Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Lasmanei 14.15m, arī Blaževiča un Roshofa startēs NCAA finālsacensībās

Lasmanei 14.15m, arī Blaževiča un Roshofa startēs NCAA finālsacensībās
Rūta Lasmane. Foto: Florida State T&F/XC

Nobeigumam tuvojas ASV studējošo vieglatlētu vasaras startu sezona. Atlicis vairs tikai NCAA pirmā diviziona čempionāts ASV vieglatlētu „Mekā” Jūdžinā. NCAA finālsacensībās Jūdžinā (9. - 12. jūnijā) startēs arī latvietes Rūta Lasmane, Kristīne Blaževiča un Patrīcija Roshofa.

Aizvadītās nedēļas nogalē ASV pilsētās Džeksonvilā (Floridā) un Koledžsteišenā (Teksasā) notika amerikāņu vieglatlētikā tik nozīmīgā foruma priekšsacīkstes, jeb „Preliminary Round”. Visas NCAA pirmās divīzijas augstskolas sadalītas divos reģionos: austrumu (East) un rietumu (West). Līdz ar to Džeksonvilā sacentās „austrumnieki” (arī mūsu Rūta Lasmane, Patrīcija Roshofa un Oskars Bambals), savukārt Koledžsteišenā – „rietumnieki” (arī Kristīne Blaževiča un Ieva Turķe).

Sacensībām katrā priekšsacīkstēs tika pielaisti 48 pēc ranga labākie vieglatlēti. Pēc startiem Džeksonvilā un Koledžsteišenā pirmo 12 vietu ieguvēji kvalificējās startam Jūdžinā. Sacensības daudzcīņās nenotika – Jūdžinā startēs 24 labākie daudzcīņnieki (-nieces) pēc NCAA gada ranga.

Džeksonvilā trīssoļlēcēja Rūta Lasmane (FSU) jau pirmajā lēcienā aizlēca 14,15 m (tiesa, ar vēju 2,4 m/sek.). Toties šis rezultāts bija absolūti labākais šajās priekšsacīkstes. Lasmane ievērojami apsteidza tuvāko sāncensi Deboru Akvu (13,72 m). Ventspilniecei padevās ļoti tāls lēciens arī trešajā mēģinājumā, tomēr tas netika ieskaitīts.

Trīssoļlēkšanā katrai dalībniecei tika doti vien trīs mēģinājumi. Austrumos sacensības notika uzreiz divās grupās, kas startēja tieši blakus (var vilkt paralēles ar kasēm lielveikalā) - bija vērojama nevajadzīgi liela drūzmēšanās, it sevišķi skatītāju rindās aiz tuvējās sētas. Kādā epizodē tiešraides video kamera pievērsās tālākā plāna sportistes mēģinājumam, bet pēc kāda mirkļa priekšplānā piezemējās mūsu Lasmane.

Koledžsteišenā tāllēkšanas sacensībās startēja Kristīne Blaževiča (Teksasas Univ.) un Ieva Turķe (Nebraskas Univ.). Jūrmalniece jau bija kvalificējusies finālsacensībām septiņcīņā, bet arī tāllēkšanā viņas personiskais rekords 6,29 m deva iespēju startēt. Blaževiča aizlēca 6,07w m un ierindojās 32. vietā. Turķes rezultāts bija 5,83w m (40.v.).

Mūsu skrējēja Patrīcijai Roshofa, startējot Dienvidfloridas universitātes 4x400 m stafetes komandā, palīdzēja visam kvartetam kvalificēties startam finālā (3:34,07 – 11.v.). Džeksonvilā 800 m priekšskrējienā skrēja Oskars Bambals (Maiami Univ.). Viņa rezultāts – 1:52,34 un 42.vieta.

NCAA pirmā divīzijas čempionātā Jūdžinā no 9. līdz 12. jūnijam piedalīsies trīs Latvijas vieglatlētes. Favorītes lomā neapšaubāmi būs Rūta Lasmane. Viņai ir trešais labākais rezultāts sezonā – 14,20 m) – aiz Rutas Usoro (14,50 m) un Džasminas Mūras (14,39 m). Atcerēsimies, ka arī ziemā viņa bija trešā telpu čempionātā.

Joprojām ceturtais labākais rezultāts septiņcīņā (5947 p.) ir Kristīnei Blaževičai. Viņai priekšā ir tikai Tira Gitensa – 6418 p., Anna Halla – 6200 p. un Mišela Eterlija – 6100 p.

Pēc sacensību programmas 4x400 m stafetes priekšskrējiens būs 10. jūnijā (fināls – 12. jūnijā). Septiņcīņā sacensības notiks 11. un 12. jūnijā. Arī trīssoļlēcējas sacentīsies 12. jūnijā.

Izmantotie resursi:
Andris Staģis, athletics.lv


Foto: Reuters/Scanpix
5

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.