Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Grabuste: "Mērķis ir nostabilizēties 6500 punktu robežās"

Jānis Pārums

Grabuste: "Mērķis ir nostabilizēties 6500 punktu robežās"
Aiga Grabuste
Foto: Romualds Vambuts

Latvijas rekordiste septiņcīņā Aiga Grabuste sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāja, ka šobrīd ir labākā formā nekā iepriekš un viss ir pakārtots pasaules čempionātam, kurš augusta beigās un septembra sākumā notiks Dienvidkorejas pilsētā Tegu.

Statistiķis Andris Staģis savā publikācijā portālā parsportu.lv atklāja, ka Grabustes oficiālais Latvijas rekords ir 6414 punkti, jo pēc noteikumiem "vidējais ātrums (individuālo disciplīnu vēja ātruma summa, dalīta ar doto disciplīnu skaitu) nedrīkst pārsniegt divus metrus sekundē", kas Grabustes gadījumā bija 2.5 m/s. Tādejādi Latvijas rekords esot 6414 nevis 6507, lai gan šāds rezultāts būs visās rangu tabulās, bet ar piebildi, ka tas sasniegts ar vēja palīdzību. Latvijas rekordiste sarunā ar Sportacentrs.com par to likās pārsteigta: "Pirmo reizi man ir tāda dzirdēšana. Jocīgi, ka daudzcīņniecēm divas dienas jāmokās un vēl jāskatās kāds ir vējš..."

"Zinu, ka esmu spēcīgāka nekā 2009.gadā, tāpēc rezultāts 6500 punktu robežās man nebija nekas negaidīts. Mans galvenais mērķis ir nostabilizēties uz 6500. To jau patiesībā vajadzēja sasniegt sacensībās Kladno (jūnija vidū Aiga tur savāca 6252 punktus, sasniedzot tobrīd trešo visu laiku labāko rezultātu Latvijas dāmu septiņcīņā – aut.), bet diemžēl neizdevās," sacīja sportiste.

Viņa uzsvēra, ka viss ir pakārtots pasaules čempionātam un arī tur iespējams rezultāts Latvijas rekorda robežās: "Kāpēc ne? Šogad mani rezultāti tikai aug, akcents tiek likts uz pasaules čempionātu. Līdz tam visās disciplīnās var pielikt, bet augstlēkšanā visvairāk."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja