Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Par Latvijas čempioniem maratonā kļūst Kristaps Bērziņš un Amanda Krūmiņa

Par Latvijas čempioniem maratonā kļūst Kristaps Bērziņš un Amanda Krūmiņa
Kristaps Bērziņš. Foto: LETA

LETA. Latvijas maratonisti Kristaps Bērziņš un Amanda Krūmiņa svētdien kļuvuši par "Rimi" Rīgas maratona uzvarētājiem. Šoreiz maratons notika bez Āfrikas sportistu dalības un Bērziņš distanci veica nedaudz ilgāk par divām stundām un 38 minūtēm, kamēr Krūmiņa par trim stundām un septiņām minūtēm.

Maratona distancē, šoreiz sacensībām notiekot bez augstas klases Āfrikas sportistu piedalīšanās, ar rezultātu divas stundas 38 minūtes un 36 sekundes uzvarēja Bērziņš, izcīnot arī Latvijas čempiona nosaukumu šajā distancē. Otro vietu ieņēma lietuvietis Marjus Ignots, kurš finišēja minūti un 48 sekundes aiz uzvarētāja, trešo - Uldis Kļaviņš, no Bērziņa atpaliekot par divām minūtēm un 59 sekundēm. Trešais Latvijas skrējēju konkurencē ar laiku divas stundas 46 minūtes un 52 sekundes bija Sergejs Maslobojevs, kurš kopvērtējumā ierindojās ceturtajā vietā.

Sieviešu konkurencē triumfēja Amanda Krūmiņa, kura finišu sasniedza pēc trim stundām septiņām minūtēm un 17 sekundēm. Otrā bija lietuviete Agne Mataitīte, kura atpalika piecas minūtes un 53 sekundes, trešā - Lāsma Caune, kura finišēja vēl 36 sekundes vēlāk. Trešā Latvijas skrējēju konkurencē bija Dace Banga Hodžajeva, kura uzvarētājai zaudēja 19 minūtes un 52 sekundes, ierindojoties sestajā vietā.

Pusmaratona distancē uzvaru svinēja Jānis Višķers, finišējot pēc stundas septiņām minūtēm un desmit sekundēm. Viņš par trim minūtēm un 33 sekundēm apsteidza Jevgēniju Turkinu un par četrām minūtēm un 27 sekundēm - Konstantīnu Zorinu.

Sievietēm šajā distancē uzvaru svinēja Igaunijas skrējēja Kadilīsa Kuiva, finišējot pēc stundas 20 minūtēm un 11 sekundēm. Otrā, uzvarētājai piekāpjoties divas minūtes un 33 sekundes, bija Ilona Marhele, trešā - Kitija Valtere (+4:23).

Sestdien notika "Happy mazuļiem" skrējieni 200 un 400 metru distancēs, kā arī 4,2 kilometrus garais "Ģimeņu skrējiens".

2019.gadā maratona sacensībās uzvarēja etiopieši Andualems Belajs Šiferavs un Birke Debele, finišējot pēc attiecīgi divām stundām astoņām minūtēm un 51 sekundes un divām stundām 26 minūtēm un 18 sekundēm, abiem gargabalniekiem labojot sacensību rekordus.

Pasākuma drošības protokols tika pielāgots epidemioloģiskajai situācijai, paredzot trīs dažādu drošības līmeņu startus. Zaļais starts pulcēja un kopīgu startu nodrošināja vakcinētajiem un Covid-19 pārslimojušajiem dalībniekiem ar derīgu Eiropas Savienības (ES) digitālo sertifikātu. Dzeltenajā startā izkliedēti un ar individuālu starta laiku startēja dalībnieki ar sertifikātu par negatīvu Covid-19 testu. Savukārt virtuālais starts bija paredzēts tiem dalībniekiem, kuri nevēlējās startēt klātienē vai veikt testu.

Izmantotie resursi:
LETA


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.