Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Desmitcīņniekam Krēgeram uzvara Francijā un personiskais rekords

Desmitcīņniekam Krēgeram uzvara Francijā un personiskais rekords
Reinis Krēgers. Foto: Latvijas Vieglatlētikas savienība.

Pagājušās nedēļas nogalē Francijas pilsētā Monpeljē notikušajās starptautiskajās „Defi Athlon de Montpellier” sacensībās desmitcīņā uzvarējis Reinis Krēgers, kurš ieguva 7713 punktus, par 61 punktu labojot savu personisko rekordu un līdzšinējo sezonas labāko rezultātu Latvijā.

Reinis Krēgers iesāka ar 8.vietu 100m - 11,21 sek., tad tālumā aizlēca 6,95m (7.-8.vieta), lodi aizgrūda 14,32m, kas deva 3.vietu, augstumā pārlēca 2,01m ar dalītu 1.-3.vietu, bet ar 5.laiku (50,63) noskrēja 400m. 110m/b septītā vieta (15,24), bet kārtslēkšanā ar pārvarētajiem 4,45m tika uzrādīts astotais rezultāts. Neviens cits disku un šķēpu neaizmeta tik tālu kā latvietis (attiecīgi 44,40m un 60,13m), bet noslēdzošajā disciplīnā 1500m Reinis finišēja ceturtais (4:38,56), uzlabojot savu personīgo rekordu.

Tas kopā deva 7713 punktus, otro reizi šosezon labojot personisko rekordu. Viņš par 599 punktiem atpaliek no Latvijas rekordista Edgara Eriņa (8312 punkti). Starp citu, divās disciplīnās (lode un šķēps) Krēgers bija labāks nekā nupat teicamo 8995 punktu rezultātu uzrādījušais kanādietis Damjans Vorners.

Ar šo rezultātu Reinis Krēgers Latvijas desmit visu laiku labāko desmitcīņnieku rangā joprojām paliek astotajā vietā. Pasaules rangā Krēgers ir 47. vietā, bet Eiropā – dalītā 27.vietā.


Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
4

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.