Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

WADA veikusi pārbaudes 3000 Krievijas sportistu

WADA veikusi pārbaudes 3000 Krievijas sportistu
Foto: AP/Scanpix

Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) veikusi pārbaudes 3000 Krievijas sportistu, tādējādi izmeklējot apsūdzības par plašu dopinga programmu valstī.

WADA uzsāka izmeklēšanu pēc Vācijas televīzijas dokumentālās filmas, kurā Krievijas sportisti tika apsūdzēti sistemātiskā aizliegto vielu lietošanā.

Krievijas Sporta ministrs Vitālijs Mutko apstiprinājis, ka WADA komisija ir viesojusies Krievijā pēc Mutko uzaicinājuma. "Viņi paņēma aptuveni 3000 paraugu, kas tika pārbaudīti laboratorijās. Es uzrakstīju WADA vēstuli, kurā konkrēti norādīju, ka esam gatavi uzņemt jebkādu komisiju un tai visu izrādīt."

"WADA komisija jau apciemoja mūs, tās sastāvā bija trīs cilvēki ar zinātnisko direktoru priekšgalā. Mēs turpināsim strādāt šajā virzienā un esam pilnībā atvērti," uzsvēris Mutko.

Minētajā dokumentālajā filmā tiek apgalvots, ka "99%" Krievijas sportistu lietojuši aizliegtās vielas, bet dopinga pārbaužu rezultāti tikuši safabricēti. Krievijas Vieglatlētikas federācija decembra sākumā uzsvēra, ka Vācijas televīzijas kanālā ARD demonstrētajā dokumentālajā filmā izplatītā informācija ir meli un tā ir gatava tiesāties, lai atgūtu labo vārdu.

Izmantotie resursi:
BBC Sport


, 2014-12-25 14:32, pirms 9 gadiem
Lai dopingu lietojošs sportists doptestā uzrādītu negatīvu rezultātu nevajag neko falsificēt.

Ir tikai jādraudzējas ar galvu un jādara visiem zināmas lietas.
, 2014-12-25 14:39, pirms 9 gadiem
Uzēdās krieviem! Labāk lai uztaisa NBA nēģeriem analīzes, nu nevar dabīgi tādi tēvaiņi uzaugt!
, 2014-12-25 14:43, pirms 9 gadiem
Pēdējais Čangals rakstīja: Uzēdās krieviem! Labāk lai uztaisa NBA nēģeriem analīzes, nu nevar dabīgi tādi tēvaiņi uzaugt!
Durants?
, 2014-12-25 15:07, pirms 9 gadiem
Mutko izvēlējās revizoru komandu un protams arī tos sportistus, kurus pārbaudīt. Visi tika iepriekš brīdināti. Domājams, ka 99% būs tīri, tātad būs pamats fričus apsūdzēt nepareizas info tiražēšanā un putina nomelnošanā.
, 2014-12-25 15:21, pirms 9 gadiem
76 rakstīja: Mutko izvēlējās revizoru komandu un protams arī tos sportistus, kurus pārbaudīt. Visi tika iepriekš brīdināti. Domājams, ka 99% būs tīri, tātad būs pamats fričus apsūdzēt nepareizas info tiražēšanā un putina nomelnošanā.
Izlasi vēlreiz - Mutko uzaicināja WADA cilvēkus. Pēc tava teiktā sanāk, ka WADA'ā ir negodīgi darbinieki, kas tagad Mutko labā kko dara? Tu apšaubi visas pasaules antidopinga sistēmu? Drosmīgi. Lūdzu, tad tikai arī turpmāk ieturi šo līniju.
, 2014-12-25 18:01, pirms 9 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: Izlasi vēlreiz - Mutko uzaicināja WADA cilvēkus. Pēc tava teiktā sanāk, ka WADA'ā ir negodīgi darbinieki, kas tagad Mutko labā kko dara? Tu apšaubi visas pasaules antidopinga sistēmu? Drosmīgi. Lūdzu, tad tikai arī turpmāk ieturi šo līniju.
Jā, tā ir, neticu dopinga apkarotājiem. Tas vairāk kampaņveidīgi, lai reizēm izskatītos, ka kaut ko dara. Kāpēc tad visi, kam nav slinkums un kas cīnās par augstām vietām (zinu tepat Latvijā tādus, kas špricējas un ripojas, lai tikai tiktu sētas komandā, vai lai aizgrūstu lodi 16 m), nekautrējas to darīt?
Varbūt kaut ko jaucu, bet pēdējie Soču izgājieni gan hokejā, gan citur, lai "noķertu" grēkāžus no vajadzīgajām komandām, apliecina, ka viss ir regulējams. Nav tīra lielā sporta, nav tīru lielo čempionu!
, 2014-12-25 18:48, pirms 9 gadiem
Tas ir pilnīgs sviests,ko jūs te murgojat...tas tā,ka būs komunisms...cirks!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-12-25 21:57, pirms 9 gadiem
76 rakstīja: Jā, tā ir, neticu dopinga apkarotājiem. Tas vairāk kampaņveidīgi, lai reizēm izskatītos, ka kaut ko dara. Kāpēc tad visi, kam nav slinkums un kas cīnās par augstām vietām (zinu tepat Latvijā tādus, kas špricējas un ripojas, lai tikai tiktu sētas komandā, vai lai aizgrūstu lodi 16 m), nekautrējas to darīt?
Varbūt kaut ko jaucu, bet pēdējie Soču izgājieni gan hokejā, gan citur, lai "noķertu" grēkāžus no vajadzīgajām komandām, apliecina, ka viss ir regulējams. Nav tīra lielā sporta, nav tīru lielo čempionu!
Tādā gadījumā ir jāmeklē vaina sistēmā, nevis jāstāsta, ka Mutko kaut ko shēmo.
Ja sistēma ir sapuvusi, tad JEBKURŠ to var darīt, kas automātiski nozīmē, ka arī dara. Tādējādi tavu paziņojumu var pārvērs līdz par: USA/GER/GBR sporta funkcionāri sistemātiski kukuļo WADA, lai iegūtu sev nepieciešamo rezultātu.

Patiesība nekur gan tālu nav, taču bišķīt citādākā izpildījumā.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.