Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Polija dramatiskā cīņā nosargā Eiropas komandu čempiones titulu

Polija dramatiskā cīņā nosargā Eiropas komandu čempiones titulu
Eiropas komandu čempionāta uzvarētāji Polijas vieglatlēti. Foto:silesia21.com

Vakar 7500 skatītāju klātbūtnē Polijā ar mājinieku uzvaru spraigā un arī dramatiskā cīņā noslēdzās Eiropas komandu čempionāts Superlīgā. Līdz ar to poļi nosargāja savu 2019.gadā iegūto titulu, uzvarot otro reizi pēc kārtas.

Silesijā bez mājinieces Polijas startēja arī Itālija, Francija, Lielbritānija, Portugāle, Vācija un Spānija. Polija pirms sacensībām tika pieskaitīta pie vienām no galvenajām favorītēm. Neskatoties uz to, ka poļiem pietrūka pēdējā brīdī no starta dēļ mazas traumas atteikusies sezonas līdere šķēpmešanā Marija Andrejčika, viņiem bija vairāki citi vieglatlēti, kuri bija spējīgi izcīnīt uzvaras. Tāpat kā 2019.gadā poļi uzvarēja 10 no kopumā 40 disciplīnām, svinot panākumu kopvērtējumā otro reizi pēc kārtas un atkārtojot to, ko 2013.gadā paveica Krievija.

To, ka būs gaidāmas aizraujošas sacensības un ļoti līdzvērtīga cīņa par uzvaru norisināsies starp vairākām komandām, parādīja jau pirmā diena, kad pirmās trīs komandas satilpa pusotrā punktā. Vadībā ar 95 punktiem atradās Lielbritānija, poļiem atpaliekot tikai par puspunktu (94,5), bet pusotru punktu mazāk nekā briti bija nopelnījuši vācieši (93,5). Ceturtajā vietā esošie itāļi no līderiem atpalika 8 punktus (87). Otrajā dienā līderu komandām savstarpējā cīņa norisinājās punkts punktā, pirms pēdējā starta jeb pēc 39 disciplīnām ar 176,5 punktiem vadībā esot Polijai, bet 2,5 un 4,5 punktus atpaliekot Lielbritānijai (174) un Itālijai (172). Pēdējā startā 4x400m stafetē vīriešiem trešā posma beigās briti aiz itāļiem bija otrie, bet poļi atradās piektajā vietā, dodot cerības Lielbritānijai kaut vai par puspunktu, bet apsteigt Poliju.

Tomēr pēdējā stafetes maiņā briti kļūdījās ar stafetes kociņa nodošanu, un tamdēļ arī nefinišēja, ļaujot gavilēt poļiem, kuri finišēja trešie, ar ko pilnīgi pietika uzvarai kopvērtējumā (181,5 punkti). Itālija ar 179 punktiem un 8 uzvarām ieguva otro vietu, bet septiņas uzvaras izcīnījušie briti ar tiem pašiem 174 punktiem noslēdza godalgoto trijnieku. Lai arī šī te kļūda stafetes pēdējā maiņā pabojāja noskaņojumu Lielbritānijas komandā, tomēr daudz bēdāties viņiem nebija pamata, jo trijniekā briti nebija tikuši kopš 2013.gada.

Ceturtie ar 171 punktu un arī ar 7 uzvarām palika vācieši, kuri ļoti reāli varēja uzvarēt kopvērtējumā, ja ne trīs disciplīnas bez ieskaitīta rezultāta un 0 punktiem. 800m sievietēm un 3000m vīriešiem Vācijas pārstāvji tika diskvalificēti, bet 4x100m stafetē sievietēm vācietes nefinišēja. No uzvarētājas Polijas Vāciju šķīra 10,5 punkti, ko šajās trīs disciplīnās vācu vieglatlēti noteikti būtu savākuši.

Par augstvērtīgākajiem rezultātiem otrajā dienā turpinājumā.


, 2021-05-31 20:09, pirms 3 gadiem
Kaut kādi rezultāti pieejami EAA lapā uz priekšu!
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.