Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

SOK saglabās spēkā sankcijas pret Krieviju un Baltkrieviju

SOK saglabās spēkā sankcijas pret Krieviju un Baltkrieviju
Baltkrievu sprintere Kristina Cimanouska. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--DPA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs apstiprināja, ka sankcijas, kas tika ieviestas pret Krieviju un Baltkrieviju Ukrainā notiekošā kara dēļ, šobrīd paliks nemainīgas, kā arī organizācija turpinās atbalstīt Ukrainas Olimpisko komiteju.

"Sankcijas pret Krieviju un Baltkrieviju un to valdībām paliks stingri tādas pašas," paziņojumā citēts Bahs. "Mēs sniedzam atbalstu gan atlētiem, gan Ukrainas Olimpiskās komitejas locekļiem. Arī jaunajā gadā ukraiņi var paļauties uz mums. 2024.gada Parīzes vasaras olimpiskajās spēlēs un 2026.gada Milānas un Kortīnas ziemas olimpiskajās spēlēs vēlamies redzēt spēcīgu komandu."

Neilgi pēc kara sākuma SOK piemēroja sankcijas pret agresorvalstīm Krieviju un Baltkrieviju. Pret abām valstīm vērstās sankcijas iekļāva aizliegumu abās valstīs organizēt un aizvadīt starptautiskas sacensības, tāpēc sporta norisēs citviet nevar tikt izmantoti abu valstu simboli.

Neskatoties uz to, ka SOK sola saglabāt sankcijas, pirms Ziemassvētkiem organizācija bija sākusi diskusijas par atļauju starptautiskās sacensībās atkal piedalīties Krievijas un Baltkrievijas sportistiem, neņemot vērā karadarbības turpināšanos Ukrainā.

SOK samitā atbalstīja Āzijas Olimpiskās padomes (OCA) ierosinājumu "veicināt Krievijas un Baltkrievijas sportistu līdzdalību sacensībās, respektējot Olimpisko Hartu un saglabājot sankcijas, kas attiecināmas uz karogu, himnu, krāsām un citām Krievijas un Baltkrievijas identifikācijas zīmēm sacīkstēs".

Izmantotie resursi:
LETA


, 2022-12-30 20:43, pirms gada
Vai tad var būt savādāk ,jo okupantiem nav vietas sportā.
, 2022-12-30 22:15, pirms gada
Cerams,ka vesalais saprāts uzvarēs un nekādi okupanti nekur nestartēs nākošos 100 gadus!
Foto: Reuters/Scanpix
3

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.