Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Atgriežoties no pasaules čempionāta, aizbēg Kubas olimpiskā medaļniece

Atgriežoties no pasaules čempionāta, aizbēg Kubas olimpiskā medaļniece
Jaime Peresa. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Atgriežoties mājās no Amerikas Savienotajās Valstīs notikušā pasaules čempionāta vieglatlētikā, no Kubas delegācijas aizbēgusi olimpiskā čempione diska mešanā Jaime Peresa.

31 gadu vecā Jaime Peresa pagājušajā vasarā Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu, bet 2019. gadā Dohā kļuva par pasaules čempioni diska mešanā.

Atgriežoties no sacensībām, Kubas delegācijai nācās veikt pārsēšanos Maiami lidostā, un Peresa, kura pasaules čempionātā ieguva tikai septīto vietu, nolēmusi izmantot situāciju un aizbēgt. Sportistiem, kuri piedalās sacensībās ārzemēs, komunistiskās valsts pamešana nav nekas jauns, bet ekonomiskā krīze pēdējā laikā bēgšanu padarījusi vēl biežāku.

Atrodoties Maiami lidostā, aizbēga arī 19 gadus vecā šķēpmetēja Jiselena Bajara, taču viņa to izdarīja, dodoties uz pasaules čempionātu, nevis atgriežoties mājās. Savukārt reizē ar Peresu pazuda Karloss Gonsaless, Kubas delegācijas fizioterapeits.

Šogad Kubu pametuši arī olimpiskais čempions brīvajā cīņā Ismaels Borrero, čempions kanoe airēšanā Fernando Horhe un sudraba medaļnieks tāllēkšanā Huans Migels Ečevarrija.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/news/world-lati...


, 2022-07-28 15:54, pirms 2 gadiem
Ne jau velti čempionāta sākumā pāris valstu sportisti aizkavējās ar ierašanos. ASV iestādes rūpīgi šim seko līdzi. Pirms vieglatlētikas čempionāta Ugandas sieviešu lakrosa izlasi vispār neielaida valstī

https://sportacentrs.com/lakross/30...
, 2022-07-28 17:37, pirms 2 gadiem
Kubieši, šķiet, nupat tiešām mūk visi, kas tik var. Ne jau velti uz vieglatlētikas PČ tur spēja sakasīt tikai 14 atlētus (Kubai tas viennozīmīgi ir "tikai") un pirmoreiz, kopš notiek pasaules čempionāti, palika bez medaļām.
, 2022-07-28 18:01, pirms 2 gadiem
kas tad nu,Fidels tacu jau debesiis
, 2022-07-28 18:06, pirms 2 gadiem
thekurmis rakstīja: kas tad nu,Fidels tacu jau debesiis
cik var saprast, tur ekonomiskā situācija ir diezgan slikta un nav liela optimisma par tuvāko nākotni.
, 2022-07-28 18:29, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: cik var saprast, tur ekonomiskā situācija ir diezgan slikta un nav liela optimisma par tuvāko nākotni.
Diezgan slikta situācija ir maigi teikts. Ļoti labs komunisma piemērs. Veikalu plaukti tukši, cilvēki pliku un nabagi. Pēdējos gados nedaudz mainījusies sistēma un atļauti šādi tādi privātie biznesi, kas palīdz cilvēkiem turēties virs ūdens. Vietējo iedzīvotāju labākais peļņas avots ir tūristi. Tā valsts ir ļoti skaista un cilvēki labsirdīgi.
Viens no galamērķiem, kas jāapmeklē.
, 2022-07-28 19:22, pirms 2 gadiem
31 gadu vecā Haime Peresa pagājušajā vasarā Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu, bet 2019. gadā Dohā kļuva par pasaules čempioni diska mešanā.

Autors seko līdz tam ko raksta ???
Olimpiādē bronza
, 2022-07-28 19:23, pirms 2 gadiem
Atgriežoties mājās no Amerikas Savienotajās Valstīs notikušā pasaules čempionāta vieglatlētikā, no Kubas delegācijas aizbēgusi olimpiskā čempione diska mešanā Haime Peresa.

Bronza tagad ir čempione???
, 2022-07-28 19:35, pirms 2 gadiem
Vajag bēgt ar visu šķēpu, lai var izdzīvot kapitalisma džungļos!
, 2022-07-28 19:36, pirms 2 gadiem
Rūjienas Niknais rakstīja: Atgriežoties mājās no Amerikas Savienotajās Valstīs notikušā pasaules čempionāta vieglatlētikā, no Kubas delegācijas aizbēgusi olimpiskā čempione diska mešanā Haime Peresa.

Bronza tagad ir čempione???
Tak beidz raudāt.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
3

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.
Gatis Čakšs. Foto: Guntis Bērziņš/LVS
3

Čakšs uzvar šķēpmešanas sacensībās Kenijā

LETA. Latvijas šķēpmetējs Gatis Čakšs sestdien Kenijas galvaspilsētā Nairobi izcīnīja pirmo vietu Pasaules Vieglatlētikas savienības ("World Athletics") kontinentālās zelta tūres sacensībās, bet Patriks Gailums ierindojās ceturtajā pozīcijā.