Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Haidlere uzvar vesera mešanā

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

Haidlere uzvar vesera mešanā
Betija Haidlere
Foto: AP/Scanpix

Par Eiropas čempioni vieglatlētikā vesera mešanā kļuvusi vāciete Betija Haidlere. Aiz viņas palika Krievijas pārstāve Tatjana Lisenko un poliete Anita Vlodarčika.

Galvenās favorītes Tatjana Lisenko un Anita Vlodarčika savu statusu apliecināja jau ar pirmajiem metieniem, veseri raidot krietni pāri 70 metru atzīmei. Tomēr ar savu otro mēģinājumu abas pārspēja cita titula pretendente Betija Haidlere, aizmetot 75,92 metrus. Lisenko ceturtajā mēģinājumā spēja savu rezultātu uzlabot, bet ne tik ļoti, lai apsteigtu Haidleri. Turklāt piektajā sērijā vāciete pati aizmeta tālāk par sevis iepriekš sasniegto, nostiprinoties pirmajā vietā.

Pēdējā sērijā pacelties augstāk neizdevās ne pasaules rekordistei un sezonas līderei Vlodarčikai (savu rezultātu gan viņa nedaudz uzlaboja), ne Lisenko, un par uzvarētāju kļuva Haidlere. Pēc uzvaras 2007. gada Pasaules čempionātā ir viņas otrā uzvara augstākā līmeņa sacensībās, bet pirms četriem gadiem viņa palika piektā. Jāpiebilst, ka visas trīs medaļnieces meta ļoti stabili - katrai ieskaitīti pieci mēģinājumi, čempionei četri metieni tālāki par 70 metriem, bet Lisenko un Vlodarčikai pa pieciem.

Aiz goda pjedestāla rumāniete Perī, kā arī māsās Margievas no Moldovas, kurām pie tam ļoti līdzīgi rezultāti.

Eiropas čempionāts vieglatlētikā

Vesera mešana sievietēm. Fināls

VietaSportisteValstsRezultāts
1.HEIDLER BettyVācija76.38SB
2.LYSENKO TatyanaKrievija75.65
3.WLODARCZYK AnitaPolija73.56
4.PERIE BiancaRumānija71.62
5.MARGHIEVA ZalinaMoldova70.83
6.MARGHIEVA MarinaMoldova70.77

Izmantotie resursi:
European Athletics

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-07-30 23:00, pirms 14 gadiem
masalskis123 rakstīja: Beidzot Krievija neuzvar!! pfuuu
Tikko 800m paņēma . Tev neveicas .

  -1 [+] [-]

, 2010-07-30 23:38, pirms 14 gadiem
Super! Ļoti simpātiska sportiste Prieks par Betijas panākumu!