Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Milānas maratonā augstvērtīgi rezultāti un jauni sezonas līderi

Milānas maratonā augstvērtīgi rezultāti un jauni sezonas līderi
Tituss Ekiru finišē ar sezonas labāko rezultātu. Foto:worldathletics.

Ar kenijieša Titusa Ekiru un etiopietes Hivotas Gebrekidanas uzvarām pagājušajā nedēļas nogalē noslēdzies Milānas maratons, abiem uzstādot gan šo sacensību rekordus, gan arī kļūstot par sezonas līderiem ar attiecīgi uzrādītajiem rezultātiem 2:03:57 un 2:19:35. šajā maratonā gan vīriešiem, gan sievietēm tika sasniegti ļoti augstvērtīgi rezultāti.

Maratons norisinājās Milānas centrā, gaisa temperatūrai esot ideālai priekš maratona – 13 grādi plusā. Pirmie 5km tika veikti 14:47, 10km atzīme tika sasniegta 29:28, bet pusdistancē jeb pusmaratonā tika fiksēts laiks – 1:01:48. Tas tobrīd vedināja uz to, ka varētu tikt uzlabots līdzšinējā sezonas līdera Eliuda Kipčoges rezultāts (2:04:30), bet neliecināja, ka uzvarētājam izdosies izskriet no 2:03. Taču pēc 30km Ekiru kāpināja tempu un, noskrienot otro pusi 1:01:09, finišēja ar sezonas labāko laiku zem 2:03 – 2:02:57, savu personisko rekordu labojot gandrīz par divām minūtēm. Otro un trešo vietu ieguva kenijieši Reubens Kipjego (2:03:55) un Barnabass Kiptums (2:04:17). “Jūtos aizkustināts. Varbūt nākotnē es varētu noskriet 2:01,” izteicās uzvarētājs.

Tituss Ekiru pirmais šajā sezonā maratonu noskrēja ātrāk par divām stundām un trim minūtēm. Šī nebija pirmā reize, kad 29 gadus vecais kenijietis uzvar Milānā, jo viņš bija ātrākais arī pirms diviem gadiem (2:04:46). Ar šādu rezultātu (2:02:57) vēl pirms trim gadiem Ekiru kļūtu par pasaules rekorda līdzautoru, atkārtojot 2014.gadā tautieša Denisa Kimoto sasniegto, taču tagad šis rezultāts ir dalīti piektais labākais, jo bez rekordista Kipčoges (2:01:39) par Ekiru ātrāk skrējuši arī trīs etiopieši – Kenenisa Bekele (2:01:41), Birhanu Legese (2:02:48) un Mosinets Geremevs (2:02:55). Pirmais sešinieks satilpa 2:05, bet desmitnieks – 2:07.

Gebrekidana, kura Itālijā skrēja pirmo reizi, pirmā šajā sezonā noskrēja maratonu ātrāk par 2:20, savu personisko rekordu labojot par 4 minūtēm. Tuvu šai robežai pirms mēneša citā Itālijas pilsētā Siennā bija kenijiete Andžela Tanui (2:20:08). Pēc 16:43 uz 5km atzīmes Hivota Gebrekidana spēja pusdistancē iekļauties 70 minūtēs, bet finišā 2:20 – 2:19:35, kas ir labākais šajā sezonā, bet visu laiku labāko rezultātu sarakstā desmitniekā netiek.

Kādreizējā pasaules junioru vicečempione 3000m tuvākās konkurentes apsteidza par vairāk nekā trim minūtēm. Otrā finišēja kenijiete Rahela Mutgā (2:22:50) un bahreiniete Junisa Čumba (2:23:10). Pirmās septiņas noskrēja ātrāk par 2:25, bet desmitnieks iekļāvās 2:28.


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.