Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Rābes recepte: bez fiziskajām bedrēm, bet ar… pārēšanās sajūtu

Rābes recepte: bez fiziskajām bedrēm, bet ar… pārēšanās sajūtu
Eduards Rābe
Foto: Romāns Kokšarovs/f64.lv

Ikviens no mums vismaz mūžā ir pārēdies. Tad nu sapratīsiet, kā šobrīd jūtas Rīgas „Dinamo” hokejisti. Mīksts dīvāns, TV pults, kāda laba grāmata vai žurnāls, miegs… Apmēram šādi ar pārēšanās sekām ierasti cīnās šo rindu autors, bet Rīgas dinamiešiem ar šo pārēšanās sajūtu un smagumu gandrīz katru otro vakaru jādodas cīņā par uzvarām un punktiem turnīra tabulā.

Jaunais Rīgas „Dinamo” fiziskās sagatavotības treneris Eduards Rābe jau pirms sezonas treneriem un pašiem spēlētājiem, ka viegla dzīve viņa pakļautībā nav gaidāma, sezonas sākumā noteikti nē. „Viņi šādā režīmā iepriekš nebija strādājuši, pirmssezonā slodzes bija pamatīgas, ne tādas, kā iepriekš. Tagad tas viss ir jāizstrādā. Tu labi zini, kā ir, kad esi pārēdies, lūk tā šobrīd jūtas viņi,” metot aci ledus laukuma virzienā, teic Eduards Rābe.

„Tagad ir posms, kad šī sajūta ir jāizstrādā. Labā ziņa gan ir tā, ka fiziski mēs šobrīd neatpaliekam ne no viena. Spēļu trešos periodus spēlējam labi, noguruma pazīmju nav. Arī spēlētāji paši neteiks, ka ir noguruši, jo nav. Pat pēc garākā sezonas izbraukuma visi jūtas labi, taču ir neliela smaguma sajūta,” skaidro Rābe.

Pēc piedzīvotajiem pieciem zaudējumiem pēc kārtas daudzi jau meta akmeņus Rābes dārziņā. Viņš pats saglabā vēsu mieru, akmeņus salasa, bet atpakaļ nesviež. „Es to visu ļoti labi saprotu un zinu, taču neviens treneris neļaus man samelot, ka jau vasarā prognozēju smagu sezonas startu. Es tam visam esmu gājis cauri. Tiksim pāri šai „pārēšanās” sajūtai, un viss būs vēl labāk,” pārliecināts ir treneris, ar kuru kādā viņam brīvākā brīdī noteikti papļāpāsim ilgāk.

Šovakar pret Maskavas „Spartak” rīdzinieki cīnīsies tikai un vienīgi par uzvaru, lai gan pretiniekam spēļu kalendārs pēdējās dienās bijis krietni vienkāršāks, un kājas tamdēļ, iespējams, vieglākas. Laukumā, iespējams, sagaidīsim atgriežamies Fēliksu Šucu, bet bažas ir par Tima Sestito dalību spēleē. Labākajam „Dinamo” snaiperim (6+2) no rīta bijusi nedaudz paaugstināta ķermeņa temperatūra, tāpēc par viņa spēlēšanu tiks lemts īsi pirms cīņas.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-01 17:34, pirms 9 gadiem
Cāļus skaita pavasarī. ......
, 2015-10-01 18:48, pirms 9 gadiem
Par jonošanu nevienam nav pārmetumu, bet nevar iemest ripu vārtos! Te ir jautājums Heikalam par taktiku, jo spēlējot no otrā nr. , kā pret SKA gāja labi. Varbūt jāsaprot, ka mūsu resurss nelauj spēlēt no pirmā nummura.
, 2015-10-01 19:43, pirms 9 gadiem
Calvin rakstīja: Par jonošanu nevienam nav pārmetumu, bet nevar iemest ripu vārtos! Te ir jautājums Heikalam par taktiku, jo spēlējot no otrā nr. , kā pret SKA gāja labi. Varbūt jāsaprot, ka mūsu resurss nelauj spēlēt no pirmā nummura.
Taktika ir viena lieta, otra - spēlētāju meistarība. Nesāks tač hokejisti pēkšņi mest golus, ja iepriekš viņi to nekad tā īsti nav darījuši. Nesāks viņi mest no situācijām, no kurām parasti nemet utt.

