Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

FIB palīdzēs šķetināt liela apmēra krāpšanu un meklēt Bolta pazaudētos 13 miljonus

FIB palīdzēs šķetināt liela apmēra krāpšanu un meklēt Bolta pazaudētos 13 miljonus
Juseins Bolts. Foto: PA Wire/Scanpix

LETA--AP. Jamaikas valdība ir vērsusies pēc palīdzības pie ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB), izmeklējot krāpšanas lietu, kurā no privātas investīciju firmas pazuduši jamaikiešu sprinterim Juseinam Boltam piederošie 12,7 miljoni dolāru (11,7 miljoni eiro).

Krāpšana ilga 13 gadus, un tajā cietuši arī gados vecāki klienti un valsts aģentūras. Tiek uzsvērts, ka varas iestādes vēl nezina visu nozagto līdzekļu apjomu. Bolta advokāti, kuri ir paziņojuši, ka bijušā sprintera kontā ir vairs tikai 12 000 dolāru (11 026 eiro), ieguldījumu firmai ir devuši laiku līdz piektdienai, lai tā atgrieztu naudu kontā pirms vēršanās tiesā. Valdība, izmeklējot vienu no lielākajām krāpšanas lietām valsts vēsturē, lūgusi palīdzību arī citiem vārdā nenosauktiem starptautiskajiem sadarbības partneriem, pirmdien paziņoja finanšu ministrs Naidžels Klārks.

"Dusmas un nemieru, ko mēs visi jūtam, vairo ilgstošais krāpšanas laiks - 13 gadi -, kura laikā notika krāpšana, un aizdomas, ka aizdomās turamie apzināti un bezsirdīgi vērsušies pret vecāka gadagājuma cilvēkiem, kā arī pret mūsu ļoti mīlēto un cienīto nacionālo ikonu Juseinu Boltu," sacīja Klārks.

Izmeklēšana Kingstonā bāzētajā "Stocks and Securities Limited" ir tikko sākusies. Tāpēc nav precīzi skaidrs, cik daudz naudas var būt nozagts vai cik cilvēku tas ietekmē. Klārks paziņoja, ka klientiem krāpšanas procesa laikā tika sniegta nepatiesa informācija par viņu kontu atlikumiem. Valdības aģentūras, tostarp Nacionālais veselības fonds, Jamaikas Lauksaimniecības biedrība un Nacionālais mājokļu trests arī ir ieguldījuši miljoniem dolāru "Stocks and Securities Limited", atzina Klārks.

Jamaikas Finanšu pakalpojumu komisija sāka izmeklēšanu, kad uzņēmums šomēnes brīdināja varas iestādes, ka kāds menedžeris acīmredzot ir nodarbojies ar krāpšanu. Kopš tā laika komisijas direktors ir atkāpies no amata, un Klārks ir uzticējis Jamaikas Bankai atbildību par salas finanšu sistēmas regulēšanu. "Nav pamata panikai," viņš teica. "Neskatoties uz šo procesu, Jamaikas finanšu sektors joprojām ir spēcīgs," teica Klārks. Uzņēmums nav atbildējis uz e-pastā nosūtītiem AP pieprasījumiem komentēt situāciju. Klārks arī apsolīja, ka valdība pieprasīs konfiscēt visus īpašumus, kas varētu būt nopirkti par visticamāk nozagtajiem līdzekļiem. Viņš piebilda, ka valdība drīzumā apstiprinās arī stingrākus sodus par "balto apkaklīšu" noziegumiem.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2023-01-24 22:33, pirms gada
Kā var miljonārs būdams var visas olas turēt vienā grozā? Kārtējais piemērs, kā ASV sportisti, kas nolaiž visu naudu podā.
, 2023-01-24 22:35, pirms gada
Jāmeklē rokā naglenes un jātaisa šova skrējieni dimanta līgā. Savādāk naudu pelnīt nemāk.
, 2023-01-25 00:48, pirms gada
Jāpalūdz FIB, lai atšķetina JaunLatvijas afēru!
, 2023-01-25 01:12, pirms gada
guntis86 rakstīja: Kā var miljonārs būdams var visas olas turēt vienā grozā? Kārtējais piemērs, kā ASV sportisti, kas nolaiž visu naudu podā.
iedomājise nodot savu naudu nēģeru kantora pārvaldībā
, 2023-01-25 08:44, pirms gada
Ja nav zināšanu, tak varēja kādu % atmest un sameklēt labus konsultantus, nevis dāvināt naudu pirmajam uz ielas sastaptajam.
Un arī taisnība, varēja padalīt pa vairākām vietām, nevis vienā vietā
, 2023-01-25 08:47, pirms gada
nav kārtējais kripto-spekulantu kantoris? tie tagad krīt kā domino kauliņi, laikam visas aitas nocirptas 😉
, 2023-01-25 10:22, pirms gada
Kāpēc black life matter kustība klusē pēc FIB un Jamaikas varas iestāžu pziņojuma? Tik daudzi mellie paliks bez mājokļa.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.