Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Viesturs Lācis

Harfreitāgam zelts vesera mešanā

Harfreitāgam zelts vesera mešanā
Libors Harfreitāgs
Foto: AP/Scanpix

Eiropas čempiona titulu vesera mešanā ar 80,02 metrus tālu metienu šovakar ieguva Slovākijas vesera metējs Libors Harfreitāgs.

Sākotnēji sacensību vadību ieguva ungārs Kristians Parss, kurš veseri aizmeta 79,06 metrus, taču līdera godu viņam uzreiz atņēma Harfreitāgs - 80,02 metri. Tas arī izrādījās tālākais šo sacensību metiens, bet par atlikušajām vietām uz pjedestāla risinājās cīņa līdz pat noslēdzošajiem mēģinājumiem. Trijniekā ar pēdējo metienu ielauzās baltkrievs Svjatoha, bet no tā viņu tūlīt izbīdīja itālietis Nikola Viconi ar jaunu sezonas labāko sasniegumu - 79,12 izrādījās otrās vietas vērtībā. Parss, kurš savu veikumu tā arī neuzlaboja, bija spiesrs samierināties ar trešo vietu.

Atgādinām, ka vesera mešanas kvalifikācijas sacensībās startēja arī divi Latvijas pārstāvji - Igors Sokolovs un Ainārs Vaičulēns. Īpaši sāpīga līdzjutējiem droši vien bija Sokolova apstāšanās priekšsacīkstēs, neraugoties uz lieliskajiem rezultātiem sezonas ievadā. Ar sezonas labākā sasnieguma atkārtošanu finālā būtu pieticis bronzas medaļai, bet pērn uzstādītā personiskā rekorda atkārtojums būtu par desmit centimetriem tālāks metiens kā slovākam...

Eiropas čempionāts vieglatlētikā

Vesera mešana vīriešiem. Fināls

VietaSportistsValstsRezultāts
1.CHARFREITAG LiborSVK80.02
2.VIZZONI NicolaITA79.12 (SB)
3.PARS KrisztiánHUN79.06
4.SVIATOKHA ValeriBLR78.20
5.ZIÓLKOWSKI SzymonPOL77.99 (SB)
6.SOKYRSKYY OleksiyUKR76.62 (PB)

Izmantotie resursi:
European Athletics


, 2010-07-28 23:04, pirms 14 gadiem
Itālis vnk izšāva visu un pierādīja, ka tādā vecumā arī var medaļas iegūt.
, 2010-07-28 23:05, pirms 14 gadiem
Prieks par itāļa otro vietu! Tāds jauks večuks izskatījās
, 2010-07-28 23:07, pirms 14 gadiem
struns par šito, ka tik mums pašiem zelts
, 2010-07-28 23:08, pirms 14 gadiem
Uzvārds lielisks - Charfreitag latviski būtu jāraksta Kārfraitags un jēgas reliģiskā tulkojumā latviski būtu Libors Lielaispiektdienis.
, 2010-07-28 23:33, pirms 14 gadiem
Prieks par rezultātu, bet skumjas par mūsu puišiem, kas netika šajā kompānijā
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.