliecināties, ka viss nav tik skaisti, kā izskatās.

Taču Kontinentālās hokeja līgas vilinājums ir pietiekami liels, lai piesaistītu citās ārzemju līgās spēlējošos. No pirmdienas Rīgas "Dinamo" pievienosies jaunie ārzemnieki, un starp viņiem būs uzbrucējs, kurš pārstāvējis Izraēlas valstsvienību - 24 gadus vecais Eliezers Šerbatovs.

Pasaules čempionātā viņš pēdējoreiz spēlēja 2014. gadā, kad otrās divīzijas pirmajā grupā piecos mačos izcēlās ar trim vārtiem un deviņiem punktiem. Spēlējis Francijas spēcīgākajā un otrajā līgā, bet pēdējos trīs gadus pavadījis Kazahstānā.

Aizvadītajā sezonā Šerbatovs pārstāvēja Atirau "Beibarys", 53 regulārās sezonas spēlēs gūstot 13 vārtus un sakrājot 45 punktus, ar ko bija gana, lai kļūtu par vienības rezultatīvāko hokejistu. 15 izslēgšanas mačos viņš pievienoja desmit punktus, bet "Beibarys" kļuva par Kazahstānas čempioni.

Finālā septiņos mačos izdevās apspēlēt Košetau "Arlan", kuras vadošo virknējumu veidoja Elvijs Biezais. "Augumā mazs [174 centimetri], bet ļoti ātrs uzbrucējs. Centīgs - daudz laika pavada svaru zālē. Ir tehnisks, bet nedomāju, ka viņš atbilst Kontinentālās hokeja līgas līmenim," Šerbatovu analizēja Biezais.

Šerbatova mamma ir kanādiete, un uzbrucējs trīs gadus pavadījis Kanādas junioros. QMJHL labākajā sezonā viņa kontā 30 punkti 62 mačos. Priekšā bija seši spēlētāji, no kuriem divi šobrīd cīnās Amerikas Hokeja līgā, viens spēlē Francijas otrajā līgā, divi pārstāv Kanādas zemāko līgu komandas, bet viens beidzis karjeru.

Tāpat pavīdējusi informācija, ka piektdien Rīgā ieradies "Dinamo" nākamais galvenais treneris. Vai tas būs 46 gadus vecais zviedrs Pērs Gustafsons? Spēlētāja karjeru viņš noslēdza 2010. gadā, bet pie trenēšanas ķērās tikai pērn, kad stājās pie Zviedrijas trešās līgas kluba "Dalen" stūres.

Četras reizes kļuvis par Zviedrijas čempionu, divas reizes bijis labākais piespēlētājs starp aizsargiem, divas reizes aizbraucis uz pasaules čempionātu. Taču ļoti niecīga pieredze galvenā trenera amatā, pie tam ne pašā augstākajā līmenī. Lai gan atrast nopietnu treneri jūlija vidū ir sarežģīts uzdevums.

Hokejistiem aiz muguras pirmās treniņu dienas, un arī viņu vidū valda neziņa. Pateikts, lai galveno treneri gaida padsmit dienu laikā, un atbilstoši ir arī treniņi. "Strādājam trenažieru zālē, bet nav ne jausmas, kas sekos tālāk," sacīja viens no spēlētājiem.

  +4 [+] [-]

, 2016-07-10 19:37, pirms 8 gadiem
Savickis turpina grebt koka monetas lai visiem pietiek lidz sezonas beigam...
Pat pirms paris sezonam nebija tik traki,ka ir tagad...reali jamekle nauda Latvija,nav ko ceret uz krievu davanam...

  -1 [+] [-]

, 2016-07-10 20:02, pirms 8 gadiem
Vienigais labums no shi murga ka vares jaunie uzspelet pret laba limena pretiniekiem.
Izlases chaliem ir jaspelee citos klubos nevis shajaa politiskajaa teatrii

  +1 [+] [-]

, 2016-07-10 20:17, pirms 8 gadiem
Ir Latvijā daudz cilvēku, kas vēlētos un varētu palīdzēt uzturēt DR.
Bet ne jau šī ČK pidrilas vadībā. Ik gadus tā brigāde sazāģē ap 4 citroniem.
Viss (lidmašīnas, autobusi, viesnīcas) tiek maksāti caur Jurkas satelīt kompānijām. Ja Hossas alga pirmajā sezonā bija 450 pakas, tad skaitiet paši, 8 labu spēlētāju algas sabāž pa kabatām DR atbalstītāji Itera Latvija, Skonto Būve, bišķiņ tiek Ulmanim zālēm, un šakāļiem, tādiem kā Priede.
Kaut kā tā...

  +1 [+] [-]

, 2016-07-10 21:14, pirms 8 gadiem
Takoj hokej gavno...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-07-10 21:57, pirms 8 gadiem
Bardaks

  -1 [+] [-]

, 2016-07-10 21:57, pirms 8 gadiem
Bardaks hokeja

  +1 [+] [-]

, 2016-07-10 22:09, pirms 8 gadiem
Izraēlas uzbrucējs ???????? ))))))))))))
Kas tad vārtos - Malaizijas pamatvārtsargs ??)))))))
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-07-11 09:51, pirms 8 gadiem
Savickis cakare pratu...gribas lai Dinamo ir vismaz AHL limena speletaji,bet nu ne jau kaut kads Izraelas limena uzbrucejs,kurs labi ja iemetis 1 golu un atri vien beigs savas gaitas Dinamo...

  +1 [+] [-]

, 2016-07-11 14:11, pirms 8 gadiem
Zviedrijas trešās līgas kluba treneris?! Absurds!

     [+] [-]

, 2016-07-11 18:32, pirms 8 gadiem
Uzbrukuma liideri buushot divi loti pieredzeejushi Zimbabves izlases špīleri, kaa arii vaartos buushot baigais monstrs no Etiopijas. Labi, ka tualete nav taalu.
restorāni Rīgā - saņem atlaides