Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Zigurds Kincis: "Komandu vērtējumā izcīnījām augsto 2. vietu"

Zigurds Kincis: "Komandu vērtējumā izcīnījām augsto 2. vietu"
Treneris Zigurds Kincis (vidū) ar saviem audzēkņiem Latvijas čempionātā Valmierā. Foto: Guntis Bērziņš, LVS

Valmierā notikušajā Latvijas čempionātā vieglatlētikā telpās vecuma grupu U18 un U20 sportistiem ļoti labi rezultāti un daudz godalgotu vietu Ogres novada sporta centra pārstāvjiem, bet sevišķi – trenera Zigurda Kinča audzēkņiem. Aicināju treneri uz nelielu interviju par vieglatlētikas pieaugošo popularitāti mūsu novadā.

Zigurd, Ogres jaunie vieglatlēti nupat Latvijas čempionāta telpās izcīnīja 13 medaļu, bet tieši taviem audzēkņiem deviņas godalgotas vietas. Apsveicu!

- Paldies! Ogres NSC audzēkņiem labi rezultāti un zelta medaļas Latvijas čempionātos bijušas arī agrāk, bet tik daudz godalgotu vietu, kā šajās vecuma grupu U18 un U20 valsts meistarsacīkstēs, vēl nav bijušas. Pat komandu vērtējumā mēs esam augstajā 2. vietā, piekāpjoties vien Rīgas sporta skolai "Arkādija", ar kuras masveidīgumu grūti konkurēt.

Vai jau pirms sacensībām plānojāt, ka rezultāti varētu būt tik labi?

- Jā, protams, mēs zinām savas iespējas un konkurentu rezultātus, tāpēc sapratām, ka daudzās disciplīnās ogrēnieši būs starp favorītiem. Jāatzīst, ka pie labas veiksmes mums varēja arī vēl pāris medaļu "iekrist".

Medaļas par velti nedod. Tās tiek izcīnītas ar lielu darbu ne tikai no sportistu, bet arī no viņu treneru puses?

- Jā, tieši šobrīd mēs kopā ar treneri Artūru Priževoitu un mūsu audzēkņiem esam Rīgas Nacionālajā sporta manēžā, tikko kā beidzās treniņš. Jā, mēs šajā darbā ieguldāmies, mēs braucam, mēs nežēlojam savu laiku, plānojam treniņus Ogrē, Murjāņos un Rīgā. Visu laiku aktīvi iesaistāmies un domājam, kā jauniešiem būs labāk. Nav tā, ka mēs tikai sēžam malā ar nostāju – kā būs, tā būs. Tiek ielikts diezgan liels darbs. Šeit gan noteikti jāpiemin gan Ogres novada pašvaldības, gan Ogres NSC atbalsts, kas dod mums finansējumu treniņnometnēm.

Runājot par braukāšanām un Rīgu un Murjāņiem, nav noslēpums, ka jau drīzumā paredzēti jurģi – pie Ogres Valsts ģimnāzijas jaunās ēkas tapušās vieglatlētikas manēžas atklāšana?

- Jā, šo notikumu ļoti gaidām. Kad pašiem būs tāda treniņu vieta, tad, piemēram, tās ziemas treniņnometnes Valmierā vai Liepājā mums vairs nebūs vajadzīgas, bet līdzekļus varēsim ieguldīt kaut kādās jaunās tehnoloģijās un inventārā, attīstoties arī tādā veidā. Nevaram apsolīt, ka uzreiz mums būs vēl vairāk medaļu, bet vismaz radīsies iespēja labākiem treniņu apstākļiem.

Kad intervēju Artūru Priževoitu, viņš man teica, ka nākamajā dienā bija paredzēta treneru ekskursija uz jauno sporta būvi. Tu tagad tur noteikti jau esi bijis?

- Es tur esmu bijis pat divas reizes. Vispozitīvākais tajā manēžā būs 200 m aplis ar četriem skrejceliņiem. Arī tas ir lieliski, ka būs 60 m sprinta taisne. Tas mums dos iespēju trenēties tādos pašos apstākļos, kādos notiek sacensības telpās.

Varbūt jūs tur varēsit arī nopietna līmeņa sacensības rīkot?

- Domāju, ka mēs sāksim ar Ogres NSC atklāto sacensību rīkošanu visām vecuma grupām. Arī Ogres novada atklātais čempionāts vieglatlētikā telpās varētu notikt tur. Par to, vai mums Ogrē uzticēs rīkot Latvijas čempionātu telpās kādai vecuma grupai, man vēl grūti spriest, jo ir nianses, kuru dēļ daži sektori tomēr nebūs atbilstoši starptautiskajiem noteikumiem.

Man ir sajūta, ka vieglatlētika pēdējos gados Ogres novadā kļūst arvien populārākā. Cik bērnu un jauniešu trenējas vieglatlētikā Ogres NSC?

- Kad pirms vairāk nekā desmit gadiem sāku strādāt Ogrē, šeit bija kādi 12 jaunie vieglatlēti. Šobrīd varētu būt, ka Ogres NSC ir jau vairāk nekā 150 vieglatlētu. Mums jau līdz šim bija samērā laba treniņbāze, bet tagad, kad klāt nāks arī vieglatlētikas manēža, ceru, ka šī sporta veida popularitāte kļūs tikai lielāka.

Izmantotie resursi:
Ogres Vēstis Visiem -


Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.