Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Rumbenieks ar 37. vietu soļošanā noslēdz latviešu vieglatlētu startus PČ

Rumbenieks ar 37. vietu soļošanā noslēdz latviešu vieglatlētu startus PČ
Arnis Rumbenieks. Foto: AFP/Scanpix

Pēdējā sacensību dienā pasaules čempionātā vieglatlētikā 35 kilometru soļošanas distancē 37. vietu izcīnīja latviešu soļotājs Arnis Rumbenieks. Par pirmo čempionu šīs distances vēsturē kļuva itālis Masimo Stano.

• Finišā Arnis Rumbenieks izcīnīja 37. vietu (laiks - 2:42:47), no sezonas labākā rezultāta atpaliekot nepilnas četras minūtes.

• Zelta medaļu izcīnīja 2021. gada olimpiskais čempions 20 km distancē, Itālijas pārstāvis Masimo Stano, kurš spraigā finišā aiz sevis noturēja japāni Masatoru Kavano. Visu distanci pieveica 40 soļotāji, bet vēl desmit - izstājās vai tika diskvalificēti.

• Latviešu vieglatlēti līdz ar to savus startus šajā PČ ir noslēguši, labāko rezultātu - 6. vietu - uzrādot šķēpmetējai Līnai Mūzei. Šonakt priekšā vēl pēdējie starti visā čempionātā.

• Piecu kilometru atzīmi latviešu soļotājs sasniedza pēc 22 minūtēm un 30 sekundēm. Pēc veiktiem desmit kilometriem (44:55) Rumbenieks ieņēma 47. pozīciju.

• Līdera pozīcijā pēc šīs atzīmes atradās japānis Daisuke Matsunaga (40:38) ar nepilnas minūtes pārsvaru pār tuvāko sekotāju grupiņu astoņu soļotāju sastāvā.

• Tuvojoties pusdistances veikšanai, pirmie soļotāji arī izstājās no sacensībām. Rumbenieka temps līdz 15 kilometriem turējās līdzšinējās pozīcijās (1:07.19), un lielas pārmaiņas nenotika arī līderu vidū.

• Turpinājumā pieredzējušais latviešu vieglatlēts pret tuvākajiem konkurentiem tempu kāpināja un 20 kilometrus veica kā 41. ātrākais. Līderis joprojām bija Matsunaga, septiņu-astoņu sekunžu attālumā aiz sevis velkot deviņu sekotāju grupu, kas japānim aizgāja garām līdz nākamajai kontrolatzīmei.

• Piecus kilometrus līdz distances beigām atrāvienā izrāvās piecu līderu grupa – itālis Masimo Stano, japānis Masatora Kavano, ķīnietis Cjaņhons He, kolumbietis Braiens Pintado un zviedrs Persejs Karlstrēms. Rumbenieks pēc 30 km bija pakāpies uz 38. pozīciju (2:17.06). Sasniedzot finišu, latvietim izdevās pacelties vēl par vienu vietu.

• Cīņa par titulu izšķīrās Stano un Kavano duelī – finišā par vienu sekundi ātrāks izrādījās itālis. Stano finišu sasniedza divās stundās, 23 minūtēs un 14 sekundēs. Bronzu, no līdera atpaliekot par pusminūti, izcīnīja Karlstrēms.

35 km soļošana, vīrieši

V.SportistsValstsRez.
1.M. StanoItālija2:23:14 (CR)
2.M. KavanoJapāna2:23:15 (AR)
3.P. KarlstrēmsZviedrija2:23:44 (PB)
4.B. PintadoKolumbija2:24:37 (AR)
5.C. HeĶīna2:24:25 (NR)
6.E. DanfīKanāda2:25:02 (AR)
7.Č. BonfimsBrazīlija2:25:14 (NR)
8.E. ArevaloKolumbija2:25:21 (NR)
9.T. NodaJapāna2:25:29 (PB)
10.M. LopessSpānija2:25:58 (NR)
37.A. RumbenieksLatvija2:42:47

CR - čempionātu rekords, AR - kontinenta rekords, NR - nacionālais rekords, PB - personīgais rekords.


, 2022-07-24 20:06, pirms 2 gadiem
Visu cieņu mohikānim Rumbeniekam, bet nu tas ir tūrisms. Tipiski pārprasta De Kubertēna devīze, proti ''galvenais nav uzvarēt, galvenais ir piedalīties.De Kubertēnam bija vēl ''cīņā par uzvaru''
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.