Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Pasaules čempionātā vieglatlētikā nozog talismana galvu

Pasaules čempionātā vieglatlētikā nozog talismana galvu
"Bigfoot" tur kārtslēkšanas pasaules čempioni Ketiju Neidžotu. Foto: Reuters/Scanpix

Amerikas Savienotajās Valstīs turpinās pasaules čempionāts vieglatlētikā, kas nav izticis bez dīvaina starpgadījuma – tikusi nozagta talismana galva. Pēc novērošanas kameru ierakstiem izdevās noskaidrot vainīgo.

Pasaules čempionāts norisinās Oregonas štata Jūdžinas pilsētā. Par šo sacensību talismanu tika izvēlēts dzeltens pūkainis "Bigfoot".

"Hayward Field" stadionā atraktīvais un raženais talismans ar lielo dzelteno seju iemantoja čempionāta skatītāju ievērību un simpātijas. Viņa publikas izklaidēšanas metodes un sportistu nēsāšana uz rokām kļuva par sociālo tīklu sensāciju.

Pirmdienas vakarā gan nācās izsaukt policiju, jo akreditēts fotogrāfs talismanam nozaga galvu. Tas notika pēc tam, kad "Bigfoot" bija noslēdzis vairāku stundu ilgo darbu ar skatītājiem un vieglatlētikas čempionāta dalībniekiem. Neilgi pēc zādzības sociālajos tīklos parādījās video, kuros neidentificēti vīrieši jokoja un spēlējās ar "Bigfoot" dzelteno galvu. Viņi vairs nesmējās, kad policija ar video novērošanas un cita fotogrāfa palīdzību noskaidroja vainīgo.

Organizatori norādījuši, ka fotogrāfam atņemta akreditācija, bet tālākais saistībā ar zādzību atrodas policijas jurisdikcijā. Jau šodien talismans varēja atgriezties pie saviem darba pienākumiem.

Čempionāta talismans atspoguļo to, ka Oregonā ilgstoši bijuši stāsti par noslēpumainu radījumu "Bigfoot", kas it kā klīst šajā štatā. "Leģenda pārstāv reģionu, uzrunā plašu auditoriju, ir unikāla un atbalsta pasākuma "lielo" un "leģendāro" nosaukumu. "Bigfoot" ir spēcīga, ātra un izveicīga fiziskā būtība, kas atbilst sporta veidam," skaidroja organizācijas komitejas izpilddirektore Sāra Meisija.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/sport/2...


, 2022-07-21 11:49, pirms 2 gadiem
Izskatās, ka čaļi gribēja izāzēt pašu talismanu, bet beigās diezgan skarbs sods.
Foto: Salaspils Sporta nams.

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.