Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

40. reizi "Ventspils šķēpos" sacentīsies Latvijas labākie šķēpmetēji

40. reizi "Ventspils šķēpos" sacentīsies Latvijas labākie šķēpmetēji
Anete Kociņa. Foto: Ruslans Antropovs, zz.lv

5. jūnijā Olimpiskā centra “Ventspils” stadionā notiks tradicionālās olimpiskā čempiona Daiņa Kūlas starptautiskās sacensības “Ventspils šķēpi 2021”, kurās piedalīsies Latvijas labākie šķēpmetēji, kā arī sportisti no Igaunijas un Lietuvas. Sacensības pārraidīs "Sportacentrs.com TV".

Kā jau ziņots, maija vidū Jāņa Lūša piemiņas sacensībās Jelgavā triumfēja Tokijas olimpisko spēļu normatīva īpašniece Līna Mūze (64.81m) un Patriks Gailums (80.79).

"Ventspils šķēpos" piedalīsies tostarp Rolands Štrobinders, Zigismunds Sirmais, Gatis Čakšs, Jānis Svens Grīva, Līna Mūze, Madara Palameika un Anete Kociņa, kā arī sportisti no Igaunijas un Lietuvas. Sacensību sākums plkst. 12:00, bet precīza sacensību programma tiks publicēta pēc dalībnieku pietiekšanās. Sacensības notiks trīs vecuma grupās – pieaugušie, juniori un jaunieši. Varēs startēt tikai savu valstu izlašu dalībnieki.

Covid-19 pandēmijas izplatība visā pasaulē ir būtiski ietekmējusi sportistu iespējas piedalīties plānotajās sacensībās. Šobrīd atbilstoši Ministru kabineta 2020.gada 9.jūnija noteikumiem Nr. 360 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" Latvijā var norisināties starptautisko sporta federāciju sporta sacensību kalendārā iekļautās starptautiskās sporta sacensības izlašu sportistiem vecumā no 15 gadiem un tās norisinās bez skatītājiem. Šobrīd sacensības ir iekļautas starptautiskā sporta federāciju kalendārā, saskaņotas ar Latvijas Sporta federāciju padomi un Izglītības un zinātnes ministriju.

Ievērojot visus valstī noteiktos nosacījumus sadarbībā ar Latvijas Vieglatlētikas savienību ir izstrādāts stingrs drošības protokols. Dalībniekiem, treneriem, tiesnešiem, apkalpojošam personālam, lai ienāktu stadionā sacensību sekretariātā būs jāuzrāda izziņa par negatīvu Covid-19 testu, kas veikts ne vēlāk kā pēdējo 72 stundu laikā, vai jāveic Covid-19 tests uz vietas sacensību dienā, iepriekš testam piesakoties līdz 1. jūnija plkst. 14:00.

Diemžēl sacensības notiks bez skatītāju klātbūtnes, bet tās tiks pārraidītas "Sportacentrs.com" tiešraidē.

"Ventspils šķēpi" notiks 40. reizi, kas tika iedibinātas par godu olimpiskajam čempionam Dainim Kūlam, kurš 1980. gada 27. jūlijā 21 gada vecumā kļuva par olimpisko spēļu čempionu šķēpa mešanā, raidot šķēpu 91,20 metrus tālu. Dainis Kūla šobrīd aktīvi iesaistās Ventspils jauno šķēpa metēju trenēšanā un ar aktīvo dzīves pozīciju joprojām ir paraugs jaunajiem sportistiem. Viens no viņa audzēkņiem Matīss Kaudze šogad J. Lūša piemiņas sacensībās junioru konkurencē ar rezultātu 62,39m izcīnīja 1. vietu.

Labākais rezultāts "Ventspils šķēpos" sasniegts 2006. gadā, kad Vadims Vasiļevskis šķēpu raidīja 88,53m tālu, savukārt Ēriks Rags 2001. gadā tur laboja Latvijas rekordu (85,23). Valsts rekords vīriešiem patlaban ir 90,73 m, ko 2007. gada 22. jūlijā Tallinā uzstādīja Vadims Vasiļevskis. Latvijas rekords šķēpmešanā sievietēm (66,18) pieder Madarai Palameikai, kura to sasniedza 2016. gada 9. septembrī Beļģijā.

Izmantotie resursi:
ventspils.lv


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.