Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Paļulis izcīna sudraba medaļu Eiropas Jaunatnes olimpiādes desmitcīņā

Paļulis izcīna sudraba medaļu Eiropas Jaunatnes olimpiādes desmitcīņā
Atvars Ernests Paļulis. Foto: LOK/ Edijs Pālens/ LETA

LETA. Latvijas vieglatlēts Atvars Ernests Paļulis trešdien izcīnīja sudraba medaļu Slovākijā notiekošo Eiropas Jaunatnes vasaras olimpisko spēļu desmitcīņas sacensībās. Divu dienu laikā seši jaunie vieglatlēti sacentās par čempiontitulu, Paļulim ar 6790 punktiem izcīnot sudrabu.

Otrdien 100 metru sprintā Paļulis ar finišu 11,46 sekundēs bija otrais (761 punkts), tādu pašu pozīciju ieņemot arī tāllēkšanā ar 6,62 metru tālu lēcienu (725). Lodes grūšanā rīks tika raidīts 11,95 metru tālumā, kas deva piekto vietu (603), augstlēkšanā latvietis ar 1,77 metriem bija ceturtais (602), bet 400 metru skrējienā finišēja 52,39 sekundēs un bija otrais (708).

Trešdien otrās sacensību dienas ievadā Latvijas sportists bija pārliecinoši ātrākais 110 metru barjersprintā ar finišu 14,23 sekundēs (945), tāpat arī diska mešanā latvietis bija pirmais ar 41,19 metru tālu metienu (689). Kārtslēkšanā viņam ar pārvarētiem 3,80 metriem bija trešais labākais rezultāts (562), bet šķēpa mešanā izcīnīja vēl vienu pirmo vietu ar 49,55 metru tālu raidījumu (582). Noslēgumā 1500 metru skrējienā Paļulis finišēja četrās minūtēs un 50,86 sekundēs, kas vēlreiz bija labākais rezultāts no visiem dalībniekiem (613).

Uzvaru ar 6977 punktiem izcīnīja vācietis Alvars Niks Adlers, bet trešais ar 6604 punktiem bija čehs Milans Vihs. Olimpiāde no 24. līdz 30.jūlijam norisinās Slovākijas pilsētā Banska Bistricā, un no Latvijas tajā piedalās 34 jaunie atlēti, pārstāvot septiņus sporta veidus - badmintonu, džudo, peldēšanu, riteņbraukšanu, tenisu, vieglatlētiku un vingrošanu. Šajās sacensībās pirmo olimpisko pieredzi guvuši arī vairāki Latvijā tagad labi zināmi olimpieši un sportisti.

Latvijas komandas sastāvs dalībai Eiropas Jaunatnes vasaras olimpiādē:
Toms Sala, Elza Zitāne (abi - badmintons), Kristiana Jurkevica, Emīls Potapovs, Jānis Strazdiņš, Kirils Golubevs, Matīss Zeiļa, Pavels Višņovs, Maksims Bižāns (visi - džudo), Elijs Aleksejevs, Nikolass Deičmans, Alberts Hmeļevskis, Maksims Rekstens (visi - peldēšana), Olivers Jēkabs Skrapcis, Markuss Lagzdiņš, Kaspars Šalme, Beāte Bula, Līva Šlosberga (visi - riteņbraukšana), Beatrise Zeltiņa, Artūrs Žagars (abi - teniss), Anna Gabriela Hofmane, Loreta Bērziņa, Atvars Ernests Paļulis, Raits Markus, Sima Aškinezere, Kristers Kudlis, Austra Ošiņa, Elza Lazdiņa, Karīna Jansena, Nikola Innus, Jānis Stūrītis, Elizabete Kociņa (visi - vieglatlētika), Valērija Ratobiļska, Reinis Žilko (abi - vingrošana).

Izmantotie resursi:
LETA


, 2022-07-27 23:09, pirms 2 gadiem
Europas mači ar 6 vieglatlētiem..
, 2022-07-28 09:18, pirms 2 gadiem
Jā,tikai 6 bet neviens nav vainīgs ja vairāk nevar izpildīt normatīvu,te nevienu par skaistām acīm nepielaida pie sacensībām,tā kā apsveicam Atvaru un viņa treneri💪
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.