Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

5 miljoni Latvijas sportam ir pietiekami liela summa, lai mazinātu krīzi

5 miljoni Latvijas sportam ir pietiekami liela summa, lai mazinātu krīzi
Edgars Severs un Sandis Riekstiņš. Foto: Latvijas Olimpiskā komiteja

Latvijas Nacionālās sporta padomes kārtējā sēdē izskatīja jautājumu par sporta nozarei plānoto finansējumu, lai mazinātu Covid-19 krīzes radīto negatīvo seku ietekmi uz nozari un nodrošinātu nozares ilgtspēju. Sporta padome arī lēma par sporta organizācijām 2020. gadā piešķirtā finansējuma izmantošanas kārtību un nosacījumiem, ņemot vērā Covid-19 infekcijas izplatības dēļ atceltos sporta pasākumus.

Kā jau ziņots, iepriekš tika panākta konceptuāla vienošanās, ka prasīto 9.6 miljonu eiro vietā Latvijas sportam plāno varētu piešķirt piecus. Arī pieci miljoni ir liela summa.

Uzklausot Latvijas Olimpiskās komitejas, Latvijas Sporta federāciju padomes un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sniegto informāciju, padome nolēma atbalstīt priekšlikumu pārskatīt sporta organizācijām no 2020. gada valsts budžeta programmas “Sports” piešķirto līdzekļu izlietošanas mērķus un ļaut finansējumu izmantot sporta organizāciju pamatdarbības nodrošināšanai. Piešķirto finansējumu sporta organizācijas varēs izmantot citiem mērķiem, līdzekļus pārdalot atbilstoši attiecīgās sporta organizācijas izvirzītajām budžeta prioritātēm. Katrs gadījums būs jāvērtē individuāli, kā arī jāievēro vairāki citi nosacījumi.

Padome arī vienojās par konkrētiem mērķiem, kam būtu novirzāms sportam plānotais finansējums 5 miljonu eiro apmērā Covid-19 krīzes radīto negatīvo seku ietekmes mazināšanai. Atbalsts plānots olimpiskā sporta izcilības programmas īstenošanai, tehniskā atbalsta programmām olimpiskajiem individuālajiem sporta veidiem, kā arī atzīto sporta federāciju pamatdarbības nodrošināšanai. Tāpat atbalsts paredzēts paralimpiskā un pielāgotā sporta attīstībai, kā arī sabiedriski nozīmīgu tautas, skolu jaunatnes un augstskolu sporta pasākumu organizēšanai Latvijā. Papildu finansējumu plāno arī piešķirt, lai stabilizētu finanšu situāciju kapitālsabiedrībās, kurās IZM ir valsts kapitāla daļu turētāja, kā arī Latvijas Olimpiskā komitejas īpašumā esošajā Olimpiskajā sporta centrā Rīgā.

Tāpat padome vienojās, kā sadalāmas 2020. gada valsts sporta budžetā paredzētās investīcijas valsts nozīmes sporta infrastruktūras attīstības projektu īstenošanai 2,6 miljonu eiro apmērā. Atbalstu plānots sniegt valsts pārvaldībā esošo sporta bāzu attīstībai – Daugavas stadiona centrālā sporta laukuma rekonstrukcijai, Murjāņu sporta ģimnāzijas infrastruktūras pilnveidei pirms plānotās iestādes akreditācijas, Sporta centra “Mežaparks” energoefektivitātes paaugstināšanai, Sporta centra “Kleisti” jumta remontam, kā arī Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas vieglatlētikas manēžas rekonstrukcijas projekta izstrādei.

Plānots, ka 17. jūnija Sporta padomē atbalstītie lēmumi tiks izskatīti Ministru kabineta 2020. gada 30. jūnija sēdē.

Izmantotie resursi:
izm.gov.lv


, 2020-06-18 21:10, pirms 4 gadiem
Neesmu Staņislavskis, bet tomēr neticu šai puslabdarībai ... 😔
Gan jau atkal kāda shēmotāja doma vismaz 20 procentus ievilkt savā kabatā ...
Ceru, ka kļūdos!
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.