Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Dimanta līgā Dohā spēcīgāks sastāvs nekā Geitshedā

Dimanta līgā Dohā spēcīgāks sastāvs nekā Geitshedā
Publicitātes foto.

Rīt, 28.maijā, Dohā norisināsies šīs sezonas Dimanta līgas otrais posms. 2019.gada pasaules čempionāta mājvietā kopumā plānojas spēcīgāks sastāvs nekā pagājušo svētdien Geitshedā, jo rītdien Kataras galvaspilsētā atgriezīsies 32 pēdējā pasaules čempionāta medaļnieki, tajā skaitā 12 čempioni. Arī laika apstākļi vieglatlētiem būs daudz labāki nekā pirms nedēļas.

Lielu interesi varētu piesaistīt sieviešu trīssoļlēkšana, kur startēs pirms nedēļas pasaules rekordam tuvu bijusī pašreizējā pasaules čempione Julimara Rohasa (15,43m). Venecuēlieti pārspēt būs ārkārtīgi grūti, bet par otro un trešo cīnīsies pašreizējā Olimpiskā čempione un 2019.gada pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēja Katerina Ibarguena no Kolumbijas, trešā labākā šosezon un pirms mēneša ASV rekordu (14,92m) uzstādījusī Keturaha Ordži no ASV un 2019.gada pasaules vicečempione Šanieka Riketsa no Jamaikas. Startēs arī Olimpiskajās spēlēs pilnu medaļu komplektu nopelnījusī kazahieti Olga Ripakova.

Sievietēm kārtslēkšanā piedalīsies sezonas vicelīderes (4,80m) un abas pēdējo Olimpisko spēļu pirmo divu vietu ieguvējas – Olimpiskā čempione Katerina Stefanidi un vicečempione Sendija Morrisa. Grieķietei un amerikānietei sīvu konkurenci mēģinās sastādīt pašreizējā pasaules čempione Anželika Sidorova no Krievijas. Visas trīs iepriekšminētās 2019.gadā Dohā tika pie medaļām. Tikmēr 2019.gada pasaules čempionāta pirmais piecinieks ar pasaules čempioni un pasaules rekordisti Beatrisi Čepkoeču priekšgalā sacentīsies 3000m kavēkļu skrējienā.

100m sievietēm duelēsies sezonas līdere Šakari Ričardsone (ASV) un pasaules čempione Šellija Anna Freizere-Praisa (Jamaika), šoreiz nestartējot Geitshedas uzvarētajai Dinai Ašerei Smitai no Lielbritānijas. Tikmēr cits duelis gaidāms vīriešiem 400m/b – starp 2019.gada pasaules vicečempionu un sezonas līderi Raju Bendžaminu (ASV) un bronzas medaļas ieguvēju Abderahmanu Sambu no Kataras, kā arī 400m gludajā distancē starp vispusīgajiem sprinteriem Fredu Kerleju un Maiklu Normanu, ar kuriem centīsies konkurēt pirms vairākiem gadiem Olimpisko un pasaules čempiona titulu izcīnījušas Kirani Džeimss.

200m šogad trīs reizes ātrāk par 20 sekundēm noskrējušajam Kenijam Bednarekam izaicinājumu metīs pirms četriem gadiem Londonā par čempionu kļuvušais Ramils Guļijevs, daudzkārtējais medaļnieks Andrē Degrasse un skandalozais Džastins Getlins.

Katrā no paredzētajām 14 disciplīnām startēs vismaz viens pēdējā pasaules čempionāta medaļnieks, bet četrās – trīssoļlēkšanā, kārtslēkšanā, diska mešanā un 3000m kavēkļu skrējienā (visas sievietēm) – dalībnieču vidū būs visas Dohas čempionāta medaļnieces.


Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.