Tāpēc ir jāstrādā uz laukuma un, varbūt, arī kkas "atlec". Tāpēc fiz. sagatavotība šāda līmeņa izpildītāju komandām ir arhi-svarīga.
, 2015-10-02 09:52, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Taktika ir viena lieta, otra - spēlētāju meistarība. Nesāks tač hokejisti pēkšņi mest golus, ja iepriekš viņi to nekad tā īsti nav darījuši. Nesāks viņi mest no situācijām, no kurām parasti nemet utt.

Tāpēc ir jāstrādā uz laukuma un, varbūt, arī kkas "atlec". Tāpēc fiz. sagatavotība šāda līmeņa izpildītāju komandām ir arhi-svarīga.
piekrītu par visiem 100%
Virtuālās realitātes varoņi - Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs. Foto: Reuters/Scanpix
21

Matulis prāto par attālinātu līdzjušanu un lielo sporta kā tādu

Mana sporta līdzjutēja jaunība pagāja padomju laikos, kad Latvijas TV translēja lielāko daļu no mūsu sporta spēļu komandu spēlēm, bet, protams, ne pilnīgi visas. Kopš 1973. gada rudens biju itin cītīgs “Dinamo” hokeja, “Radiotehniķa” volejbola, VEF un TTT basketbola, “Celtnieka” handbola un “Daugavas” futbola spēļu apmeklētājiem. Dažkārt, lai tiktu uz VEF spēlēm “Daugavas” sporta namā, bija jāpastāv rindā pēc biļetēm, bet iesākumā biļetes uz “Dinamo” spēlēm pārsvarā pirku no rokas. Svētdienās, kad tirgoja atlikušās stāvvietas Sporta pilī, tās pazuda pusstundas laikā, tāpēc drošāks un racionālāks bija variants kādu stundu pirms spēles “ganīties” “Bērnu pasaules” rajonā, kur par pieckārtīgu uzcenojumu – pieciem rubļiem – kāds spekulants noteikti pārdeva “lieko” biļeti. Piecu studiju gadu laikā bija tikai viens gadījums – kāda spēle ar ACSK, kad netiku pilī uz spēles sākumu. Jo neviens biļeti nepārdeva pat par cēneri...
"Dinamo" virsvadonis Ģirts Ankipāns nu jau ierastā pozā. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
8

Kaut ātrāk pienāktu marts... bez “Dinamo”

Vēl četras mājas spēles Rīgā, tikpat Tālajos Austrumos un pati sūdīgākā Rīgas “Dinamo” sezona būs beigusies. Ja nenotiktu izmisīgā cīņa ar Minskas “Dinamo” par pašu pēdējo vietu visā KHL, varētu jau mest arī dvieli ringā, lai puikas beidz šo izrādi, kas, kā no malas šķiet, viņiem pašiem sen noriebusies. Tur tiešām vajag “talantu”, lai pusotru (!!!) spēli jeb 45 vairākuma iespējas nomuļļātu bez vārtu guvuma.
Bobs Hārtlijs. Foto: www.hawk.ru
2

Miljonāri arī KHL spēlē vislabāk

Jau kopš 2008. gada rudens KHL runā, ka kaut kad varētu tikt publiskoti spēlētāju algu saraksti, taču šī tēma joprojām ir tabu. It kā Krievijas bandīti perfekti nezinātu, cik kurš hokejists pelna! Laiku pa laikam notiek datu noplūde, kaut normāli būtu, ja arī jebkurš hokeja fans varētu salīdzināt spēlētaja algas ar laukumā padarīto. Jo arī Latvijā cilvēki itin bieži uzstāj, ka pat "Dinamo" spēlētājiem maksā par daudz... Kaut salīdzinot ar KHL oligarhiem, tā ir gandrīz sīknauda.