Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Prezidenta kausa ieguvēja Kiltija: "Galvenais te ir komandas intereses"

Prezidenta kausa ieguvēja Kiltija: "Galvenais te ir komandas intereses"
Prezidenta balvas uzvarētāja Dovile Kiltija. Foto: Alfrēds Pliadis

"Valsts Prezidenta balvā vieglatlētikā" par augstvērtīgākā rezultāta sasniegšanu parūpējās Lietuvas trīssoļlēcēja Dovile Kiltija, kura ar lēcienu 14,14 metru tālumā apsteidza sacensību kopvērtējumā Guntu Vaičuli, neļaujot Latvijas skrējējai iegūt karjeras otro Prezidenta kausu. Lietuviešu sportiste pēc sacensībām sniedza uzvarētājs komentāru portālam Sportacentrs.com.

Turot rokās Prezidenta kausu par individuāli augstvērtīgāko sniegumu sacensībās Valmierā 29 gadus vecā lietuviešu vieglatlēte Dovile Kiltija pirmkārt uzsvēra to, ka galvenais esot komandas labā iegūtie seši punkti: "Tas ir ļoti īpaši izcīnīt maksimālo punktu skaitu priekš savas komandas, savas valsts - Lietuvas. Esmu priecīga par uzvaru kopvērtējumā un savu rezultātu, tomēr domāju, ka man kājās iekšā bija vēl mazliet tālāks lēciens, bet esmu patiesi priecīga par šodienas iznākumu."

"Mēs, lietuvieši ļoti, ļoti vēlējāmies uzvarēt kopvērtējumā. Esmu patiesi lepna par Lietuvas komandu un visi padarīja ļoti labu darbu, lai ar prieku varētu doties mājās. Ceru, ka spēsim tikt pie uzvaras arī nākamajā gadā," stāstīja trīssoļlēcēja, kuras pārstāvētā komanda sacensību otrajā dienā pārņēma vadību no igauņiem un pēdējā stafetē noturēja divu punktu pārsvaru pār ziemeļniekiem.

Lai gan vieglatlētika pēc būtības ir individuālais sporta veids, tomēr Šauļos dzimusī sportiste uzsvēra, ka Prezidenta balvā pirmajā vietā ir komandas intereses: "Šādās sacensības zini, ka nelec tikai pati priekš sevis, bet dari to par visu valsti. Galvenais uzdevums ir izcīnīt punktus savai komandai un pārliecināties, ka tiec pie ieskaites. Pirmkārt, šajās sacensībās ir komandas intereses un tikai pēc tam domā par savu rezultātu."

"Šobrīd mana sportiskā forma kļūst aizvien labāka un jūtos lieliski. Sezonas ievads nebija viegls, jo pagājušajā gadā mocījos ar pāris savainojumiem, taču tagad esmu atpakaļ ierindā un lecu 14 metrus. Gaidu Eiropas čempionātu uz kuru skatos pozitīvi. Mērķis Eiropas čempionātā būs lēkt pāri 14 metriem un cerams tas ļaus iekļūt finālsacensībās," stāstīja Kiltija, kura savulaik turēja Lietuvas rekordu trīssolī, tomēr šobrīd tālākais trīssoļa lēciens Lietuvā pieder Dianai Zagainovai - 14,43 metri.


, 2022-07-30 22:10, pirms 2 gadiem
Wow retums latvju medijos-arzemju sportists nointervets
, 2022-07-31 13:00, pirms 2 gadiem
ice F-1 rakstīja: Wow retums latvju medijos-arzemju sportists nointervets
nevis Latvijas medijos, bet šajā portālā
, 2022-07-31 15:06, pirms 2 gadiem
.............. rakstīja: nevis Latvijas medijos, bet šajā portālā
Pilnigi neviens
Vai tad Ltv kādu interve kad notiek te visi renes posmi,motokrosi,biichi?
Nekad
, 2022-07-31 23:02, pirms 2 gadiem
Simpātiska
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
4

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.