Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Latvijas rekordisti vieglatlētikā un medaļnieki triatlonā sacentušies skrējienā Daugavpilī

Latvijas rekordisti vieglatlētikā un medaļnieki triatlonā sacentušies skrējienā Daugavpilī
Foto: Daugavpils.lv

Skrējiens “Daugavpils-Mežciems”, kas aizsācies jau 1966.gadā un ir viens no vecākajiem skrējieniem Latvijā, notika jau 56. reizi. Šogad skrējiena diena bija 25.septembris, kas iezīmējās ar ļoti pozitīvām emocijām, neskatoties uz rudenīgajiem laikapstākļiem.

Kopā bija 549 dalībnieki. Bērnu skrējienos (200m, 700m un 1,5 km) piedalījās 249 jaunie sportisti, 10 km skrēja 82 dalībnieki, 5 km -187 dalībnieki, bet 5 km soļoja 31 dalībnieks. Skrējiena garākajā distancē- 10 km- kopvērtējumā 1. vietu ieguva Latvijas rekordists 10km šosejā un vairākkārtējai čempions Dmitrijs Serjogins (SK Bulta). Viņš trasi pieveica 31 minūtē un 51 sekundē. Aiz viņa gandrīz pusotru minūti vēlāk 2.vietā finišēja Latvijas čempions triatlonā Artjoms Gajevskis (Daugavpils). Bronzas medaļa kopvērtējumā tika Aleksandram Raščevskim no Daugavpils (34 minūtes un 4 sekundes). Ļoti mierīgā tempā skrēja Latvijas rekordists Dmitrijs Jurkē'vičs ar 54 minūtēm ierindojoties 64.vietā.

Dāmu konkurencē pirmās ietas ieguvēja bija vairākkērtējā medaļniece Latvijas čempionātos vieglatlētikā Kitija Valtere (Līvāni) ar laiku 38 minūtes un 54 sekundes, kas ir par 4 sekundēm ātrak, salīdzinot ar 55. jubilejas skrējiena rezulātu. 2. vieta ieguva Ieva Stankeviča no Daugavpils (42:33), bet bronzas medaļa tika Natālijai Krupinai no Preiļiem.

Īpaši tika sumināts arī 56.skrējiena vecākais dalībnieks Romāns Saušs, kam šī gada 3. novembrī paliks 88 gadi. Sportists pievarēja 5km distanci un vēlreiz pierādīja to, ka vecums nav šķērslis būt fiziski aktīviem. Jāatzīmē, ka Romāns ir aktīvs un ilggadējs skrējiena dalībnieks.

Katrs dalībnieks saņēma ne tikai pozitīvas emocijas, bet arī savu 56.skrējiena “Daugavpils-Mežciems” piemiņas medaļu, kā arī maisiņu ar dzeramo un gardumiem. Savu ieguldījumu skrējiena vēsturē un attīstībā ir sniedzis Vladimirs Dribincevs, un viņa ģimene turpina atbalstīt skrējienu joprojām.

Izmantotie resursi:
Daugavpils.lv


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.